debi_bebi 12.11.10, 07:40 Gdzież to taka ładną zaporę zbudowali? I co ma do tego metryka kobiety? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: Ooooo! Wodna forteca :) 12.11.10, 08:03 Jakos mnie sie ta metryka kojarzy ze skalami.Stala i niezmienna.Prawda,ze pasuje? A forteca to Schwarzenbach Talsperre.Zbudowana przed wojna sliczna zapora w Schwarzwaldzie. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Ooooo! Wodna forteca :) 12.11.10, 18:22 Tak się zastanawiam jak to jest, że budowniczym przed wojna chciało się i ładnie i solidnie budować, a tym dzisiejszym nic się nie chce prócz brania pieniędzy. A może oni po prostu nie potrafią, bo są niedouczeni? Odpowiedz Link
z_oddali Re: Ooooo! Wodna forteca :) 12.11.10, 20:25 Śliczny widoczek Tak sobie myślę, że jeszcze kilka podobnych a będę musiała zrewidować swoje poglądy na temat tych okolic. Dzisiejsi architekci, dostosowują się do życzeń swoich klientów, a potem mamy koszmarki w stylu dziwnych domów, nowych centrów handlowych w samym środku starej zabudowy miasta, itp. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Ooooo! Wodna forteca :) 12.11.10, 21:00 W Warszawie te koszmarki wyrastają jak grzyby po deszczu i to w najmniej oczekiwanych miejscach. Zresztą wystarczy popatrzeć, co wybudowano koło Dworca Centralnego i potem, wzdłuż Emilii Plater. Pałac Kultury też ma być obstawiony szklanymi dziwolągami. Mnie się to nie podoba. Odpowiedz Link
leziox Re: Ooooo! Wodna forteca :) 12.11.10, 21:42 Palac Kultury i te nowoczesne dziwadla nei beda w zaden sposob do siebie pasowac. Widzialem projekt i wyglada to conajmniej dziwacznie. A co do "tamtych okolic"-w tych okolicach jest zajebiscie ladnie. Odpowiedz Link
z_oddali Re: Ooooo! Wodna forteca :) 13.11.10, 10:50 To tam się da jeszcze wstawić coś szklanego? Z Emilii Plater to pamiętam Akwarium i świetne koncerty, ale to było lata temu Lubię nowoczesne formy, ale w miejscu, gdzie pasują, a nie doczepione, bo ktoś coś sobie wymyślił. Połączenie starego z nowym i owszem, jednak nie może to być zniszczenie formy. I faktycznie kiedyś budowano inaczej, może dlatego lubię zwiedzać miejsca przeszłości... Odpowiedz Link