Dodaj do ulubionych

dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej?

22.03.05, 10:39
Ta ulica jest niebiezpieczna dla samochodów, dziury są tak wielkie, że
naprawdę można urwać zawieszenie. Dlaczego nikt nie łata tych dziur?
Obserwuj wątek
    • arael2 Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 22.03.05, 10:55
      Ja już sobie poradziłem z tym problemem - omijam Drewnicką dalekim łukiem...
      Ale faktycznie Drewnicka to chyba nr 1 dziurawych, ząbkowskich "dróg". Może
      jakiś plebiscyt? A może wezwać jakiś Kurier Mazowiecki, czy coś podobnego, żeby
      to pokazali całej Polsce? I przy okazji światła przy starym kościele :)
      • megi_r Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 22.03.05, 11:37
        arael2 napisał:
        > Może
        > jakiś plebiscyt? A może wezwać jakiś Kurier Mazowiecki, czy coś podobnego,
        żeby
        > to pokazali całej Polsce?

No przestan ! Nie dojechaliby !! wpadliby w dziure i urwali zawieszenie juz na
        koncu Lodygowej :))
        Megi
        • matmir Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 22.03.05, 12:53
          Trzeba Urząd Miejski zalać mailami w sprawie dziur (nie tylko na Drewnickiej).
          To może pomóc. Jak jesieni wysłałem maila do UM w sprawie dużej dziury to juuuż
          po 3(!) tygodniach była załatana.
          A zatem do dzieła - adres: um@zabki.pl. Może wreszcie zaczną widzieć jaki jest
          stan naszego miasta.
          • ancillum1 Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 22.03.05, 15:28
            Popieram,popieram już piszę do urzędu. Może pomoże?
            • paladyn7 Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 23.03.05, 10:44
              Zaraz jakiś Radny napisze w ich stylu, że ta droga nie jest "gminna" tylko
              w gestii np. Wojewody... W związku z tym nikt d...y nie ruszy i dziury
              pozostaną.
              Na www.zabki.net.pl:
              Radny, w kwesti drogi pod samym urzędem (widzieliście tą nawierzchnię?):
              "...Co do jakości robót oczywiście zgadzam się z Państwem. Jedna tylko uwaga.
              Są to drogi powiatowe i WSP Starosta decyduje o jakości tych dróg. Gmina nic do
              nich nie ma..."

polecam:
              www.zabki.net.pl/modules.php
              name=News&file=article&sid=912&mode=thread&order=0&thold=0

Znamy ten ping-pong od lat...

pzdr
              • paladyn7 link nie działa 23.03.05, 10:51
                Sorki, powyższy link najlepiej skopiować w całości do adresu w nowej
                przeglądarce. Przełamał się i nie działa...

pzdr
              • matmir Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 23.03.05, 13:35
                Droga może być powiatowa, wojewódzka i jakakolwiek inna. Ale psim obowiązkiem
                władz miasta jest przynajmniej zgłoszenie do właściela drogi konieczności jej
                naprawy. Uważam więc, że wysyłanie maili do Urzedu Miasta jest jak najbardziej
                wskazane.
                • paladyn7 Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 24.03.05, 14:29
                  matmir napisał:

>Uważam więc, że wysyłanie maili do Urzedu Miasta jest jak najbardziej
                  > wskazane.

A ja myślę, że żadne pismo do UM, jeśli nie jest "za potwierdzeniem", można
                  sobie równie dobrze wysłać na "dev null" (albo inaczej, do śmieci).
                  Nie bronię nikomu wysyłać "emalję" do UM, uważam jedynie skuteczność tej
                  metody "nacisku" za bardzo mizerną.

pzdr
    • cfaniakmiodowy Re: dlaczego nikt nie łata dziur na Drewnickiej? 24.03.05, 08:39
      Bo jak nie ma ryzyka to nie ma zabawy - dlatego nie łatają - taka nowomodna
      forma ekstremalnego igrania z adrenalina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka