Dodaj do ulubionych

Warszawska Wola

16.05.15, 12:13
Podobno Krakowska Wola to Krowodrze czy coś tam. Jeśli mylę się to przepraszam. Ale Wola to Wola. Nie da się jej porównać z niczym i z nikim. Wola to warszawska dzielnica pełna zakamarków i tajemnic to dzielnica gdzie trup padał gęsto /nie tylko w Powstaniu bo wtedy bardzo/ gdzie złodziej na złodzieju gdzie scyzoryki latały gdzie hartowała się stal. Dosłownie. Nie było zmiłuj - było albo w ryja albo paka była, chociaż było że w ryja też zarobiłem gdy były walki podwórko na podwórko. Ja zawsze byłem w pace smile na razie.
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Warszawska Wola 16.05.15, 12:35
      Dużo gadać ale Różyc to też Wola tylko deko inaczej. Tu handelek tam handelek tu połówka tam połówka tam kosa w plecy i szwindelek i na Woli podobnie - szwindelek i w ryja też w ciemnej ulicy. Teraz Praga to nie co to kiedyś i Wo,la też nie. Kiedyś szemrana dzielnica dzisiaj jak uśpiona - kolesie się rozducpyli po Polsce ten tam ten tam i co zrobić. Patrzę gdy odwiedzam Ojca po okolicy i płakać mi się chce. Gdzie te prywatki sad
      • czarek_sz Re: Warszawska Wola 17.05.15, 12:11
        Warszawską Wolę trzeba podzielić, ale nie na wieki tylko na powojnie. Bo tyle pamiętam chociaż historię Woli znam z Wiki. Po wojnie kamień na kamieniu z Woli nie pozostał. Wola jako pierwsza nadstawiła pierś gdy wybuchło Powstanie. Niemal nie ma ulicy na Woli by miejsca pamięci nie było gdzie zawsze są świeże kwiaty i palące się znicze. To moi Rodacy tam polegli. Z Woli ludzie sad na razie bo płakać się chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka