diabollo 18.02.25, 15:32 krytykapolityczna.pl/swiat/ue/rosja-dezinformacja-prowokacje-prawa-czlowieka/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzespelc Re: Dezintegracja 19.02.25, 06:04 Artykuł bardzo ważny i nie wiem, czy ze wszystkim bym się zgodził, ale ogólnie niezwykle potrzebny. Jak to sie modnie mówi: coś o co nie prosiłem, bo nawet nie pomyślałem, że potrzebuję. Natomiast z jednym się nie zgadzam na pewno. Flagi, symbole czy osoby LGBT są prowokacją tylko wtedy, jeżeli ktoś generalnie uważa, że to coś złego. Dla ludzi tolerancyjnych nie stanowią problemu. Sam jako członek nieformalnego komitetu decydującego o tym, jakie flagi lokalny KOD dopuści na demonstracjach pamiętam dyskusję, w której dość szybko dopuściliśmy tęczowe flagi jako zgodne z celem naszej organizacji, bo na tym polega demokracja, że mniejszości się wspiera i broni, i to wbrew opublikowanej w GW opinii pana Halla, który się sprzeciwiał. Ale cóż, ***** konserwatystów, demokracja jest jedna i dla każdego i jeżeli równość seksualna ma być niezgodna z "wartościami narodu", to to nie są żadne wartości. Więc jeżeli w Gruzji czy Mołdawii to prowokacja, to jednak te społeczeństwa nie są jeszcze prawdziwie demokratyczne, ale to tak jak Polska wchodząc do Unii. Natomiast bardzo ważna jest uwaga dot. swego rodzaju szantażu, jaki Rosja w ten sposób stosuje wobec libków czy innych tam, którzy biedacy nie wiedzą, po której stronie stanąć. Ale tzw. elity nie powinny się temu poddawać, a jeśli się poddają, to nie zasługują na swoją pozycję. Odpowiedz Link