Dodaj do ulubionych

Kartki swiateczne dla kretynów i debili

20.12.10, 10:12
Kiedy jeszcze wysylalem zyczenia na swieta,robilem to tak:
kupowalo sie kartki w sklepie,bralo wieczne pióro do réki,tankowalo je wykwintnie pachnacym atramentem i pismem wyuczonym w bojach z kaligrafia wypisywalo sie zyczenia swiateczne,uwazajac aby zbyt czesto sie nie powtarzac.
Dzisiaj jest inaczej.Na kartkach pocztowych znajduja sie juz wydrukowane zyczenia,aby jeden z drugim debil nie umiejacy pisac lub kretyn posiadajácy tuszonke zamiast mózgu mogl sie tylko podpisac pod tym calym szajsem i z glowy.No bo po co myslec,drodzy Rodacy?Ktos mysli za nas.Po co sie slinic,kombinowac,wymyslac i o, zgrozo,wlasnorecznie a nie za pomoca np drukarki i kompa pisac cos na papierze/bez krateczki na dodatek!/
Najlepiej wziac dlugopis do reki i wypisac wlasne nazwisko.Fertig,gotowe,do skrzyneczki.
Kurwa.
Na drugi rok zaczne odsylac takie zyczenia z powrotem albo dolacze jeszcze malutki aneks w postaci bombki.
Obserwuj wątek
    • gab.bo Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 20.12.10, 10:50
      od dawna nie wysyłam kartek świątecznych, a jeżeli już to staram się napisać/dopisać coś od siebie, osobistego i od serca.
      Dzwonię
      • leziox Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 20.12.10, 10:54
        Ja tak tylko wtracilem pare slowek od siebie na temat kartek na ktorych juz napisal ktos,zapewne jasnowidz,wiedzácy co ja tez chce kochanej rodzince napisac na swieta.
        A ja sobie raz ze nie zycze a dwa,nie zycze sobie zeby mi przysylano takie kurestwo.A przysylaja.To jak sie komu nie chce troche od siebie napisac,to niech nie pisze wcale i bede mial spokoj mentalny.
        • gab.bo Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 20.12.10, 11:05
          i dobrze Lezio, wtrąciłeś i nikt nie ma o to pretensji smile
          a co powiesz o tych, którzy wysyłają kartki po świętach ?
          i dlatego ja dzwonię, do garstki osób i dzięki temu mam również okazje porozmawiać
    • kolczasty_nemo Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 20.12.10, 10:55
      Masz sporo racji ale...
      Pamiętam jak kiedyś ....samodzielnie napisałem życzenia...nawet nieźle mi poszło/ moim zdaniem/.
      Tylko ...dlaczego później adresaci dzwonili i pytali ...co autor miał na myśli/ większość była przekonana, że pisałem w stanie wskazującym/..
      Z kaligrafią ...przegrałem..smilebig_grin

• leziox Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 20.12.10, 11:18
        No ale niech dzwonia i pytaja-widzisz Nemo,samym napisaniem kartki zmusiles ludzi do myslenia.To wazne,niech uzywaja tego narzadu w czaszce,przynajmniej od czasu do czasu.Zbytnie ulatwianie wszystkiego powoduje zanik IQ.
    • debi_bebi Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 20.12.10, 11:30
      O? Nie było poważniejszego powodu do wściekania się? To dobrze- znaczy, że problemów brak smile
      • leziox Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 20.12.10, 11:51
        No nie bylo,a nie jest to wystarczajaco powazny powód?
        Jesli chcesz Debusiowa,to specjalnie dla Ciebie moge wymyslic jakis ciekawszy powód.
        Cos proponujesz?Jakies wycieczki osobiste?Kwestionowanie sie prowadzenia rodziny?Wyglad osobisty tudziez kwestie typowo rozumkowe?
        Jestem otwarty dla propozycji i na propozycje smile
        • debi_bebi Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 21.12.10, 05:25
          To ja proponuję poddać dyskusji kwestię, czy milej jest dostawać kartki, czy nie dostawać.
          Jako pierwsza zabierająca głos stwierdzę, że milej mi je dostawać, niż nie. Bo nawet dostając takie z gotowymi życzeniami wiem, że ktoś poświęcił mi tę odrobinę swojego cennego czasu i myśl. A nie musiał!
    • piotr_57 Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 20.12.10, 16:49
      leziox napisał:

albo dolacze jeszcze malu
      > tki aneks w postaci bombki.

..atomowej ?
      • leziox Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 20.12.10, 18:22
        Nie ma takich malych smile
        • leziox Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 20.12.10, 22:34
          Ja wiem dlaczego nie chcecie w tym watku nic pisac.
          BO SAMI UZYWACIE TAKICH KARTEK I TERAZ WAM WSTYD!!!!!
          • rudka-a Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 20.12.10, 23:38
            Wstyd, to kraść i z...d...rabiny spaść suspicious
            Trochę się zarumieniłam, że...
            ja kartek do nikogo nie wysyłam smile))
            Dzwonię....
            • leziox Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 20.12.10, 23:43
              Taaak...Teraz to nikt nie wysylal i nikt nie dostawal,ale dopiero po ujeciu publicznym jakze zywotnego problemu.
              • rudka-a Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 20.12.10, 23:53
                Kiedyś..dawnooo....ale sama pisałam big_grin
                wkładałam opłatek do koperty i szło za wodę..
                oczekiwałam dolarów w podzięce big_grin
                • leziox Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 21.12.10, 00:03
                  To moze ja ci tez wysle kartke z oplatkiem ? big_grin
                  • rudka-a Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 21.12.10, 00:13
                    Zaaaaa póóóżnooooosuspicious moja już w drodze do Cieeeebieeee
                    wyskakuj z eurasów big_grin
          • piotr_57 Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 22.12.10, 14:40
            leziox napisał:

> Ja wiem dlaczego nie chcecie w tym watku nic pisac.
            > BO SAMI UZYWACIE TAKICH KARTEK I TERAZ WAM WSTYD!!!!!

Ja nie piszę żadnych kartek. Papierowych nie mam już do kogo wysyłać, praktycznie wszyscy co je ode mnie otrzymywali już nie żyją. A elektronicznych nigdy nie nauczyłem się wysyłać, chociaż co roku mam zamiar nauczyć się i wysłać.
            • rudka-a Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 22.12.10, 14:44
              3 dychy za 45 minut i Cię nauczę big_grin
              • leziox Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 22.12.10, 14:51
                Ryza!Ty krwiopijco!Ja to samo moge zrobic za polowe tej ceny!
                • rudka-a Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 22.12.10, 15:12
                  No, cooo suspicious szybko, sprawnie i fachowo smile))
              • kolczasty_nemo Rudaska..:) 23.12.10, 13:05
                > 3 dychy za 45 minut i Cię nauczę big_grin
                Wiem..promocja przedświąteczna ale nie przesadzaj...

Ceń się..smilebig_grin
            • leziox Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 22.12.10, 14:50
              Elektroniczne-niby to kartki a i oszczedza sie przy tym troche kasy a z drugiej strony to i tak to nie to samo.Ja wiem ze sie tak troche czepiam i czasy sie zmieniaja zas nikomu sie specjalnie nie chce w tym babrac.Widocznie jestem jednak juz zbyt konserwatywny.
              • piotr_57 Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 22.12.10, 15:14
                Ale ja tez lubię takie prawdziwe papierowe kartki, tylko nie mam już do kogo wysłać.
                Nie mam rodziny, ze strony ojca, zaś rodziny ze strony mamy praktycznie nie znam. Bracia mamy umarli, ich dzieci to jakaś pijacka patologia, nie znam ich. Z siostrą i jej dziećmi nie utrzymuję żadnych kontaktów od ponad 20 lat.
                Nie mam do nikogo nawet adresów pocztowych.
                W moim przypadku to już tylko wspomnienia.
                • leziox Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 22.12.10, 15:28
                  U mnie w zasadzie jest tak samo,powymierali wszyscy juz nawet dosc spory czas temu,no ale jeszcze czasami przychodzi z kraju od tych czy tamtych ludzi jakas kartka.
                  Poza tym to tylko ewentualnie w kontaktach biznesowych cos sie robi,bo wypada i trzeba-prywatnie to sie z ludzmi czlek widuje na forach czy innych gg i kartki ku temu nie sa w zasadzie potrzebne,zreszta ma sie wszak i nr telefonu w razie potrzeby.
                  Ogolnie nie taka zla ta tradycja tylko wkurza mnie to o czym napisalem na wstepie.
            • gazeta_mi_placi Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 23.12.10, 11:03
              sad
    • buszmen33 Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 23.12.10, 11:17
      Zdrowych i Wesołych Świąt życzę wszstkimsmilesmile,
      https://alekartki.pl/kartki/3/9/d/9395.gif
    • jarek_408 Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 23.12.10, 11:39
      Ale Ty to czytasz? Te pierdu pierdu bla bla?
      Bo ja tylko od kogo. Wynalazek Gutenberga jak najbardziej jest tu na miejscu.
      • leziox Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 23.12.10, 11:53
        Uprzejmosc i szacunek dla cudzej pracy nakazuje czytac-mam na mysli oczywiscie te pisane "recznie" a nie gotowce wymyslane przez jakiegos zwyrodnialca.
        • jarek_408 Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 23.12.10, 12:22
          Kochany, ale te ręczne to są w 99% też gotowce, nie?
          • leziox Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 23.12.10, 12:29
            Jesli naskrobiesz wlasnorecznie tekst,to taka kartka nie jest gotowcem.
            • jarek_408 Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 23.12.10, 12:38
              Ale o ten tekst misie rozchodzi
              Zdrowych spokojnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku.
              Gotowiec jak w pysk.

Ps. a ja wysyłam własnoręczne zdjęcia...
          • lounger Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 23.12.10, 12:29
            Dlatego ja kartki wykonuję własnymi lewymi i tymi samymi wypiuję tongue_out
            • exman Re: Kartki swiateczne dla kretynów i debili 23.12.10, 13:20
              PO LATACH PRZERWY, WCZORAJ WYSŁAŁEM DWIE KARTKI, olałem te wydrukowane pierdoły i napisałem jak Bóg przykazał, od serca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka