Dodaj do ulubionych

Służba zdrowia

27.09.14, 23:26
Nie chcę tu nikogo bronić ani oskarżać.
Siedzę w tym po uszy od ponad 20 lat i niestety mam pewne spostrzeżenia i opinie.
Jedno co wam powiem to jeśli nie zrobi się reformy służby zdrowia to nie będzie dobrze.A reformy się nie zrobi bo Iksiński nie zarobi. Lekarzom nie jest to również na rękę.
Niestety mam też okazję obserwować polską służbę zdrowia z tej drugiej strony gdzie nie ma znajomości,pomocy,gdzie mówię do ciebie językiem byle tylko zbyć (a tu niespodzianka bo ja akurat wiem w czym rzecz i znam przepisy i ustawy NFZ). Od kiedy dziecko mam chore i szukałam pomocy w różnych miejscach spotkałam się z różnymi ludźmi i niestety łapówkarstwo wcale się nie skończyło. Lekarz żąda a pacjent musi dać,tak jak Sandra napisała"jak nie posmarujesz nie pojedziesz" . Jedyne miejsce które jest inne niż wszystkie to Centrum Zdrowia Dziecka. Tu ścierają się dwa światy,ten znany i ten "bajkowy"(łącznie z ochroniarzem przed izbą przyjęć). To stąd dzwoniła do mnie lekarz prowadząca pytając o zdrowie dziecka,to ona interesuje się,dzwoni. Dziwne co? Dla mnie po 20 latach pracy dziwne,a zarobki są porównywalne do naszych......
A przy okazji ja sobie nie mam nic do zarzucenia w swojej pracy ale oddaję się jej też bez reszty bo lubię to co robię....,no ale nie mnie oceniać.
Obserwuj wątek
    • black-sandra Re: Służba zdrowia 27.09.14, 23:35
      Tez nie spotkalam sie osobiscie aby lekarz dzwonil do pacjenta ale wiem , ze i tak bywa mile to strasznie jest . Napisalas Gerla cala prawde . No coz pozostaje sobie nam zyczyc abysmy jak najdluzej cieszyli sie zdrowiem , takie szybsze zyczenia bozonarodzeniowe wink
      • girl_42 Re: Służba zdrowia 27.09.14, 23:38
        Niestety młodsze nie będziemy ale zauważyłam,że najlepiej lekarzy unikać wink
        No niestety mnie się to nie udaje ,bo co dnia widzę ich całe rzesze tongue_out
        Wolę jednak mieć takich kolegów niż lekarzy prowadzących wink
    • black-sandra Re: Służba zdrowia 27.09.14, 23:42
      No nie dziwie Ci sie tez bym chciala miec takich kolegow , niestety nie dane mi bylo wink
    • super.halusia Re: Służba zdrowia 28.09.14, 08:00
      To stąd dzwoniła do mnie lekarz prowadząca pytając o zdrowie dziecka,to ona interesuje się,dzwoni. Dziwne co? Dla mnie po 20 latach pracy dziwne,a zarobki są porównywalne do naszych......

Nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją
      • girl_42 Re: Służba zdrowia 28.09.14, 11:36
        A widzisz,dwa tygodnie byłyśmy na linii. Jak coś się działo i dzwoniłam z sercem na ramieniu w niedzielę nie usłyszałam,żadnego " trzeba czekać na miejsce czy czegoś niemiłego" Sam szef kliniki kazał wsiadać w samochód i natychmiast przyjeżdżać. W nocy znowu strach co teraz,a nóż kogoś obudził,nie mamy skierowania. A tu niespodzianka." Proszę pani ordynator juz na Państwa czeka.... " szok! Przywitał się z młodym jak najlepszy kumpel,seria badań wysokospecjalistycznych,wysoka kultura całego personelu. Złego słowa nie dań powiedzieć na Centrum Zdrowia Dziecka! Natomiast gdanska Akademia Medyczna DNO!!!!!
        • super.halusia Re: Służba zdrowia 28.09.14, 11:46
          Faktycznie szok
          • czarek_sz Re: Służba zdrowia 30.09.14, 18:27
            Są lekarze i lekarze są szpitale i szpitale. Dopiero co zmarło kolejne dziecko którego szpital nie przyjął rzekomo z powodu braku skierowania. W środku Europy rzekomo w cywilizowanym kraju chorzy masowo umierają pod szpitalami ponieważ personel odmawia ich przyjęcia. Sory taki u nas klimat.
            • dunajec1 Re: Służba zdrowia 01.10.14, 00:03
              Ale klimat mozna zmienic, zamowic w tej intencji mszy ze 40-i, pomoze nie pomoze?
              • czarek_sz Re: Służba zdrowia 01.10.14, 05:55
                Pomoże jak umarłemu kadzidło i czterdzieści w plecy. Lepiej je przepierdzielić na gorzałe i na balangę na melinie w starej odrapanej kamienicy na Pradze wink
                • super.halusia Re: Służba zdrowia 02.10.14, 20:26
                  Dziś właśnie byłam w szpitalu z mężem,7 godzin siedzenia bez jakiegokolwiek powiadomienia o której zabieg,po mojej interwencji(pojechania po wszystkich)zabieg będzie za siedem minut,a ja na to panie doktorze trzymam pana za słowo,bo zegarek mam w ręku.
                  • super.halusia Re: Służba zdrowia 02.10.14, 20:34
                    Jednym słowem pojechałam po całości,jeszcze pielęgniarka oberwała,pytam jej się grzecznie kiedy mąż będzie miał zabieg,a ona wymachuje mi rękoma,proszę z tym do lekarza,a ja jej na to,a pani myśli że ja tu przeszłam szpital zwiedzać bo nie ma co robić,to tylko nadawało by się do telewizji dla ministrów zdrowia itd.
                    • super.halusia Re: Służba zdrowia 02.10.14, 20:39
                      Nigdy więcej ni skorzystam ze służby zdrowia w swoim mieście,przykre ale prawdziwe
                      • girl_42 Re: Służba zdrowia 03.10.14, 17:38
                        Od nowego roku być może wcale nie skorzystamy. W planie jest posiadanie skierowania do ginekologa,okulisty,dermatologa,onkologia....,to są właśnie te ułatwienia,żeby kolejek nie było. Gratuluję Panie Ministrze Arłukowicz!!!! Należy się panu nagroda Nobla. A gdzie profilaktyka ja się pytam ???
                        • super.halusia Re: Służba zdrowia 03.10.14, 22:46
                          Ale teraz już tak jest,bez skierowania nie dostaniesz się do specjalisty na NFZ
    • pakmed Re: Służba zdrowia 14.03.15, 00:48
      W pełni się z Tobą zgodzę. Służba zdrowia jest w fatalnym stanie, a przeprowadzane zmiany tylko to pogarszają. Dlatego już od jakiegoś czasu korzystam z pakietu medycznego i w pełni polecam to rozwiązanie. Nie mniej jednak zanim dokonamy zakupu, warto by było porównać oferty, bo różnią się one szerokością usługi. W tym celu polecam stronę: pakiety-medyczne.com/.
      • anus-hka Re: Służba zdrowia 14.03.15, 07:56
        Pakiety medyczne czają sie nocami...czyżby miały cos do ukrycia?....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka