Dodaj do ulubionych

Ząbkowska kiełbasa wyborcza

24.05.06, 11:34
Ostatnio obserwuje na ulicach naszego miasta
wzmożone prace nazwę je - porządkowe.

Komuś się wydaje, że przez drobne działania estetyczne pare miesięcy przed wyborami można zrekompensować 12 lat nieudacznictwa.
Czy na prawde ktoś wierzy w to, że mieszkańcy mają tak krótką pamięć.

Coż to sie dzieje w Ząbkach przed wyborami:
Pojawiło się nowe ozankowanie poziome i pionowe
na niektórych uliczakach zmieniono organizacje ruchu.
Dzisiaj byłem w szoku zobaczyłem zamaiatrake na Sikorskiego
nie wiem czy to z racji wyborów czy pielgrzymki papieskiej
- ale pierwszy raz widziałem taki sprzęt na uliczkach Ząbkowskich.
Oczywiśćie sprzęt funkcjionował po Ząbkowskiemu - czyli efekt był taki sobie
Maszyna nie była pierwszej młodośći, a zamiatarka kiepsko działa na krzywych i dziurawych ulicach.

Może ktoś jeszcze zaobserwował jakąś "kiełbase przedwyborczą"
oferowaną mieszkańcom Ząbek.
Piszcie
Obserwuj wątek
    • piotr.zabki Re: Ząbkowska kiełbasa wyborcza 24.05.06, 13:35
      Widziałem górki piachu na Szwoleżerów i panów, którzy sprzątali z marnym
      skutkiem ten piach, wrzucając go na samochód, efekt: ciutkę czyściej, ale juz
      nie poprawili rozsypanej ziemi, zgarniali tylko to co mieli, a reszta niech leży.
      Faktycznie może to być kiełbasa wyborcza.
      Wierzę, że nie jest to kiełbasa, może Burmistrz poczytał sobie forum i zobaczył,
      że skończyła się laba i kilkanaście lat zaniedbanych Ząbek nikt nie wybaczy.

• tomkrt Re: Ząbkowska kiełbasa wyborcza 04.06.06, 13:19
      Mamy kolejny przejaw kiełbasy wyborczej
      Pojaiwł się nowy autobus "miejski" - A3
      Zawsze z entuzjazmem witam każdy nowy przejaw integracji komunikacyjnej Ząbek z Warszawą ale pod warunkiem, że nie jest to w zamian czegoś lepszego.
      Założe się, że pieniądze przewidziane na przedłużenie lini 170 do Ząbek
      zostały spożytkowane na dopłaty do nowej lini autobusowej obsługiwanej przez PKS w Grójcu.
      Burmistrz od roku torpedował i opóźniał projekt autobusu 170 w Ząbkach.
      Uruchomienie nowej lini w obecnej formie i czasie to kolejny przejaw małomiasteczkowego myślenia rządzących w mieście i widoczny znak, że kampania wyborcza się rozpoczęła.
      Ciekawe czy koronnym argumentem Bkosznajdera będzie to, że linia A3 jest tańsza dla mieszkańców - bo kosztuje 2 PLN (1PLN) a bilet na 170 by kosztował 2,40(1,2). Tylko, że większość osób z dojeżdżającyh tym autobusem do Warszwy do pracy lub szkoły i tak posiada 30/90 dniowe bilety ZTM-u. W autobusie A3 nie obowiązują ulgi uchwalone decyzją Rady Warszawy (48%), które obowiązywały by w autobusie 170.
      Gdzyby burmistrz sprawnie realizował uchwały Rady Miasta w sprawie 170 już od roku moglibyśmy jeżdzić tym autobusem - ale widać - burmistrz miał swoje plany które wcielił w zycie na 4 miesiące przed wyborami.

Cóż pozostaje mieć nadzieje, że wyborcy mają dłuższą pamięć niż kilka ostanich miesięcy i "podziękują" burmistrzowi we wrześniowcy wyborach m.in. za nowy autobus A3.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka