Dodaj do ulubionych

Debata i poo debacie

22.03.11, 10:38
Nie ważne kto wygrał. Ważne, że jak nawijał p. mini ster Rostowski, profesor, to panowała cisza. Jak tylko otworzył usta profesor Balcerowicz to po chwili albo zaczynał jazgotać p. mini ster, albo nagle jeden z redaktorów, głównie redaktor Mosz robił tumult, bo akurat wtedy jak miał mówić Balcerowicz musiał widzom wyjaśniać "skomplikowane pojęcia". Przez cały program nie udało im się niczego wyjaśnić, ale doskonale udało im się zagdakać Balcerowicza.

Redaktor Mosz zresztą pokazuje jaki jest zdolny prawie codziennie prowadząc w tok fm program gospodarczy, który przypomina często dyskusje przekupek na jarmarku - wszyscy mówią jednocześnie, a w przerywaniu rozmówcom prym wiedzie prowadzący.
Obserwuj wątek
    • grgkh Re: Debata i poo debacie 22.03.11, 10:55
      oby.watel napisał:

> Nie ważne kto wygrał.

Nieprawda. Ważne. Wygrały argumenty i prawda. Zdarza się, że ludzie nie są w stanie pojąć prawdy, ale to nie jest jej wina, a ograniczoności pojmowania.

Przez tysiące lat w analogiczny sposób, jak to teraz próbował robić Balcerowicz (i Ty), manipulowano ludźmi za pomocą religii.
      • oby.watel Re: Debata i poo debacie 22.03.11, 19:17
        Zgadza się. Prawdę najprawdziwszą pojął jednakowoż tylko prezes pewnej partii na p. I ta prawda jest jedyna oraz prawdziwa, pozostałe można o kant d. potłuc. A jeśli prezes popiera demontaż OFE i pomysły p. Fedak, to demontaż OFE musi być korzystny dla kraju. I to jest oczywista oczywistość. W końcu nie od dziś wiadomo, że prezes popiera tylko korzystne dla Wolski i Wolaków rozwiązania. Mógł Sikorski być wybitnym ministrem w jednym rządzi i jeszcze wybitniejszym w drugi, to i Rostowski może. Tylko Donald Tusk pomoże prezesowi wygrać wybory, a nowy rząd sprawnie zdemontuje wszystko, co jeszcze funkcjonuje. Nie po to z takim mozołem powoływano do życia tuzin służb specjalnych.
        • grgkh Re: Debata i poo debacie 22.03.11, 20:43
          oby.watel napisał:

> Zgadza się. Prawdę najprawdziwszą pojął jednakowoż tylko prezes pewnej partii n
          > a p.

PiS czy PO?

> I ta prawda jest jedyna oraz prawdziwa, pozostałe można o kant d. potłuc.

Wiesz, ja to mam wszystkie partie w dupie. Mam swój własny rozum, a to, co robi teraz PO jest z tym rozumem zgodne. I teraz to dyskutuj już wyłącznie ze mną.

> A jeśli prezes popiera demontaż OFE

Demontaż tego skurwysyństwa, tych milionów marży pobieranej od emerytów, tych niepotrzebnych kosztów obsługi i krążenia pieniądza NIE POPIERAM JA!

Czy to widzisz?

I na pewno nie będę tu bezczynnie stał i patrzył, jak Ty sobie pobierasz grube tysiące wypłaty, a potem moi synowie i córki, za parę lat, w podatkach będą płacili żeby zrównoważyć obsługę obligacji i bonów skarbowych, które Twoja fałszywa organizacja teraz rozkrada i urządza sobie za to wygodne życie.

> i pomysły p. Fedak, to demontaż OFE musi by
          > ć korzystny dla kraju.

Co by nie zrobili - jeśli Ciebie oderwą od tego koryta, do którego przyssałeś się z drugiej strony, to robią dobrze.

> I to jest oczywista oczywistość.

To jest oczywistość, pasożycie.

> W końcu nie od dziś wia
          > domo, że prezes popiera tylko korzystne dla Wolski i Wolaków rozwiązania.

Jak prezes od Wolski to PiS. Już Ci się mylą prezesi.

> Mógł
          > Sikorski być wybitnym ministrem w jednym rządzi i jeszcze wybitniejszym w drugi
          > , to i Rostowski może.

Balcerek zrobił swoje i może odejść.

> Tylko Donald Tusk pomoże prezesowi wygrać wybory, a nowy
          > rząd sprawnie zdemontuje wszystko, co jeszcze funkcjonuje. Nie po to z takim m
          > ozołem powoływano do życia tuzin służb specjalnych.

Wybory wygra ten, na którego zagłosują Polacy. Jak są głupi, to - taki jest okrutny mechanizm ewolucji - powinni wymrzeć. wink I głupich nie powinniśmy żałować.
          • oby.watel Re: Debata i poo debacie 22.03.11, 21:18
            Ja się Ciebie nie pytam co Ty popierasz i tolerujesz. Mnie nie obchodzi czy Tobie się podoba, że prezes banku, w którym trzymasz pieniądze zarabia milion czy półtora. Ja w tym banku będę trzymał pieniądze, bo to jest bank bezpieczny, a prezes nie połakomi się, żeby przyjąć łapówkę i zrobić jakiś przekręt, bo za dużo ma do stracenia. Ty uważasz jak Lenin, że sprzątaczka może rządzić krajem i firmą, ja uważam że na czele musi stać fachowiec. Innymi słowy - odpieprz się od OFE. Nie podoba Ci się system, to zabieraj z niego zabawki i wpłacaj sobie do ZUS i na konto SKOK-u p. Kaczyńskiego. Tam Twoje pieniądze zostaną tak pomnożone, że na starość nie tylko Cię będzie stać na wczasy, ale nawet na lot na Marsa.
            • grgkh Re: Debata i poo debacie 22.03.11, 22:23
              Mam poczucie elementarnej sprawiedliwości i gdy w dobie kryzysu banki, którym groziła plajta, zasilone na gwałt z kieszeni podatników miliardami, od razu wypłacają te same pieniądze prezesom jako milionowe premie, to reaguję standardowo.

Zapewne mamy inną moralność i mentalność. Tak, teraz właśnie to widzę. Jesteś cyniczny. I fałszywy, gdy sięgasz po przykład Lenina. Nie chciałbym z tobą nigdy prowadzić interesów, bo na pewno i bez skrupułów oskubałbyś takiego naiwniaka jak ja, a na końcu wyśmiał moja nieudolność. Rozumiem Cię coraz lepiej.

Mówisz, że sprzątaczka nie może rządzić krajem? Prezydentem USA był aktor, a prezydentem Polski elektryk. Ale moralnie stali na wyższym poziomie, niż ten, który proponujesz nam wszystkim.

Wielkich kryzysów bankowych świat zaliczył już parę. Ich ofiarami stają się przede wszystkim ci biedniejsi. Ty masz ich w dupie. Ty jesteś ponad to. Ty jesteś stworzony do wyższych celów, zostałeś namaszczony na fachowca od rządzenia światem i należy Ci się dużo więcej niż innym. Ale te wielkie kryzysy wywoływali właśnie tacy jak ty, zachłanni, cyniczni, aroganccy, mający o sobie wysokie mniemanie.

Mnożenie pieniędzy to mit. Ci, którzy tworzą te wszystkie fałszywe piramidy, to oszuści posługujący się kreatywna księgowością.

A od moich pieniędzy trzymaj się z daleka. Nie potrzebuję "wielkich zysków", którymi mamicie naiwnych. Poradzę sobie.
              • oby.watel Re: Debata i poo debacie 22.03.11, 22:26
                Teraz tematem debaty jestem ja? To wszystko na co Cię stać? To ta legendarna merytoryczność i siła argumentacji? Szacun.
                • grgkh Re: Debata i poo debacie 22.03.11, 22:59
                  Umówmy się na piwko, wycieczkę po górach i lasach albo coś podobnego...

Jeśli chodzi o mnie, to gotów jestem NATYCHMIAST zapomnieć o wszystkich emocjach tej rozmowy. Taki jestem.

Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka