Dodaj do ulubionych

rozdłubali ul. Powstańców

24.08.06, 21:54
... ale kto i po co ? wyglada na kanalizacje ale wydawalo mi sie ze wszystkie osiedla a juz podlaczone ? a jak bedzie z naprawa naszej pseudo drogi ?
ktos cod wie ?
Obserwuj wątek
    • eee.tam Re: rozdłubali ul. Powstańców 25.08.06, 15:00
      odnosze wrażenie, ze na powstancow mieszka polowa mieszkancow zabek. czym
      zasluzyliscie na takie lekcewazace podejscie do waszej ulicy ze strony wladz?
      czemu tam nie ma asfaltu?
      • tijufit Re: rozdłubali ul. Powstańców 25.08.06, 15:10
        eee.tam napisała:

> odnosze wrażenie, ze na powstancow mieszka polowa mieszkancow zabek. czym
        > zasluzyliscie na takie lekcewazace podejscie do waszej ulicy ze strony wladz?
        > czemu tam nie ma asfaltu?

Jakaś kara dla mieszkańców ze strony burmistrza? A może to jest ulica fatum,
        nigdy nie powstanie?
        • eee.tam Re: rozdłubali ul. Powstańców 25.08.06, 15:26
          jestem nowa w zabkach, jak przyjechalam po raz pierwszy, stan ul. powstancow
          zrobil na mnie dziwne wrazenie, bo jest wiele malych, waskich, nieuczeszczanych
          ulic i maja o wiele lepsza nawierzchnie.
          tlumaczenie, ze prowadzone sa tam nowe inwestycje i jezdzi sprzet budowlany
          jakos do mnie nie przemawia. teraz buduje sie wszedzie i nie jest to powod, aby
          ludzie tam mieszkajacy przez 10 lat zasuwali na przystanek pks jak nie w pyle
          to w blocie. a zima........... ?
    • h_aracz Re: rozdłubali ul. Powstańców 30.08.06, 17:25
      a zimą w śniegu, przez ostatnie 2 lata jeździłem przez ząbki samochodem,
      odśnieżone i posypane ulice do granicy warszawy, potem już tylko śnieg. Na
      szczęście na jesieni mamy wybory i w końcu mam nadzieję przerwiemy układy i
      układziki panujące w ząbkach przez ostatnie pewnie 10 lat. Czas najwyżsy coś
      zmienić, obyśmy tylko wybrali dobrego następcę burmistrza. Myślę że wszystcy
      mieszkańcy ul.Powstańców mogą liczyć na deklaracje ze strony wszystkich
      kandydatów w końcy jest nas na powstańców naprawdę niezla gromada, zyskać głos
      takiej ilości wyborców przez jedną małą deklarację ...nowa droga... to coś na
      co skuszą się kandydaci, oby dotrzymali słowa. Podobno dawno temu nasz obecny
      burmistrz też obiecał drogę no i powstala ...betonowa..na lata.
    • fiazona Re: rozdłubali ul. Powstańców 30.08.06, 20:56
      No właśnie!Do tej pory chodziliśmy po pseudo chodniku, jeździliśmy po pseudo
      ulicy.Komfortu raczej nie było. Ale teraz? Rozkopali, rozbabrali, popadał
      deszcz i poprostu pływamy w błocie!!!!Niestety nie ma chyba takiego miejsca aby
      przejść na drugą stronę ulicy nie brudząc butów po kostki w tej gliniastej
      brei....Zbliża się jesień i takich deszczowych dni może być wiele. Czy jest
      jakaś nadzieja, że coś z tym zrobią? Czy pozostaje nam jedynie modlić się o
      słoneczne jesienne dni????
      • tomkrt Re: rozdłubali ul. Powstańców 30.08.06, 21:10
        fiazona napisała:

> No właśnie!Do tej pory chodziliśmy po pseudo chodniku, jeździliśmy po pseudo
        > ulicy.Komfortu raczej nie było.

Korzystaliście z pseudokanalizacji - podobno, to co teraz jest wkopane w Powstańców to jakaś prowizoryczna rura.
        Pewnie zrobiona przez pierwszego developera na tej ulicy.
        Teraz będą kopać docelową.

Rozkopali, rozbabrali, popadał
        > deszcz i poprostu pływamy w błocie!!!!Niestety nie ma chyba takiego miejsca aby
        >
        > przejść na drugą stronę ulicy nie brudząc butów po kostki w tej gliniastej
        > brei....Zbliża się jesień i takich deszczowych dni może być wiele. Czy jest
        > jakaś nadzieja, że coś z tym zrobią? Czy pozostaje nam jedynie modlić się o
        > słoneczne jesienne dni????

Przyjdzie zima - problem błota się rozwiąże sam - wróci na wiosne :(

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka