Dodaj do ulubionych

Ona myślala...

26.06.25, 11:19
...że pociąg trąbi, zwalnia, daje sygnały dźwiękowe, by ją przepuścić i wjechała Audicą...
Naprawdę, trudno uwierzyć, że są tacy ludzie ...
Można być, aż tak ...głupim?!
(z fb)
Obserwuj wątek
    • a74-7 Re: Ona myślala... 26.06.25, 11:50
      Z cyklu: kobieta ma pierwszenstwo ?wink
      • ruda.replay Re: Ona myślala... 26.06.25, 12:01
        Zatrzyma tony zelaziwa, by kobitę przepuścić big_grin
        Papka zamiast mózgu suspicious
    • carte_blanche_2025 Re: Ona myślala... 26.06.25, 12:10
      W Szreniawie (powiat poznański) byłem.
      Jednocześnie wręczam złotą łopatę:
      16 lipca 2020

Czy faktycznie takie słowa padły? Skontaktowaliśmy się z wydziałem prasowym Komendy Wojewódzkiej Policji w Poznaniu, ale podkomisarz Maciej Święcichowski nie umiał potwierdzić prawdziwości tych słów.

Wyjaśnił, że kobieta trafiła do szpitala i gdy jej stan się poprawi, będzie przesłuchana. Zwrócił uwagę, że po wypadku mogła być w szoku i takie słowa rzeczywiście mogły paść.

To ja na marginesie przypomnę bardziej ogólną zasadę: nawet jak masz pierwszeństwo to Kamaz ma to dupie.
      • leziox Re: Ona myślala... 26.06.25, 12:20
        Ciekawe, ile miała lat.
        Czy to poważna Pani, czy też odmóżdżona, dzisiejsza młodzież fejsbukowo-instagramowa?
      • ruda.replay Re: Ona myślala... 26.06.25, 12:25
        Pociąg zwolnił i trąbił, więc myślała, że ją przepuszcza. Wypadek na przejeździe kolejowym
        W czwartek rano Szynobus Kolei Wielkopolskich relacji Poznań – Wolsztyn zderzył się z samochodem osobowym na przejeździe w miejscowości Szreniawa.

Za kierownicą audi siedziała kobieta. Z relacji umieszczonej na profilu „Pociąg do Wielkopolski”, o własnych siłach wyszła ona z auta. Była zszokowana. Jak tłumaczyła, widziała pociąg, ale ponieważ ten zwolnił i dawał sygnały dźwiękowe, myślała, że maszynista ją przepuszcza. Dlatego wjechała na przejazd.

Źródło zaraz podam...
        • ruda.replay Re: Ona myślala... 26.06.25, 12:26
          "Rap, życie i prawda"
          • leziox Re: Ona myślala... 26.06.25, 12:30
            Monty Python by tego nie wymyślił...
            Ale on nie był Polakiem.
            Ani kotem.
      • a74-7 Re: Ona myślala... 26.06.25, 13:31
        Czytalam kiedys watek na emamie o tym jak panie zdawaly prawo jazdy .A raczej ile razy zdawaly .
        Przyznam ,ze wlos mi sie zjezyl ,ze prowadza auta...
        • leziox Re: Ona myślala... 26.06.25, 13:33
          Gdzieś czytałem o rekordzistce, podchodziła do egzaminu ponad 50 razy.
          Nie wiem, czy już ma prawko.
          A może to ta z niebieskiego Audi?
          big_grinbig_grin
          • dunajec1 Re: Ona myślala... 26.06.25, 14:39
            Ale ten maszynista mogl wlaczyc kierunkowskaz i ja ominac, co mu przeszkadzalo to zrobic?
            Przeciez JA JADE.
            • ruda.replay Re: Ona myślala... 26.06.25, 15:19
              Może da się wyklepać, coś dospawać, coś na złomie tanio kupić, zawsze do sklepu obskoczy jeszcze...
              • a74-7 Re: Ona myślala... 26.06.25, 15:20
                Ale dama zyje ?
                • leziox Re: Ona myślala... 26.06.25, 16:48
                  a74-7 napisał:

> Ale dama zyje ?

No przeca.
                  Pisali, że sama wyszła z auta.
                  big_grin
                  • a74-7 Re: Ona myślala... 26.06.25, 17:27
                    sorki , nie doczytalam .
            • a74-7 Re: Ona myślala... 26.06.25, 15:19
              wolal poleciec na skroty ...
        • borsuczyca.klusek Re: Ona myślala... 26.06.25, 16:16
          Też zdawałam 3 razy...
          W moim pokoleniu to standard
          • leziox Re: Ona myślala... 26.06.25, 16:48
            Dobra, 3 razy może się przy pewnym pechu zdarzyć każdemu.
            Ale 50 razy?
            suspicious
            • dunajec1 Re: Ona myślala... 26.06.25, 20:14
              Lezio, a czy u Ciebie na zdawaniu jest pytanie jaki jest dlugi drazek (?) do zmiany biegow?
              Bo podobno w kraju jest.
              • leziox Re: Ona myślala... 26.06.25, 22:11
                Nic o tym nie wiem.
                Prawo jazdy kupiłem kiedyś na bazarze.
                • ruda.replay Re: Ona myślala... 26.06.25, 22:24
                  37 lat temu zdawałam egzamin na prawo jazdy, nie pamiętam, żeby aż tak oblewali...chyba, że ktoś był wyjątkowo niekumaty wink
                  • leziox Re: Ona myślala... 26.06.25, 22:27
                    Jeśli nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o kasę.
                    Każdy "oblany" kursant musi brać ponownie godziny jazdy i płacić za egzamin.
                    • ruda.replay Re: Ona myślala... 26.06.25, 22:36
                      Wiadomo, że to czysty biznes jest. Kiedyś siedziałam w aucie i podjechała eLka, widocznie miała zaparkować kursantka tyłem...miejsca, tyle, że czołgiem swobodnie i nie złożyła się, a kiedy w końcu się udało, to linię miała w połowie auta...To jak zda, to przecież prosty manewr...
                      • dunajec1 Re: Ona myślala... 27.06.25, 16:34
                        Tak, prosty manewr, wiem ze to trudne, u mnie na egzaminie MUSI zdac ten test jazdy, dwa razy mozna poprawic, trzeci kiedy sie nie uda to ..dalej sie ucz, jest tylko troche inaczej , nie trzeba placic nauki jazdy, mozna sie uczyc na swoim samochodzie, ale tylko parking i inne place, no i test tez na swoim samochodzie.
    • e-zybi Re: Ona myślala... 28.06.25, 04:11
      > Można być, aż tak ...głupim?!
      > (z fb)

Można być aż tak głupim! Tym bardziej gdy 3ma się w ręku smarta i bzdety pisze. Za taką jazdę kary powinny być surowe, tym bardziej, że nie każdy musi być kierowcą. Egzamin na prawko powinien być zdany za pierwszym razem, ewentualnie w poprawce, a nie n...tym. Na siłę z nikogo nie zrobi się "miszcza" kierownicy, co jest częstym obrazkiem na naszych i tak niebezpiecznych drogach 😏

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka