Dodaj do ulubionych

Dojazd do W-wy-droga przez mękę

16.10.18, 16:18
Witam,
Jestem mieszkańcem Ząbek od ok 7 lat i dzisiaj pobiłem rekord. Od przystanku "powstańców" do "szwoleżerów" jechałem 20 minut, do ulicy młodzieńczej jakieś 40 minut (4 km). Bezsensowny rozwój budownictwa w południowej części Ząbek, gdzie oprócz bloków nic nie ma doprowadza do tego, że nie chce się tu mieszkać i chyba płacić podatki zacznę Warszawie, gdzie i chodzę na zakupy, kino, plac zabaw, rower itp.
Obserwuj wątek
    • careta Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę 17.10.18, 09:27
      Mieszkam w Ząbkach od 18 lat i takiej masakry z dojazdem jak teraz od września jeszcze nie było. Też płacę podatki w Ząbkach, ale podobnie jak ty coraz częściej zastanawiam się czy nie zacząć jednak płacić w Warszawie. Pocieszam się, że może jak skończą Łodygową i Żołnierską to będzie lepiej. Choć jak patrzę na gigantyczne osiedla przy Powstańców i bezsensownie budowaną tą ulicę to wątpię. Zamiast porobić oddzielne pasy do skrętu na rondzie robi się bezsensowne wyspy, a ulica jest tak wąska, że ledwo mieści się osobówka.
      • motyl69 Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę 17.10.18, 20:10
        Myślę,że warto zagłosować na kandydata na burmistrza,który mieszka w południowej części Ząbek.Zna te problemy.Artur Wałachowski.Transport jest na pierwszym miejscu.
    • wk-2 Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę 23.10.18, 23:01
      Trzeba mieszkać w centrum Ząbek, w pobliżu stacji PKP i w miarę możliwości zapomnieć o samochodzie. Tyle że tam drożej za metr. A w Warszawie jeszcze drożej, a czasem dojazd zajmuje jeszcze więcej.
      • kerajm Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę 24.10.18, 13:39
        Dlatego tramwaj do Ząbek powinien być priorytetem, odnośnie komunikacji. Dzisiaj o 7:07 komunikacją miejską z powstańców do ulicy warszawskiej jechałem ok 30 minut. Miasto Ząbki jest już przeludnione, każdy dodatkowy 1 tyś mieszkańców to powód do płaczu.
        • karrhe Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę 24.10.18, 18:20
          Ja dzisiaj z Szwoleżerów do skrzyżowania Warszawskiej i Janowieckiej jechałem około 40 minut. Zgadzam się że Ząbki są już przeludnione, a ilość nowo budowanych osiedli przeraża i wróży całkowitym paraliżem komunikacyjnym Ząbek. Tym bardziej, że przez Ząbki kieruje się też ruch tranzytowy. Nie ma sensownej obwodnicy tego miasta, nie słychać o nowych drogach i planach ich budowy. Nie mogę tego zrozumieć - wydaje się pozwolenie na budowę nowych gigantycznych osiedli a nie myśli się w ogóle o infrastrukturze. Część ludzi narzeka, że wszystkiemu winni są kierowcy samochodów, bo nie korzystają z komunikacji miejskiej. Niestety w Ząbkach komunikacja miejska to żart. Nie ma sensownego połączenia tego miasta z Warszawą. Nie ma nawet jednego bezpośredniego połączenia z Dworcem Wschodnim.
          Może ja wszystkiego nie wiem, ale czy cokolwiek się robi w tym mieście by zapobiec całkowitemu paraliżowi komunikacyjnemu?
          • zuzanna807 Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę 27.10.18, 11:04
            Ja jeżdżę codziennie 145 w drugą stronę! Czas dojazdu z Powstańców do pętli tramwajowej Gocławek to średnio godzina a często nawet więcej! Niedługo zasiedlone zostaną bloki przy Chełmżyńskiej /Park leśny Rembertów/ i wtedy Ząbki zostaną całkowicie odcięte od Warszawy! Czy nikt z władz naszego miasta nie widzi co się dzieje????? Bloków ma być 20!
            • madameblanka Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę 27.10.18, 21:33
              Fakt, niedługo będziemy komunikacyjnie odcięci od świata przez rozbudowywanie Ząbek i rozwijania infrastruktury. Każdy debil o tym wie. A skoro wie i nic z tym nie robi, to znaczy że bierze w łapę. inaczej tego wytłumaczyć sie nie da.
    • bert9891 Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę 26.11.18, 16:27
      Niestety obawiam się że nikt tutaj nie ma żadnego planu, miejsca parkingowe znikają , powstańców przekształca się w jakąś wyspę z mandatami, metro tu nigdy nie dojedzie, autobusy stoją w mega korkach a tramwaj to pieśń przyszłości, zastanawiam się kiedy Ząbki utkną w totalnym korku czy lato 2019 czy 2020 bo niedługo będą oddane kolejne mega osiedla w Ząbkach i tylko kwestia czasu kiedy wyjazd z Ząbek będzie zajmował godzinę lub więcej ...
      • kerajm Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę 27.11.18, 11:48
        Władza stawia na ilość mieszkańców nie na jakość życia w tym mieście. Za miedzą-Rembertów, powstaje osiedle na ok 700 mieszkań, tak więc chełmżyńska będzie sparaliżowana również w....weekend :-). Budowa wiaduktu na chałmżyńskiej/strażackiej powstanie w okolicach 2022 roku.
        • bert9891 Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę 06.12.18, 15:55
          No właśnie tego nie rozumiem, jak można postawić tylko na wyższe podatki udzielając zgody na budowy mega osiedlom przy tak słabej infrastrukturze , kosztem totalnego paraliżu za kilka miesięcy lub maxymalnie lat ... smutne to ...
    • Gość: Fan Barei Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę IP: 212.160.172.* 12.12.18, 09:15
      " Ja to proszę pana mam bardzo dobre połączenie.Wstaję rano,za piętnaście trzecia. Latem to już widno.Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem,śniadanie jadam na kolację,więc tylko wstaję i wychodzę......." - to za chwilę będzie gorzka prawda o naszym mieście.
      • wk-2 Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę 14.12.18, 21:53
        O, o to właśnie ja teraz już od jakiegoś czasu tak robię i jestem w robocie na 6 rano. I mimo że robię jako urzędas w resorcie, to do roboty przychodzę prawie jak do piekarni (co najmniej jak do Żabki). Naczelniczka wprawdzie trochę narzeka, że potem wcześnie wychodzę, bo sama przychodzi do roboty na 9.30, ale poza tym to OK. Gorąco polecam, zwłaszcza dla tych którzy śpią po 2-3 godziny dziennie.
        • kerajm Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę 18.12.18, 09:09
          Tak jadąc autobusem, standardowo 0,5h od ulicy powstańców do warszawskiej, jedna myśl przychodzi do głowy. Natychmiast powinno być zmodernizowane skrzyżowanie warszawska-łodygowa. Powinien powstać osobny pas do jazdy w kierunku łodygowej. Samochody skręcające z warszawskie w janowiecką blokują całkowicie ruch w tym rejonie Ząbek, autobus czasami musi częściowo jechać po chodniku.
    • Gość: K Re: Dojazd do W-wy-droga przez mękę IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.19, 15:02
      Z BLOKÓW NA POWSTAŃCÓW DO DWORCA WILEŃSKIEGO BRAK NORMALNEJ KOMUNIKACJI JEDYNE 345 TEZ SKRÓCONO TRASE - DOJAZD TO TRASA PRZEZ MĘKĘ

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka