ancillum1 22.03.05, 10:39 Ta ulica jest niebiezpieczna dla samochodów, dziury są tak wielkie, że naprawdę można urwać zawieszenie. Dlaczego nikt nie łata tych dziur? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arael2 Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 22.03.05, 10:55 Ja już sobie poradziłem z tym problemem - omijam Drewnicką dalekim łukiem... Ale faktycznie Drewnicka to chyba nr 1 dziurawych, ząbkowskich "dróg". Może jakiś plebiscyt? A może wezwać jakiś Kurier Mazowiecki, czy coś podobnego, żeby to pokazali całej Polsce? I przy okazji światła przy starym kościele :) Odpowiedz Link Zgłoś
megi_r Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 22.03.05, 11:37 arael2 napisał: > Może > jakiś plebiscyt? A może wezwać jakiś Kurier Mazowiecki, czy coś podobnego, żeby > to pokazali całej Polsce? No przestan ! Nie dojechaliby !! wpadliby w dziure i urwali zawieszenie juz na koncu Lodygowej :)) Megi Odpowiedz Link Zgłoś
matmir Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 22.03.05, 12:53 Trzeba Urząd Miejski zalać mailami w sprawie dziur (nie tylko na Drewnickiej). To może pomóc. Jak jesieni wysłałem maila do UM w sprawie dużej dziury to juuuż po 3(!) tygodniach była załatana. A zatem do dzieła - adres: um@zabki.pl. Może wreszcie zaczną widzieć jaki jest stan naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ancillum1 Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 22.03.05, 15:28 Popieram,popieram już piszę do urzędu. Może pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
paladyn7 Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 23.03.05, 10:44 Zaraz jakiś Radny napisze w ich stylu, że ta droga nie jest "gminna" tylko w gestii np. Wojewody... W związku z tym nikt d...y nie ruszy i dziury pozostaną. Na www.zabki.net.pl: Radny, w kwesti drogi pod samym urzędem (widzieliście tą nawierzchnię?): "...Co do jakości robót oczywiście zgadzam się z Państwem. Jedna tylko uwaga. Są to drogi powiatowe i WSP Starosta decyduje o jakości tych dróg. Gmina nic do nich nie ma..." polecam: www.zabki.net.pl/modules.php name=News&file=article&sid=912&mode=thread&order=0&thold=0 Znamy ten ping-pong od lat... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
paladyn7 link nie działa 23.03.05, 10:51 Sorki, powyższy link najlepiej skopiować w całości do adresu w nowej przeglądarce. Przełamał się i nie działa... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
matmir Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 23.03.05, 13:35 Droga może być powiatowa, wojewódzka i jakakolwiek inna. Ale psim obowiązkiem władz miasta jest przynajmniej zgłoszenie do właściela drogi konieczności jej naprawy. Uważam więc, że wysyłanie maili do Urzedu Miasta jest jak najbardziej wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
paladyn7 Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 24.03.05, 14:29 matmir napisał: >Uważam więc, że wysyłanie maili do Urzedu Miasta jest jak najbardziej > wskazane. A ja myślę, że żadne pismo do UM, jeśli nie jest "za potwierdzeniem", można sobie równie dobrze wysłać na "dev null" (albo inaczej, do śmieci). Nie bronię nikomu wysyłać "emalję" do UM, uważam jedynie skuteczność tej metody "nacisku" za bardzo mizerną. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
cfaniakmiodowy Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 24.03.05, 08:39 Bo jak nie ma ryzyka to nie ma zabawy - dlatego nie łatają - taka nowomodna forma ekstremalnego igrania z adrenalina Odpowiedz Link Zgłoś