Dodaj do ulubionych

Lezio!! ....

13.02.23, 19:36
.... jest interes do zrobienia smile OBELISK. 4. Co ty na to? Jeszcze jest to możliwe? smile

PS. Co z filmikami!!! Rozleniwiłeś się, czy co? suspicious ..... I nic o nowym motocyklu... uncertain
Obserwuj wątek
    • leziox Re: Lezio!! .... 15.02.23, 22:08
      I co tak krzyczy? Co do Obelisku, niestety nie mam aktualnie nic, jest trudny do upolowania po normalnych cenach, więc przykro mi, ale nici z interesu.
      Sezon motocyklowy dopiero się zaczyna, jak będzie jakiś dłuższy wyjazd, to będzie wstawione na YT.
      Aktualnie przygotowuję krótki filmik z jazdy w zeszłym tygodniu.
      Nowy motocykl zachowuje się bardzo dobrze. Kawał bestii do śmigania na dalekich trasach.

• coco.franelka Re: Lezio!! .... 15.02.23, 23:10
        big_grin Co do Obelisku... u nas też ani jednej oferty uncertain , ale to nie mój problem tylko sąsiadki big_grin (tak jej się spodobał!).
        A co do bestii... no, ten to ma full wypas! Akurat na długie podróże, nawet smoking możesz zabrać na wszelki wypadek, nie mówiąc o wyżerce - plecak już zbędny! big_grin Wygląda super. Taki mocny, stabilny, poprzedni przy nim wygląda jak chucherko... Czy kamerka też nowa? bo jakby obraz lepszy... a może tak dawno był ostatni filmik, że mi się tylko zdaje?... Niech już szybciej ta wiosna przychodzi, bo brakuje mi tych filmików uncertain Wiesz, dla mnie to taka przyjemna turystyka za darmo, bo ciebie to benzyna walnie po kieszeni....
        Bestia niech się dobrze sprawuje, bezawaryjnie i sprawia ci wiele radości. I zawsze dowozi bezpiecznie do celu! smile
        Hmmm.... piękna bestia... big_grin
        • leziox Re: Lezio!! .... 16.02.23, 22:01
          Fotka była robiona z mojego etatowego aparatu fotograficznego, dlatego może jakość jest lepsza. Ale że aparat waży jakieś 2 kilo, to nie zabieram go ze sobą na wycieczki motocyklowe.
          Co do kamerki, nadal jestem na etapie poszukiwań oraz eksperymentowania w sensie ujmowania obrazu i dźwięku. Benzyna do motóra to nie jest problem, bo po ostatnich jazdach okazało się, że pali niecałe sześć litrów na setkę, więc bardzo rozsądnie. Najwięcej kosztują hotele oraz opłaty autostradowe przy dłuższych przelotach. BTW-nie lubię jeździć po autostradach - ale czasem, jak to mawiał Pan Lech W:
          "Nie kcem, ale muszem". big_grin
          • coco.franelka Re: Lezio!! .... 16.02.23, 22:53
            A jak wygląda porównanie starego motocykla i bestii? Który lepszy? Może to złe określenie... może raczej który bardziej sprawny, zwinny, co z przyspieszeniem? Napisz coś o nim! W których momentach bestia lepsza (albo gorsza) od poprzedniego smile Bestia wygląda tak... solidnie, jak czołg big_grin No i jak się prowadzi? Lekko?
            Nie lubisz nim jeździć po autostradach? No i dobrze... boczne drogi, dróżki ciekawsze wink a to, to już lubisz
            big_grin
            PS. dziś ukazały się 2 oferty na Allegro - 78 zł. i 199.... big_grin
            • leziox Re: Lezio!! .... 20.02.23, 23:35
              Ciężko porównywać.
              Jedno i drugie jest gicio.
              smile
              • leziox Re: Lezio!! .... 20.02.23, 23:50
                Ps. BMW ochrzciłem Big Mama.
                Bestia to raczej pasowałaby do Suzy.
                • coco.franelka Re: Lezio!! .... 21.02.23, 14:59
                  big_grinbig_grin a jednak ochrzciłeś.... big_grin Big Mama... no... to brzmi mocno, a z jej wyglądem, to brzmi bardzo mocno, ale i pieszczotliwie big_grin Hmmmm.... pytanie zbyteczne, skoro wybrałeś Big Mamę a nie Suzi.... Niech się dobrze sprawuje, nie psuje i dowozi do celu! Każdego celu!
                  PS ... Suzi była bestią?? To czemu wymieniłeś!? W czymś Big Mama musi być lepsza! Bardziej... "uległa"?? wink big_grin (aż się wierzyć nie chce!)
                  • leziox Re: Lezio!! .... 21.02.23, 23:23
                    Suzi jeszcze jest, jeżdżę sobie nimi na zmianę.
                    big_grin
                    BMW na dalsze trasy jest wygodniejsza, a że mnie kolejna 18-ka stukła, no to trzeba było pomyśleć o czymś, co pozwala pokonywać km w większym zakresie. Osiągi są podobne, a że Suzi ma maxa 300 km/h, a BMW "tylko" 250 km/h , to już nie takie ważne. Za to ma nawigację, podgrzewanie doopy, oraz łapek, stereo, kompas, automatyczną regulację zawieszenia, ABS i super oświetlenie, wysoką szybę i parę innych ciekawostek. To wszystko po pokonaniu 500 km i konieczności jazdy wieczorową porą w Alpach, kiedy zaczyna robić się zimno i ciemno, ma jednak swoje zalety.
                    Mam nadzieję że kierownictwo BMW przeczyta moją reklamę i dośle mi parę luksusowych call-girl, wraz ze skrzynką szampana i cygar za robienie dobrego PR.
                    big_grin
                    • coco.franelka Re: Lezio!! .... 22.02.23, 19:22
                      Przede wszystkim.... bardzo, bardzo, bardzo spóźnione 200 lat!... to znaczy, kolejnych 18-tek!!!.... 18+, 18+, 18+... itd. big_grin
                      No to sobie sprawiłeś ekstra prezent big_grin Dbasz o tą swoją 4-literową panią wink .... podgrzewanie... no, no... nic, tylko podróżować! Żeby tak jeszcze gotować umiała... jak w tym kawale. Podejrzewałam full wypas, ale to już jest fuuuuuuuuull wypas! Mam nadzieję (i nie tylko ja!), że przełoży się to na ilość filmików! bo ostatnio baaaardzo je zaniedbałeś.....
                      Na szampana i cygara od BMW raczej nie licz big_grin, możesz ewentualnie liczyć na prospekty CO MOŻESZ JESZCZE DOKUPIĆ do swojej Big Mamy... winkbig_grin A szampana i cygara możesz sobie sam "postawić", żeby przyjemnej się je oglądało... big_grin
                      Ta twoja Big Mama to taka.... Miss Big Mama big_grin
                      • leziox Re: Lezio!! .... 23.02.23, 23:30
                        Miał być tydzień urlopu w marcu, ale będzie dwa tygodnie w czerwcu i dwa tygodnie we wrześniu. Jak siebie znam, po dwóch tygodniach jazdy starcza materiału na kolejne pół roku. Jest jeszcze kwiecień i maj, po 4 dni wolne.
                        Coś się wymyśli.
                        • coco.franelka Re: Lezio!! .... 24.02.23, 19:04
                          Ale do czerwca to ho, ho, a może jeszcze dłużej uncertain No ale mówi się trudno i czeka się cierpliwie... wink A potem to już będzie "uczta za ucztą...." big_grin Przypominam sobie dobre czasy, kiedy filmiki "wpadały" co tydzień! Oby tylko pogoda była odpowiednia, czyli sucho i bez upałów bo podgrzać możesz, ale już lodu podłożyć nie da rady wink
                          A do tego czasu.... myśl i wymyślaj winkbig_grin
    • lounger Re: Lezio!! .... 01.03.23, 15:51
      Mój znajomy kupił "motór" jak się zaczął lockdown. Wreszcie miał znaleźć czas na wycieczki z żoną - bo przecież zastój w budowlance. Na pierwszej takiej prawdziwej, długiej przejażdżce był we wrześniu ubiegłego roku. Nie wziął jednego zlecenia i zrobił sobie wreszcie urlop. 🏍️
      • leziox Re: Lezio!! .... 02.03.23, 21:10
        Prawdziwa, długa przejażdżka to brzmi dumnie.
        Wyjechali za miasto ?
        big_grin
        • lounger Re: Lezio!! .... 03.03.23, 08:33
          Z tego co na zdjęciach widziałam daleko za miasto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka