Dodaj do ulubionych

Stan dróg

15.11.09, 23:27
Witajcie,

Zastanawiałem się dzisiaj nad drogami w naszym "cudownym" mieście...
Wie ktoś może gdzie w Ząbkach można przejechać więcej niż 1km
normalną dobrą drogą bez dziur? Przecież to co sie tutaj dziejen to
jest jakiś koszmar!!!!

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • chudzini Re: Stan dróg 15.11.09, 23:32
      może za rok...

Radzę poczytać stronkę Burmistrza: www.perkowski.pl
    • gosiapatrycja Re: Stan dróg 16.11.09, 13:16
      mechanik77 myślę że z tymi pretensjami powinien się pan wybrać do Burmistrza i jemu w oczy to powiedzieć a nie wałkować w kółko ten sam temat o stanie dróg. Mnie się wydaje że dużą winą należy obarczyć o wygląd naszego miasta jak i drogi poprzednie władze. To oni nic nie zrobili przez tyle lat żeby żyło nam się tutaj przyjemniej. Uważam że wiele zrobił obecny burmistrz. Nie wymagajmy od niego żeby przez jedną kadencję odbudował miasto, które zostało zrujnowane przez poprzedniego burmistrza. Mieszkańcy też są winni temu że miasto jest takie jakie jest. To my godziliśmy się żeby przez tyle lat poprzedni burmistrz rządził. Nie przeszkadzało nam że nic nie robił tylko wybieraliśmy go na burmistrza. Możemy mieć teraz do siebie pretensje.
    • anusik123 Re: Stan dróg 16.11.09, 13:53
      Zgadzam się w 100% z powyższym postem, żaden burmistrz nie zrobi
      dróg w całym mieście przez jedną kadencję (jeszcze trwającą, a i tak
      Perkowski robi duże - a w sprawie dróg w szczególności.
      • kerajm Re: Stan dróg 16.11.09, 14:08
        Zgadzam z poprzednimi rozmówcami, chociaż daleko mi do tej opcji
        politycznej ale za tą robotę jaką wykonuje będę na jego głosował.
        • ats31 Re: Stan dróg 16.11.09, 14:49
          no i wazeliny burmistrza się odezwały
        • alcatec Re: Stan dróg 16.11.09, 14:50
          Naprawdę nie wiem skąd te zachwyty nad zmianami w Ząbkach. Według
          mnie jest coraz gorzej i gorzej.

Piewrszy przykład z brzegu - remont ul. Warszawskiej - trwał
          niewspółmiernie długo w stosunku do zakresu i wielkości prac, czym
          nadmiernie paraliżował ruch. Chodniki zostały żle wyprofilowane i
          woda zamiast do studzienek spływa na posesje. Po każdym deszczy
          widze mieszkańców ze sczotakami wygarniających wodę z działek. A na
          sam koniec tuż po zakończeniu remontu asfal został porozcinany w
          celu wykonania innych prac, a dziury zapchano kostką brukową na
          dodatek zapadającą się. Poza tym o dzirach jakie w ostatnich dniach
          utworzyły się tuż przed i tuż za remontowanym krótkim fragmentem,
          nie wspomnę.

Następny przykład to stan ul. Powstańców - dziura na dziurze, dzikie
          parkingi i wiecfzne kałuże. Zal mi tylko notorycznie ochalpywanych
          przez samochody przechodniów. A może mi nie żal, niech pamiętają o
          ul. Powstańców przy następnych wyborach.

Moim zdaiem w Ząbkach robi się w sprawie dróg tyle co nic, a napewno
          nie wykorzaystuje się wszytkich możliwych środków w celu poprawienia
          sytuacji (np. zobowiązanie deweloperów do wykonywania części prac).
          • anusik123 Re: Stan dróg 16.11.09, 15:12
            najlepiej krytykować. Ja mieszkam w Ząbkach od 15 lat i wkurzają
            mnie osoby, które dopiero się wprowadziły i od razu nic im sie nie
            podoba. Mimo nazwania m.in. mnie "wazeliną" burmistrza jeszcze raz
            powtarzam: żaden burmistrz w ciągu kilkunastu miesięcy nie naprawi
            wszystkich dróg, które przez te lata nie były naprawiane. O nowych
            nawet nie wspominając.

I jeszcze jedno: żeby miasto było ładne, zadbane i czyste wszyscy
            muszą brać w tym udział. Poczynając od sprzątania po psach, nie
            wyrzucaniu smieci do lasu i parkowania gdzie popadnie. I żeby nie
            było wątpliwości nie jestem ukrytym pod tajemniczym nickiem
            burmistrzem, nawet go nie znam.
            • gosiapatrycja Re: Stan dróg 16.11.09, 15:26
              ats31 nie jesteśmy żadnymi wazelinami burmistrza tylko stwierdzamy fakt. Nawet tego pana nie widziałam na oczy. A tak apropo ile ty mieszkasz w Ząbkach? Bo może jesteś nowym mieszkańcem Ząbek i nie wiesz jak było za czasów pana Boksznajdera. Wtedy to nic nie robiono. Powtarzam nie da się w ciągu jednej kadencji naprawić wszystkich dróg. Wiadomo że każdy by chciał ale to jest niewykonalne. Ja mieszkam w Ząbkach od zawsze i wcześniej nie robiono nic w kierunku tym żeby poprawić stan dróg. Nie sprzątano ulic tak jak jest teraz. Nie robiono nic!!!!
              • morre Re: Stan dróg 16.11.09, 16:05
                No właśnie. Nikt nigdy nie robił tyle w sprawie dróg co obecny burmistrz. I
                powiedzmy sobie szczerze - nikt inny tyle nie zrobi. Powinniśmy chwalić
                obecnego burmistrza np. za remont warszawskiej. Remont ten jak wiele innych
                został przeprowadzony na najwyższym profesjonalnym poziomie i wpraszam sobie
                jakieś malkonteckie teksy o zalewaniu wodą.

Mamy najdynamiczniejsze władze w powiecie jak nie w województwie. Komu nie
                pasuje to szeroka droga.
                • ats31 Re: Stan dróg 16.11.09, 16:23
                  szczególnie tych koło własnego domu
                  • mechanik77 Re: Stan dróg 16.11.09, 16:26
                    Może nie wiem wszytkiego ale ile dróg zostało wyremontowane?
                    Warszawska, Batorego (na odcinku 500m), która sie ciągnie i końca
                    nie widać a przy okazji zniszczyła drogi które są przeznaczone na
                    objazd? Litości...
                    • 1_sekretarz Re: Stan dróg i chodników 16.11.09, 16:58
                      Ludzie nie dajmy się zwariować. To prawda, że za kadencji Perkowskiego coś drgnęło w temacie: Ząbki.

Nie chcę tu bronić ani zachwalać żadnego burmistrza. Coś tam zrobił Boksznajder (szkoły, wodociągowanie, kanalizacja, telefonizacja, były robione jakieś tam drogi).

To nie chodzi o to, co sie robi, ale jak sie robi? I ja tu fundamentalnej różnicy nie widzę.

To, że burmistrz coś robi to jest jego obowiązkiem wynikającym z piastowania tego urzędu. I nie należy tu pisać pochwał po adresem Perkowskiego. Moim skromnym zdaniem należy przyglądać się jak jest to robione.

Ci, co podają chociażby przykład remontu Warszawskiej wiedzą, o co chodzi. Te konkretne przykłady mówią o tym, że burmistrz (mam tu na myśli nie tyle Perkowskiego) co urząd, nie wypracował procedur.

Dobrym przykładem bubla inwestycyjnego jest remont dróg przez powiat. Jak to wygląda sami widzimy? Obawiam się, że tak samo będzie z inwestycjami gminnymi. Oby nie.
                      • chudzini Mała obserwacja inwestycji i zdjęcia 20.11.09, 14:08
                        Nie chcę zakładać kolejnego tematu, więc piszę tu:

Przejechałem się dziś rowerem w pobliżu naszych inwestycji drogowych i takie są
                        moje spostrzeżenia:

ul. Batorego
                        Budowa idzie do przodu, są już gotowe 3 zatoczki autobusowe (nawierzchnia
                        betonowa), przy czym rzeczywiście dwie z nich znajdują się na wjazdach do
                        posesji, w tym jedna na zakręcie. Na drodze brakuje tylko ostatniej warstwy
                        asfaltu plus drobne wykończenia.
                        img97.imageshack.us/img97/7074/img0167b.jpg
                        W jednym miejscu (konkretnie przed zakrętem) droga wydaje mi się być dziwnie
                        wyprofilowana, bo nagle ostro się zwęża.

Ścieżka rowerowa jest w dużej mierze gotowa i jedzie się nią całkiem dobrze.
                        Widać jednak na niej sporo nierówności, z co z każdym rokiem z pewnością będzie
                        się pogarszać.
                        img21.imageshack.us/img21/2048/img0165u.jpg
                        Taka sama kostka jest ułożona na ul. Mickiewicza i jest równa jak stół.

A propos ul. Mickiewicza, to na ścieżce rowerowej w końcu pojawiło się
                        oznakowanie pionowe i wreszcie można odróżnić ścieżkę rowerową od chodnika.
                        Tymczasem zastanawiam się w ogóle nad sensem tej ścieżki, skoro ruch na tej
                        ulicy jest bardzo niewielki, a dziś przy ładnej pogodzie po ścieżce rowerowej
                        chodziło trochę spacerowiczów i dwie mamy z dzieckiem. Nie lepszy byłby w tym
                        miejscu zwykły chodnik?
                        Rowerzystów na ścieżce "znikąd donikąd" będzie jak na lekarstwo...

Następnie przejechałem się ul. Łodygową i tu małe zaskoczenie. Mijając przejazd
                        kolejowy i znak "Ząbki" nagle robi się równo! O cholera! Nie widać śladów
                        przebudowy (chodnik wciąż ten sam jak i błoto na poboczu), ale równo, że aż
                        miło. ul. Warszawska stała się jednokierunkowa, przynajmniej teoretycznie, bo
                        tak sugerują znaki, a widziałem kilku kierowców, którzy i tak się wpychali.

Na skrzyżowaniu ul. Zycha i Warszawskiej, na wysokości sklepu jest jeden pas,
                        drugi jest rozkopany i układana jest kostka. Tak na oko zostało 2-4 tygodnie
                        roboty. Samej ul. Zycha brakuje jednej warstwy asfaltu i gdzieniegdzie ścieżki
                        rowerowej.
                        img21.imageshack.us/img21/7678/img0171kc.jpg
                        Z innej beczki. Przy ul. Piłsudskiego lada moment będzie gotowy chodnik. Co
                        ciekawe od cmentarza ciągnie się po wschodniej stronie drogi, potem się urywa i
                        kawałek dalej ciągnie się po drugiej stronie ulicy do ul. Skrajnej. Znowuż za
                        rondem wraca na wschodnią część ulicy i idzie aż do granicy miasta.
                        img5.imageshack.us/img5/1582/img0170wq.jpg

Na ul. Maczka nie zaglądałem, bo z jednej strony brak czasu a z drugiej nie ma
                        co jeździć po wykopach :) Całość robót które odwiedziłem wygląda dość pozytywnie.
                        • kusymo Re: Mała obserwacja inwestycji i zdjęcia 23.11.09, 19:47
                          Czy władze naszego miasta są zupełnie ślepe i głuche bo tak mi się wydaje jak
                          patrzę na ich aprobatę tego co się dzieje na Batorego. Ulica za skrzyżowaniem z
                          Hallera jest tak wąska że na łuku drogi może miną się dwa auta osobowe ale
                          ciężarówki już nie ale jest zatoczka autobusowa więc pewnie kierowcy będą ją
                          wykorzystywać jako część ulicy. Naprawdę świetny pomysł. Nowa droga ale komuś
                          chyba zabrakło wyobraźni i zdrowego rozsądku.
    • monic18 Re: Stan dróg 16.11.09, 16:48
      Drogi w Ząbkach są beznadziejne przecież każdy o tym wie. Ale wiadomo też że w
      porównaniu z ostatnimi kilkunastoma laty, za Burmistrza Perkowskiego zrobiono
      ich sporo. Ładnie to obrazuje tedglen na mapce:
      maps.google.com/maps/ms?hl=pl&ie=UTF8&msa=0&msid=104453338078489703658.0004595ce424df73c2d12&ll=52.289845,21.109629&spn=0.03465,0.062399&z=14
      Mam nadzieję że Burmistrzowi wyjdzie budowa dróg za unijne pieniądze i wtedy
      będzie można śmiało powiedzieć że stan ulic w Ząbkach realnie się poprawił.
      • ats31 Re: Stan dróg 16.11.09, 18:34
        A możesz napisać gdzie mieszka burmistrz ,wtedy będzie widać dlaczego taki
        rozkład tych dróg,bo nie są to drogi najbardziej uczęszczane.
        • pawel_dolcan Re: Stan dróg 16.11.09, 19:16
          Jak już nie są najbardziej uczęszczane, to znaczy, że już nie należy robić tam
          drogi, tak? :|
          • kriis.borowski Re: Stan dróg 17.11.09, 09:05
            Jak najbardziej należy je robić, natomiast są priorytety. Jeżeli masz ulicę którą np dziennie przejeżdża 5000 samochodów, a drogę którą przejeżdża 50 to według ciebie która droga ma pierwszeństwo? Z której drogi skorzysta więcej osób?
            • 1_sekretarz Re: Stan dróg 17.11.09, 10:49
              kriis.borowski napisał:

> Jak najbardziej należy je robić, natomiast są priorytety. Jeżeli masz ulicę
              którą np dziennie przejeżdża 5000 samochodów, a drogę którą przejeżdża 50 to wedłu
              > g ciebie która droga ma pierwszeństwo? Z której drogi skorzysta więcej osób?

A czy uważają Państwo, że z publicznych (pochodzących z naszych podatków)
              pieniędzy gmina powinna budować stadion w Ząbkach? Czy to jest priorytet czy
              jednak drogi, chodniki, parkingi?

Drużyna za chwile może wypaść z ligi a te obiekty należy też utrzymywać. Są
              Orliki w mieście, bliskość obiektów Warszawy jak np. pływalnie powodują, że
              mieszkańcy nie są tak zupełnie odcięci od sportu.

Ja nie mówię, że nie należy tego stadionu budować wcale. Można to zrobić w
              przyszłości. Kiedy będą na to środki w budżecie? (przynajmniej część) Czy
              zadłużanie miasta na inne cele niż sieć dróg, parkingów i chodników jest
              słuszne? Tym bardziej, że burmistrz tez ma ograniczenia np. w postaci
              kompetentnych urzędników mogących dopilnować prawidłowość wszystkich inwestycji
              w Ząbkach. Widać to gołym okiem, że podstawowe zadania nie są monitorowane jak
              np. znaki drogowe, sprzątanie czy tez monitoring i reklamacja już istniejących
              obiektów drogowych, prawidłowość przebiegu inwestycji drogowych. To może trochę
              zboczenie z tematu ale to się niestety zazębia.

Wywiad z burmistrzem Perkowskim w ostatnim, „Co słuchać?” na temat stadionu i
              drużyny Dolcanu Ząbki:

www.zabki.pl/teksty/coslychac/co_slychac_listopad_2009.pdf
              • ojganek Re: Stan dróg 17.11.09, 12:54
                Może zróbmy referendum co ? Kto z mieszkańców jest za budowaniem stadionu z
                publicznych pieniędzy, a kto nie ? Ile razy można tłumaczyć, że tu nie chodzi o
                1 ligową drużynę, a o warunki dla wszystkich zespołów trenujących na stadionie
                miejskim w Ząbkach. Przejdź się teraz na stadion i zobacz w jakich warunkach
                muszą się przebierać dzieciaki do treningów...no ale to jak gadanie do ściany...
                • 1_sekretarz Re: Stan dróg 17.11.09, 14:21
                  ojganek napisał:

> Może zróbmy referendum co ? Kto z mieszkańców jest za budowaniem stadionu z
                  > publicznych pieniędzy, a kto nie ? Ile razy można tłumaczyć, że tu nie chodzi o
                  > 1 ligową drużynę, a o warunki dla wszystkich zespołów trenujących na stadionie
                  > miejskim w Ząbkach. Przejdź się teraz na stadion i zobacz w jakich warunkach
                  > muszą się przebierać dzieciaki do treningów...no ale to jak gadanie do ściany..

To wybudujmy szatnie a nie stadion Dolcanowi. Koszt o wiele mniejszy. Sama wizualizacja kosztuje krocie.

A jeśli chodzi Ci o to gdzie trenuje młodzież to są szatnie przy szkołach (Orliki).

Drużyny w Warszawie - np.KS SEMP Ursynów też nie ma stadionu i jakoś sobie radzi. A jeśli prywatny klub chce gdzieś mieć swoje rozgrywki to właściciel niech mu wybuduje stadion.

Pomieszanie z poplątaniem.

Jeśli miasto za pieniądze podatników chce wybudować stadion to i owszem, ale powinien wynajmował drużynie Dolcan na komercyjnych warunkach stadion do rozgrywek. Bilety powinny być również po komercyjnych cenach a nie finansowane z budżetu gminy tj. z naszych podatków.

Nie wspomnę już o tym ze w tym czasie policja i straż zabezpiecza mecz i nie ma ich gdzie indziej. Prosze bardzo niech sobie wynajmą ochrone do zabezpieczenia meczu!

Referendum czemu nie? Tylko pytanie żeby było postawione właściwie.

> .
                  • netgater Re: Stan dróg 17.11.09, 15:31
                    Jeśli już chcesz się o czymś wypowiedzieć, to zrób to z sensem:
                    1) nie pisz w wątku o drogach o stadionie,
                    2) naucz się rozróżniać "budowę stadionu" od "budowy wielofunkcyjnej
                    trybuny". Poczytaj jakie jest przeznaczenie tej "trybuny", kto z
                    niej będzie najczęściej korzystał, a nie dywagujesz bez odniesienia
                    do rzeczywistości z samym sobą.

--------------------------------------------------------------
                  • kriis.borowski Re: Stan dróg 17.11.09, 15:33
                    A czy rozwiązaniem nie byłoby wybudowanie tego stadionu (jako wizytówki miasta, bleble) ale pobieranie opłat od Dolcana jako prywatnej drużyny?
                    • hubertus339 Re: Stan dróg 17.11.09, 15:52
                      Piszecie tak jakby druzyna Dolcanu i sponsor pojawił sie nagle ,a
                      parwda jest taka ze tu od 15 lat i uczestniczył nie tylko w
                      sponsorowaniu 1 druzyny ale takze w sponsorowaniu/dofinansowywaniu
                      druzyn młodziezowych.Sprawa budowy stadionu ,a raczej
                      wielofukcyjnego obiektu sportowego w naszym miescie jest poruszana
                      od dłuzsego czasu lecz za kazdym razem odkladana na pzoniej ze
                      wzgledów braku piniedzy.Akurat teraz takze na niwie sukcesów
                      pierwszej druzyny pojawiła się wreszcze realna szansa zrealizowania
                      tego projektu oczekiwanego przez wilu mieszkanców,ale widze ze znów
                      sa głosy ze sa inwestycje wazniejsze tylko ze w ten sposob to nic
                      sie nie zrealizuje ,bo zawsze bedzie to "coś" wazniejszego.Co do
                      wybudowania stadionu przez sponsora to byłoby to najlepsza sytuacja
                      i ów sponsor chciał to uczynic tylko jest jedne mały problem tereny
                      naleza do gmina ,a ona nie chce udzileic sponsorowi dzierzawy na
                      dłuzszy okres czasu, a wiadomo ze w takiej sytuacji niktnie
                      zrealizuje takiej inwestycji.Jest tez taka sprawa ze gdyby sponsor
                      wybudował ten obiekt zapewne trzeba by było zapomniec o sali która
                      ma byc pozytkowana przez MOK np(jak jest w planie),a z wielu
                      obiektów trzeba by było korzystac odpłatnie i wtedy tez pojawiłyby
                      sie głosy ze trzeba płacic za kozrystanie z obiektu teoretycznie
                      miejskiego.Pozdrawiam
                  • ojganek Re: Stan dróg 17.11.09, 15:44
                    1_sekretarz napisała:

> ojganek napisał:
                    >
                    > > Może zróbmy referendum co ? Kto z mieszkańców jest za budowaniem stadionu
                    > z
                    > > publicznych pieniędzy, a kto nie ? Ile razy można tłumaczyć, że tu nie ch
                    > odzi o
                    > > 1 ligową drużynę, a o warunki dla wszystkich zespołów trenujących na stad
                    > ionie
                    > > miejskim w Ząbkach. Przejdź się teraz na stadion i zobacz w jakich warunk
                    > ach
                    > > muszą się przebierać dzieciaki do treningów...no ale to jak gadanie do śc
                    > iany..
                    >
                    > To wybudujmy szatnie a nie stadion Dolcanowi. Koszt o wiele mniejszy. Sama wizu
                    > alizacja kosztuje krocie.
                    >
                    > A jeśli chodzi Ci o to gdzie trenuje młodzież to są szatnie przy szkołach (Orli
                    > ki).

Orlik jest jeden, to raz, dwa to świetny przykład jakiś czas temu tu na forum
                    było napisane gdzie przy gimnazjum publicznym numer dwa w Ząbkach dyrektor nie
                    wpuszczała dzieciaków do szatni i musiały się przebierać na mrozie!
                    >
                    > Drużyny w Warszawie - np.KS SEMP Ursynów też nie ma stadionu i jakoś sobie radz
                    > i. A jeśli prywatny klub chce gdzieś mieć swoje rozgrywki to właściciel niech m
                    > u wybuduje stadion.
                    >
                    > Pomieszanie z poplątaniem.

A nie zauważyłaś, że Dolcan jako firma promuje nie tylko siebie, ale również i
                    miasto ? Dolcan chciał wybudować stadion za swoje pieniądze to włodarze nie chcą
                    się zgodzić, już nie wnikam czy chodzi tam o dzierżawę terenu dla Dolcanu czy o
                    co innego.
                    >
                    > Jeśli miasto za pieniądze podatników chce wybudować stadion to i owszem, ale po
                    > winien wynajmował drużynie Dolcan na komercyjnych warunkach stadion do rozgrywe
                    > k. Bilety powinny być również po komercyjnych cenach a nie finansowane z budżet
                    > u gminy tj. z naszych podatków.
                    A kto powiedział, że miasto finansuje bilety ?? Ulgowy 6 zł, normalny 10 zł,
                    trybuna kryta 15 zł.

> Nie wspomnę już o tym ze w tym czasie policja i straż zabezpiecza mecz i nie ma
                    > ich gdzie indziej. Prosze bardzo niech sobie wynajmą ochrone do zabezpieczenia
                    > meczu!
                    Ochrona jak byś nie wiedziała jest wynajmowana przez klub. A co do policji to
                    pokaż mi, że w czasie meczy jest jakiś wzrost przestępczości w innych częściach
                    miasta czy powiatu bo nie tylko ząbkowska policja obstawia mecz, ale i powiatowa.

> Referendum czemu nie? Tylko pytanie żeby było postawione właściwie.

Ja już znam Twoje pytanie, które zabrzmi pewnie tak "Dlaczego budujemy stadion,
                    a nie ulicę?"

• maafiozoo Re: Stan dróg 18.11.09, 21:33
                    Ty to naprawdę jakiś niedorozwój jesteś czy jak? Całe życie przed książkami siedziałeś i nie masz pojęcia co to sport(w tym "zawodowy")? tym ludziom też trzeba dać jakieś warunki już nie wspomnę o innym spędzaniu czasu tam boks, szermierka, tańce itd. to chyba rozsądniejszy wybór niż przejechanie kilku metrów po dołach. Żyje w Ząbkach od 20 lat i nie przeszkadza mi tych parę ulic kiepskiej jakości wole w 100% wielofunkcyjną trybunę. Na drogi jest jeszcze czas a na rozwój dzieci i młodzieży nie bardzo zrobi nam się druga Ameryka i co drugie dziecko będzie miało nadwagę ;/

Wiem będzie gadanie zaraz że są koło szkół boiska ale tu nie chodzi o boisko przecież nie będą robić murawy podgrzewanej ani nic z tych rzeczy.

Sorry za temat o stadionie w temacie o drogach ale musiałem wypowiedzieć swoje zdanie ;)

Ja tego nie zacząłem ;p
            • pawel_dolcan Re: Stan dróg 18.11.09, 19:58
              kriis.borowski napisał:

> Jak najbardziej należy je robić, natomiast są priorytety. Jeżeli masz ulicę któ
              > rą np dziennie przejeżdża 5000 samochodów, a drogę którą przejeżdża 50 to wedłu
              > g ciebie która droga ma pierwszeństwo? Z której drogi skorzysta więcej osób?

Ta, np. ulica Kopernika? Zróbmy ją już teraz, bo jeździ tam tysiące aut dziennie - nie mając innego połączenia ulicy Szwoleżerów z Powstańców.. :|
              • kriis.borowski Re: Stan dróg 18.11.09, 22:21
                A czy ta ulica nie była przypadkiem robiona jakieś 2-3 lata temu? Wiem, wiem, robota została spartolona przez wykonawce/zamawiającego(UM) więc pretensje do nich. Lepsza taka jak jest teraz, niż taka jak była przed 3 latami - jakieś płyty betonowe - z tego co pamiętam...
                • chudzini Re: Stan dróg 18.11.09, 22:34
                  Z tego co mi się zdaje to te płyty są pod asfaltem...
                • pawel_dolcan Re: Stan dróg 19.11.09, 15:41
                  kriis.borowski napisał:

> A czy ta ulica nie była przypadkiem robiona jakieś 2-3 lata temu? Wiem, wiem, r
                  > obota została spartolona przez wykonawce/zamawiającego(UM) więc pretensje do ni
                  > ch. Lepsza taka jak jest teraz, niż taka jak była przed 3 latami - jakieś płyty
                  > betonowe - z tego co pamiętam...

Była czy nie, wielu osobom się na pewno ta droga nie podoba! Jeździ tam tysiące aut dziennie, więc TRZEBA ją robić! :| Niech wjadą jutro tam maszyny, etc. i poszerzają ją i inne związane z tym prace.. A jedynym 'łącznikiem' Powstańców-Szwoleżerów pozostanie wtedy Żołnierska i Piłsudskiego... które i tak są zakorkowane, że hej.. ;-)

I priorytetem dla mnie są raczej te 'boczne' ulice. Żeby nie było potem żadnych 'ale', że będą remontować dalszą część ulicy Batorego, czy jakąkolwiek inną, a ulica X czy Z jest dziurawa jak szwajcarski ser i nie da się po niej jechać, że nie da się tych korków jakoś objechać...
                  • kusymo Re: Stan dróg 19.11.09, 20:49
                    A jak już będą robić dalej Batorego to zwróćcie uwagę czy
                    przypadkiem nie przeniosą wam zatoczki autobusowej w bramy wiazdowe
                    bo tak właśnie zrobili pomiędzu Hallera a Batorego.
    • bety111 Re: Stan dróg 16.11.09, 21:01
      Normalnej drogi w tym "Las Vegas" to nie znajdziesz, chyba, że odważysz się
      jechać po torach, tam powinno być w miarę równo :-)
      • 1_sekretarz Re: Stan dróg 16.11.09, 22:06
        Burmistrz Perkowski mieszkał na ulicy Torfowej. Czy dalej tam mieszka? nie wiem? W każdym razie ul. Torfowa jest zrobiona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka