Dodaj do ulubionych

Kącik marzeń

30.09.10, 12:15
Kiedy dobije Cię wiadomość, że za dwa tygodnie zacznie się śnieżno-mroźno-wiecznotrwająca zima, szef znów Cię nie docenia, za zbitą przez wandala szybę niesłusznie odpowiada Twój potomek-anioł, a na dodatek znów atakuje Cię opryszczka/katar/żona (niepotrzebne skreślić)- nie pozostaje Ci nic innego, jak uciekać w świat marzeń. O czym aktualnie marzycie?
Obserwuj wątek
    • 3.hi.nela Re: Kącik marzeń 30.09.10, 12:25
      Zaczynam. Oczyma duszy widzę się wciepłym, słonecznym miejscu. Może być plaża;) Jestem wolna od wszelakich trosk. Z resztą, czym tu się martwić, skoro zarówno na polu zawodowym, jak i osobistym odnoszę same sukcesy:) Nie prowadzę nudnych zajęć z przekonanymi o własnej boskości studentami. A już na pewno nie wstaję przed 6. Moczę nogi w ciepłej wodzie, czytam świetną powieść. Nikt mi nie przeszkadza, bo to moja prywatna plaża przynależąca do mojej własnej willi. A wszystko zakupione za pieniądze zarobione na państwowej posadzie;)
      • tygrysgreen Re: Kącik marzeń 30.09.10, 12:34
        jest pełnia lata i pływam sobie po fiordach norweskich pięknym jachtem z odpowiednim zestawem wilków morskich
        • aaricia_szalona Re: Kącik marzeń 30.09.10, 12:58
          Może być nawet mroźna zima, byle tylko był ktoś kto zapyta, czy nie napiłabym się ciepłej herbatki i ktoś kto przytuli jak mi źle:( Wilk morski mile widziany, tudzież strażak (mrauuu;P)
          • iwu Re: Kącik marzeń 30.09.10, 15:55
            Weekend w jakimś wypasionym hotelu, wielka wanna, kąpiel z pianą, obsługa znosząca do pokoju przepyszne dania, a potem... SPAĆ! Wyspać się, wyleniuchować do woli, bez dziecięcia szczebioczącego radośnie od 6.30. Pełna izolacja od rodziny na dwa dni. Tyle mi wystarczy do szczęścia. Im też, aż nadto.
          • 3.hi.nela Re: Kącik marzeń 30.09.10, 19:38
            To co, herbata z rumem? A może wiśnie z nalewki domowej roboty? ;)
            • 3.14-roman Re: Kącik marzeń 04.10.10, 00:51
              Ja tam nie męczę się z nalewką, ostatnio rodzinie zrobiłem trzy słoiki samych wiśni w alkoholu. Słoik pełen wiśni, zasypane wszystko cukrem i dopełnione wodą ognistą :)
              • 3.hi.nela Re: Kącik marzeń 05.10.10, 08:49
                Czuję się niedoceniona! Nalewki robię wyłącznie na spirytusie. Jestem damą!
    • kaga9 Re: Kącik marzeń 30.09.10, 20:08
      Mieszkam sobie w Krakowie w małym, ładnym domku. Utrzymuję się z redagowania tekstów; świetnie mi płacą, pracuję w domu w odpowiadających mi porach. Mąż dzwoni z pracy i proponuje krótki urlop w ciepłych krajach. Wakacje nie stanowią już problemu finansowego, wyjeżdżamy, gdy mamy ochotę. Tylko tyle i aż tyle.
    • 3.14-roman Re: Kącik marzeń 30.09.10, 20:44
      To tylko ja sobie w wyobraźni tworzę całe kraje i krainy oraz stada ludzi? Aktualnie, żyję w Średniowieczu (mniej przyjemne aspekty typu zepsute zęby i smród pomijam) i zajmuję się pustelnictwem :)
      • 3.hi.nela Re: Kącik marzeń 01.10.10, 11:37
        Kryptoreklama dopalaczy? Nieładnie;) W sumie to fajnie mieć chociaż marzenia rozbuchane:)
        • 3.14-roman Re: Kącik marzeń 01.10.10, 19:39
          Na szczęście nie, my w średniowieczu stawiamy na zioła :) Natura na 100%
          • hek_sa Re: Kącik marzeń 03.10.10, 02:14
            Czy sąsiednia pustelnia jest wolna? bo bym reflektowała na epokę i zajęcie, a miłe sąsiedztwo
            ( tak w promieniu 10-15 km) pożądane.
            • 3.14-roman Re: Kącik marzeń 04.10.10, 00:52
              Właśnie nie wiem, bo sąsiedni erem jest niby zajęty, ale lokatorów nie widać, nie słychać, ale jeszcze ich nie czuć.

Nie wiem, w jakim są stanie.
              • 3.hi.nela Re: Kącik marzeń 04.10.10, 08:26
                Czy chodzi Ci o zapach fiołków?
    • miau_weglowy zeby tak 30.09.10, 21:11
      ten zegar, co go dwa dni temu na wiezy koscielnej uruchomili znienacka i co kazdy kwadrans (!) kawalkiem melodyjki oznajmia (zeby jeszcze chociaz ciekawej ;P, ) nagle zamilkl i sie naprawic nie dal...
      p.s. nie jest zabytkowy, jak reszta kosciola, po prostu czyjas fanaberia :/
      • dzidzia_bojowa Re: zeby tak 30.09.10, 21:49
        Jadę najpierw do Nowego Jorku i na Brodwayu oglądam jakąś mocno awangardową sztukę. Przy okazji udaje mi się pogadać z Allenem.
        Następnie udaję się do LA i w Hollywood statystuję w aktualnie kręconym filmie z udziałem pewnego ulubionego aktora, z którym naturalnie udaje mi się pogadać. Ot, takie skromne marzenia:)
        • 3.hi.nela Re: zeby tak 01.10.10, 11:38
          Dzidzia, pozdrów go ode mnie!
          • aaricia_szalona Re: zeby tak 01.10.10, 17:14
            A ode mnie daj buziaka Edwardowi.
            Może być namiętny ten buziak. Pozwalam ;P
            • dzidzia_bojowa Re: zeby tak 01.10.10, 17:18
              aaricia_szalona napisała:

> A ode mnie daj buziaka Edwardowi.
              > Może być namiętny ten buziak. Pozwalam ;P

Dzięki Aari:) Nawet nie wiesz ile to dla mnie znaczy:) Będzie namiętnie jak cholera. Co ja piszę! Jest namiętnie- przecież to marzenia a w nich można wszystko.
              • 3.14-roman Re: zeby tak 04.10.10, 00:54
                Wydrukujcie sobie to :)
                https://www.thecinemasource.com/moviesdb/images/Edward_Norton%20-%201%20-%20Down_in_the_Valley.jpg
        • tfu.tfu Re: zeby tak 05.10.10, 02:52
          ja to w kosmos, psze pani. Enterprise, Voyager, Defiant, wsio ryba, byle w kosmos!
      • kaa.lka Re: zeby tak 30.09.10, 21:57
        naszczekaj mu, temu kukulce.
        • kaga9 Re: zeby tak 30.09.10, 22:39
          No! I dobij go mydłem.
    • sootball Re: Kącik marzeń 04.10.10, 07:52
      Wszystkie psy w okolicy dziesięciu kilometrów od mojego domu przestają szczekać (na zawsze) i nareszcie można się wyspać w nocy...
      • rebekapolatanska Re: Kącik marzeń 04.10.10, 08:18
        Nie mamy obok naszego pięknego Cmentarza sąsiadów. Fora obok wymarłe. Do południa nie ma z kim pogadać o wypadających włosach, o nadpsutych zębach, o nieprzyjemnym zapaszku, o czyszczeniu pomników, czy glancowaniu urn. :( Czuję się tu deczko samotna.https://www.beruska8.cz/svicky/svicny2/24.gif
        https://emoty.blox.pl/resource/th_0girlactive.gif
        • 3.hi.nela Re: Kącik marzeń 04.10.10, 08:24
          Samotna na cmętarzu? Niemożliwe! Wiadomo, czasem każdy musi się wyciszyć w swojej krypcie, ale żeby od razu samotna? ;)
          • rebekapolatanska Re: Kącik marzeń 05.10.10, 08:43
            No tak deczko, tyciu tyciu. Zwiedzam nasz Cmentarz i nie bardzo mogę się odnaleźć, obawiam się, żebym gafy nie popełniła, bo tyle tu mądrości,wszyscy się dobrze znają, a ja jestem jeszcze " zielona ". Obca. Brak mi moich dawnych znajomych, ale oni jeszcze nie są na etapie " życia po śmierci ". Proszę mnie źle nie zrozumieć. Nie spotkało tu mnie nic przykrego, wręcz przeciwnie, wszyscy Cmentarni są bardzo mili. To ja muszę przyzwyczaić się do przemykania między grobami, jeśli chcę być Cmentarną całą gębą.
            • 3.hi.nela Re: Kącik marzeń 05.10.10, 08:51
              Szybko się wtopisz Ja też jestem zupełnie świeża, a czuję się jak we własnych kapciach;)
              • rebekapolatanska Re: Kącik marzeń 05.10.10, 09:15
                Neluś, Ty też jesteś dopiero " umrzyknięta " ? Może jesteś bardziej ode mnie śmiała, ja chociaż się staram, nie każdy temat mam odwagę podjąć.
                • iwu Re: Kącik marzeń 05.10.10, 11:14
                  Ja też tu spoczywam od niedawna, więc nie jesteś sama. :)
                  • rebekapolatanska Re: Kącik marzeń 05.10.10, 11:24

https://emoty.blox.pl/resource/th_0girlactive.gif Już mi raźniej. :) Podoba mi się tu i pomału postaram się być dobrym trupkiem. ;) Mogę nawet o północy czasami kogoś postraszyć uuuuuuu. https://www.gify-gify.pl/gify%20%20postacie/gify-kosciotrupy/miem0166.gif
                • 3.hi.nela Re: Kącik marzeń 05.10.10, 15:25
                  Wszystko przyjdzie z czasem, bez nerwów:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka