15.04.11, 16:02
Propozycja Społecznego Komitetu Budowy Pomnika zakłada umieszczenie przed Pałacem Prezydenckim 96 reflektorów, symbolizujących ofiary katastrofy smoleńskiej. Pomnik miałby się znaleźć w chodniku na Krakowskim Przedmieściu przed Pałacem Prezydenckim. Autorem projektu jest architekt profesor Paweł Szychalski.

https://bi.gazeta.pl/im/2/9413/z9413282X.jpg

Marta Kaczyńska, żona Marcina Dubienieckiego, kryształowego przedstawiciela elit IV RP i córka bohatera narodowego poległego w zagajniku nieopodal lotniska, jest za budową. W końcu za prąd nie ona będzie płacić, więc nie ma sprawy.[quote]Jestem tutaj, ponieważ urzekła mnie geneza powstania tego pomnika. Bardzo podoba mi się symbolika tego pięknego pomnika, która nawiązuje do zniczy, które paliły się na Krakowskim Przedmieściu tuż przed Pałacem Prezydenckim jeszcze przez wiele dni po katastrofie. Popieram ideę tego pomnika, ponieważ wychodzi on naprzeciw władzom miasta, w szczególności konserwatorowi zabytków.[quote]Jednak konserwator zabytków, któremu idea pomnika wychodzi naprzeciw jest przeciwny Pomnikowi Światła na Krakowskim Przedmieściu.

Czy tu chodzi o uczenie czegokolwiek lub kogokolwiek? Ależ skąd. Tu chodzi o bicie piany i wysuwanie coraz to bardziej absurdalnych żądań. Zwłaszcza, że te reflektory nie oddają ani zdrady, ani zamachu. Moim zdaniem najlepszym upamiętnieniem i symbolem ofiar byłoby ustawione na złotym cokole koło zamachowe.
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Pomnik 15.04.11, 17:54
      jeśli pomnik miałby być uruchamiany w rocznicę i w dzień zaduszny - to można się zastanowić. Proponuję jeszcze drobną zmianę - zamiast reflektory prądożerne - wystarczą diody świecące.
      To ma być przecież SYMBOL, nie obraz widziany z kosmosu.

żeby ramka się zrobiła, trzeba przed drugie quote wpisać kreskę /
      • oby.watel Re: Pomnik 15.04.11, 18:02
        a000000 napisała:

> jeśli pomnik miałby być uruchamiany w rocznicę i w dzień zaduszny - to można si
        > ę zastanowić. Proponuję jeszcze drobną zmianę - zamiast reflektory prądożerne -
        > wystarczą diody świecące.

A co ten pomnik ma upamiętniać? Dlaczego nie ma pomnika ofiar zamachu na autokar pod Grenoble?

> żeby ramka się zrobiła, trzeba przed drugie quote wpisać kreskę /

Żeby się zamknęła trzeba nie zapomnieć jej wpisać. Twórca skryptu pożałował przycisku QUOTE, choć o chyba przez nikogo niewykorzystywanym przycisku podkreślania tekstu pamiętał.
        • grgkh Re: Pomnik 15.04.11, 22:53
          oby.watel napisał:

> Twórca skryptu pożałował przycisku QUOTE

A przecież wobec tego co już działa w BBcode, to nie powinno kosztować programistę niemal nic, a więc może spróbujmy napisać do ekipy GW, by to zrobili.

No i napisałem do nich. wink
          • oby.watel Re: Pomnik 15.04.11, 23:23
            Dziękuję w imieniu społeczeństwa, które nie zawsze pamięta, że trzeba postawić kreskę.
            • grgkh Re: Pomnik 16.04.11, 00:28
              W mojej pracy używam komputera. Jest to "narzędzie towarzyszące, ułatwiające przetwarzanie informacji". I stało się moim hobby wymyślanie, jak jeszcze można coś w pracy komputera zmienić, żeby robił on automatycznie za nas bzdurną, bo mechaniczną robotę.

A propos "w imieniu", to gdybyś napisał coś podobnego do "dyrekcji" forum, to siła rażenia wzrosłaby o 100%. A 100 to duża liczba. wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka