Dodaj do ulubionych

A tak z ciekawości zapytam

05.06.24, 15:33
Kupujecie małpki?
Ja kupuję zawsze zero siedem.
Obserwuj wątek
    • leziox Re: A tak z ciekawości zapytam 05.06.24, 16:44
      Unikam śmieci, kupuję produkty o dużym litrażu.
      • straszliwywypadek Re: A tak z ciekawości zapytam 05.06.24, 19:57
        I masz rację.
        Jak ktoś kupuje małpkę, to od razu wiadomo że alkoholik.
        • ruda.replay Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 09:45
          straszliwywypadek napisał:

> I masz rację.
          > Jak ktoś kupuje małpkę, to od razu wiadomo że alkoholik.

E, poważnie? Kupuję, bo podkręca smak masy w torcie, placku. Nie wpadłam na pomysł, by resztę wypić.
          • straszliwywypadek Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 10:17
            ruda.replay napisała:
            > E, poważnie? Kupuję, bo podkręca smak masy w torcie, placku. Nie wpadłam na pom
            > ysł, by resztę wypić.

Słyszałem że niektórzy kupują alkohol w celach kulinarnych. Ale to chyba jest promil kupujących.
            • ruda.replay Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 10:41
              Doskonale wiem, jak to jest... kobieta kupuje litr alkoholu - pewnie będzie miała gości...kupuje małpkę - na pewno będzie sączyć po łyku. To taka cicha alkoholiczka. Mężczyzna kupuje małpkę - strzeli gdzieś za rogiem i dobrze jest. Aż takiej burzy z tego nie będzie.
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 10:32
            ruda.replay napisała:

> E, poważnie? Kupuję, bo podkręca smak masy w torcie, placku. Nie wpadłam na pom
            > ysł, by resztę wypić.

W statystycznym sensie akurat ma rację. Ile to razy widzę ludzi, co kupują ze 2 piwka i małpkę. Małpki też potem się walają w krzakach. To jest małe, to można spoko przemycić do roboty i walnąć na przerwie.
            A do domu to i tak ekonomiczniej kupić większą. To się nie psuje, może stać w zapasie na zaś.

• ruda.replay Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 10:47
              Kupowałam wiele razy małpkę czystej wódki. Kładłam na taśmę w sklepie i miałam świadomość, co stojący za mną myślą. smile raz tylko małpkę i karmę dla psa i facet zażartował, że jest zagrycha. Swoim zwyczajem obrocilam w żart, bo co robić...panie to dla psa, a małpa do masy? big_grin
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 10:56
                Przestań myśleć co myślą inni. Nie jesteś Wolkanką, co by mogła zrobić tak zwany w Star Treku mind-meld, czyli przez zwykły dotyk poznać cudze myśli...

https://static0.gamerantimages.com/wordpress/wp-content/uploads/2022/06/Star-Trek-Mind-meld-1.jpg
    • e-zybi Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 06:34
      To nie powinieneś mieć problemu wink
      • a74-7 Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 10:22
        Owszem kupuje moze nie maupki ale jednorazowe miniaturki z alko.Swietnie mieszcza sie w damskiej torebce ;np taka Kahlua - swietna do kawy ze smietanka ,austriacki rhum rowniez pyszny w herbacie ,nie trzeba zamawiac w knajpce,gdzie placisz za butelke o,7.
        Kupuje zazwyczaj w Hiszpanii.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 10:35
          a74-7 napisał:

> Kahlua - swietna do kawy ze smietanka

Białego albo czarnego Rosjanina kiedyś piłaś?

Tu przepis na białego, choć nie-amerykanin nie da mleka w proszku smile

• leziox Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 11:20
            A mi dobrze schodzą małpki z perfumami, takie 15-20 ml.
            I nikt nie może powiedzieć, że ktoś, kto to kupuje to potencjalna alkoholiczka jest.
            big_grin
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 11:29
              Ty sklepa prowadzisz?
              • leziox Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 11:41
                Tak, mydło i powidło.
                big_grin
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 11:45
                  Berentzen jest?!
            • straszliwywypadek Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 11:41
              leziox napisał:
              > A mi dobrze schodzą małpki z perfumami, takie 15-20 ml.
              > I nikt nie może powiedzieć, że ktoś, kto to kupuje to potencjalna alkoholiczka
              > jest.
              > big_grin

Bo perfumy się pije dla smaku a nie dlatego że się musi. Kupują je koneserki a nie alkoholiczki.
            • a74-7 Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 11:43
              A mi dobrze schodzą małpki z perfumami, takie 15-20 ml.
              I nikt nie może powiedzieć, że ktoś, kto to kupuje to potencjalna alkoholiczka jest.

Takie to tylko dab,dab za uszkiem winksmile
              • leziox Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 11:46
                Takie perfumki w drodze, przed sex on the beach, czy na stolku barowym...
          • a74-7 Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 11:41
            big_grin
            Oczywiscie, ze pilas .Kiedys robilam koktaile( lubie kombinowac za barem big_grin)
            Dobrze tez wiedziec w knajpie w co sie czlek pakuje - jakis sex on the beach , czy velvet pussy ...wink
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 11:46
              I znowu zboczeństwa big_grin
              • ruda.replay Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 11:49
                Boszz.....skojarzyły mi się perfumeria z Przemysławką i płynem po goleniu - ogórkowym suspicious
                • leziox Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 11:55
                  No ale co? Przemysławka znakomicie odświeżała dech...A i płyn ogórkowy swoje zalety posiadał.
                  • ruda.replay Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 11:58
                    I tu nasuwa się pytanie - dlaczego własnie te, wyżej wymienione, a nie np Wars? smile)
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 12:14
                      Bo Przemysławka powstała jeszcze przed II woją światową, a...

Legendarna marka Wars narodziła się w 1972 roku, kiedy to Pollena-Uroda opracowała innowacyjny krem do golenia dla mężczyzn. Wielki sukces tego produktu sprawił, że Wars mógł dalej się rozwijać. W tym samym czasie w sklepach pojawiła się kultowa woda kolońska o wyrazistej, orzeźwiającej kompozycji zapachowej.
                    • leziox Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 12:18
                      ruda.replay napisała:

> I tu nasuwa się pytanie - dlaczego własnie te, wyżej wymienione, a nie np Wars?
                      > smile)

Bo Wars wita Was, wita nas.
                      A Przemysławka pachniała wielkim, historycznym światem. I o ile pamiętam, była pakowana w ładne buteleczki osadzone w plecionce, zdaje się z wikliny. Przynajmniej na początku produkcji.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 12:24
                        Nie, to chyba to

https://images92.fotosik.pl/461/2dc282dd32f89984.png
                        • a74-7 Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 12:29
                          Bardzo eco ,
                          i jak tu sie nie odswiezac ?
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 12:36
                            Już widzę menela, jak dopłaca do wikliny smile
                            Za to obecnie bez wikliny możesz skosztować smile

miraculum.pl/pl/p/Prastara-Woda-Kolonska-/431
                            • leziox Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 12:42
                              Fucktycznie, pomyliłem z Prastarą.
                              Ale chyba też w smaku nienajgorsza była...
                              suspicious
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 12:51
                                Nie wim, nie piłem big_grin
                                • ruda.replay Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 12:55
                                  Musiała być przyjazna dla zołądka, skoro nie pamiętam żadnych zgonów w Trybunie Ludu...z tegoż powodu suspicious
                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 13:01
                                    Bo to tylko mała dawka dla zdesperowanych. Schodzili po "jagodówce na kościach".

https://hobbyhouse.pl/hpeciai/591c658268544513855ca97b1f4373a1/pol_pl_Denaturat-99-Premium-1l-MR6128-6128_1.webp
                                    • ruda.replay Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 13:03
                                      A po co się ją przeciągało przez chlebek?
                                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 13:05
                                        Żeby kolorek straciło. A czy coś tam jeszcze się filtrowało to nie wiem, bo nie piłem.
                                        • leziox Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 14:09
                                          Po koniaku De´Natouratt ludzie schodzili tylko poprzez jego długotrwałe picie.
                                          Jeżeli ktoś dziabnął sobie setkę, albo dwie, to żadna cholera go nie brała.
                                          Natomiast ludzie padali po wypiciu metanolu, skażonego spirytusu, kupowanego pokątnie. Denaturat był renomowaną marką.
                                          smile
                                          • a74-7 Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 14:22
                                            Za to ten byl kieliszeczki lizac winkbig_grin
                                            https://media.whisky.auction/900/110759_0.jpg?id=240829
                                            • leziox Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 15:06
                                              a74-7 napisał:

> Za to ten byl kieliszeczki lizac winkbig_grin
                                              > https://media.whisky.auction/900/110759_0.jpg?id=240829

I znowu wrogie siły kapitalistyczne ukradły nam czysto polski pomysł...
                                              sad
                                          • straszliwywypadek Re: A tak z ciekawości zapytam 06.06.24, 14:29
                                            leziox napisał:
                                            > Po koniaku De´Natouratt ludzie schodzili tylko poprzez jego długotrwałe picie.
                                            > Jeżeli ktoś dziabnął sobie setkę, albo dwie, to żadna cholera go nie brała.

A jak pili kurtularnie z zagrychą, to nikomu nie zaszkodził.
                                            https://memy.pl/show/big/uploads/Post/16107/14441467864227.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka