vizjonerka 03.11.10, 20:13 Co można za niego kupić? Ile może być wart "ostatni grosz"? www.youtube.com/watch?v=PYpg4BypJoA&feature=related Dobry wieczór Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debi_bebi Re: Grosz. Jeden grosz. 03.11.10, 20:16 Za jeden grosz można "kupić" czyjś uśmiech, Ostatnio wpadł mi taki grosz do skrzynki z warzywami na bazarku, więc powiedziałam sprzedawczyni, że jej go tam zostawiam na szczęście, i wtedy dostałam od niej słoneczny uśmiech w odpowiedzi Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Grosz. Jeden grosz. 03.11.10, 20:20 Czasem brakuje tego jednego grosza przy zakupach....i co? I nico, ekspedientka mówi "OK, nie ma problemu" Więc grosz nie jest nic wart? Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Grosz. Jeden grosz. 03.11.10, 20:27 Jak widać - jest Podejrzewam nawet, że wart jest znacznie więcej, niż jego nominalna wartość, ale o to trzeba by zapytać w Mennicy . Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Grosz. Jeden grosz. 03.11.10, 20:32 To prawda Słyszałam nawet głosy, aby zrezygnować z bicia jednogroszówek.....ciekawe, ile państwo na tym zaoszczędziłoby? Pamiętam czasy, zwane czasami błędów i wypaczeń....złotówki były używane zamiast podkładek. A ja osobiście używałam jednozłotówek, dzwoniąc z Berlina do Polski - pasowały idealnie Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Grosz. Jeden grosz. 03.11.10, 20:43 Ja we Włoszech te same numery robiłam chyba z dwuzłotówkami, no ale tam wtedy jeszcze na Lirach siedzieli A pięćdziesięciogroszówek wuj rzeczywiście używał jako podkładek pod gwoździe, jak na stodole dach eternitem łatał. Ojeju, ale to były czasy Odpowiedz Link
kitek1 Re: Grosz. Jeden grosz. 03.11.10, 20:29 inaczej mysla pijaczki gdy zbieraja pieniazki na nalewke wtedy w trzasacych sie raczkach kazdy grosz jest na wage Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Grosz. Jeden grosz. 03.11.10, 20:39 A jaka rozpacz, jeśli z tej drżącej rączki flaszeczka dopiero co zakupiona się omsknie i rozbije z hukiem tworząc na chodniku wielką kolorową plamę? Byłam świadkiem...trzech osiedlowych menelków prawie z łzami w oczach patrzyło na czwartego - sprawcę... Ojjj..... poratowałam piątakiem - wdzięczność w ich oczach....do dziś się pięknie kłaniają Odpowiedz Link
girl_32 Re: Grosz. Jeden grosz. 03.11.10, 22:06 No jak to co mozna kupić? Są leki za grosz,powiedz mi co potrzebujesz a powiem ci w jakiej aptece masz sie zaopatrywać Prawdę mówiąc jedne to są za grosz natomiast inne znacznie droższe niż w innych aptekach.No ale klient juz o tym wiedzieć nie musi. Przyjeżdżają nawet spod Gdańska bo lek X akurat "tu" kosztują GROSZ Odpowiedz Link
ginger43 Idąc dalej tym tropem... 04.11.10, 11:55 debi_bebi napisała: > Za jeden grosz można "kupić" czyjś uśmiech, Ostatnio wpadł mi taki grosz do skr > zynki z warzywami na bazarku, więc powiedziałam sprzedawczyni, że jej go tam zo > stawiam na szczęście, i wtedy dostałam od niej słoneczny uśmiech w odpowiedzi : Za jeden grosz - uśmiech, a za jeden uśmiech podróż Dobrze pamiętam - Podróż za jeden uśmiech czyż nie tak? ................................................................ Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru... Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Idąc dalej tym tropem... 04.11.10, 14:07 Tak, tak Idżmy jeszcze dalej tym tropem --- Odpowiedz Link
ginger43 Co do drogi, to jest ich zawsze kilka 04.11.10, 16:46 i trzeba się zdecydować, w którą stronę zrobić pierwszy krok, więc idziemy Wracając do grosza, to możemy zaśpiewać z Marylą Rodowicz: "Małgośka mówią mi On nie wart jednej łzy Oj głupia ty głupia ty Małgośka wróżą z kart on nie jest grosza wart A weź go czart weź go czart" ................................................................ Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru... Odpowiedz Link
ginger43 idę dalej tropem muzycznym z Budką Suflera 04.11.10, 16:57 "Za ostatni grosz Kupię dziś chociaż cień Tamtych dni. Za ostatni grosz Wino z zielonych lat Chcę znów pić." Niby jak śpiewał M.Grechuta "najpiękniejsze są chwile, których jeszcze nie znamy..." ale czasami miałoby się ochotę ostatni grosz oddać za te, które bezpowrotnie minęły, prawda? ................................................................ Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru... Odpowiedz Link
ginger43 no to mniej romantycznie, a bardziej technicznie 04.11.10, 17:36 za 1 grosz można mieć Sms'a np. w Orange. A takim Sms'em to fiu, fiu... świat można komuś odmienić ................................................................ Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: za Jeden grosz to nic, ale za trzy grosze 04.11.10, 05:23 można mieć operę. Odpowiedz Link
exman Re: za Jeden grosz to nic, ale za trzy grosze 04.11.10, 07:19 za ostatni grosz kupię kwiaty mojej kobiecie. Odpowiedz Link
kitek1 Re: za Jeden grosz to nic, ale za trzy grosze 04.11.10, 14:58 teraz tanio chodza wyschniete chryzantemy Odpowiedz Link
kitek1 taki nasz ostatni obol 04.11.10, 17:32 grecy i inteligentniejsi wiedza o co chodzi Odpowiedz Link
nawrotka1 Re: taki nasz ostatni obol 04.11.10, 17:40 Ja ani jedno, ani drugie a napiwki daję tylko dopóki nie zejdę, potem należy mi się darmowy serwis Odpowiedz Link
kitek1 a Charonem nie kombinuj 04.11.10, 17:49 nikt rano nie wie jaki Styks przeplynal Odpowiedz Link
exman Re: za Jeden grosz to nic, ale za trzy grosze 04.11.10, 21:38 kitek1 napisał: > teraz tanio chodza > wyschniete chryzantemy pierdol się Odpowiedz Link
vizjonerka 12 groszy w zębach tu przynoszę 04.11.10, 19:09 www.youtube.com/watch?v=UAaW1BUSPP8 Odpowiedz Link