etomek321 01.05.07, 18:39 Witam Chce kupic nowe mieszkanie. Podajcie prosze namiary na developerow, ktorzy aktualnie buduja. dziekuje Tomek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
holyy1 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 01.05.07, 19:47 Czesc www.gardenplaza.pl zadzwon spytaj ubiekaja sie na pozwolenie na budowe na III etap wiec pewnie maja jeszcze wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 01.05.07, 20:12 Może zapytać kolegę co napisał ten wątek. Lub też skorzystać z jego źródła... ;))) Oczywiście żartuję :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=61432169&a=61432169 pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 01.05.07, 20:16 Albo wyszukiwarka i np. "dozbud", "dolcan", "nowe osiedla w ząbkach". Oczywiście google ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
caleb666 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 02.05.07, 12:21 Ja na początku lutego kupiłem "dziurę w ziemi" w Dolcanie - Osiedle Orla III, ich strona www.dolcan.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
arek-zabki Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 02.05.07, 14:32 caleb666 napisał: > Ja na początku lutego kupiłem "dziurę w ziemi" w Dolcanie - Osiedle Orla III, > ich strona www.dolcan.pl. Czyli za jakieś 3 - 4 lata dostaniesz to swoje mieszkanie, ale znając dolcanowskie praktyki to akt notarialny na nie dopiero po jakichś kolejnych 2 latach. Odpowiedz Link Zgłoś
ja20066 Re: Gdzie można kupic - nie polecam 02.05.07, 14:44 NIE polecam developera Anłuk Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: Gdzie można kupic - nie polecam 02.05.07, 14:54 A ja polecam wczytywanie się w umowy podpisywane z developerem. Zwłaszcza fragmenty dotyczące ew. odstąpienia od umowy którejkolwiek ze stron . W czasach kiedy ceny mieszkań idą w górę z miesiąca na miesiąc, coraz częściej bywa tak, że developer odstępuje od umowy i sprzedaje ponownie komu innemu mieszkanie za wyższą cenę. Zdaje się, że podobna historia była inspiracją do napisania poprzedniego wpisu... ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
arek-zabki Re: Gdzie można kupic - nie polecam 02.05.07, 23:05 Prosze poczytaj sobie o dolcanie: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34010 izastanów się czy warto... Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: Gdzie można kupic - nie polecam 07.05.07, 11:35 Chyba się nie zrozumieliśmy. Podałem przykłady znanych mi developerów budujących w okolicy. Nie sądziłem, że odbierzesz to jako "polecanie" Dolcanu... "Polecałem" natomiast "wczytywanie się w umowy przed ich podpisaniem i wpłatą pieniędzy". pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
caleb666 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 03.05.07, 11:15 Z całym szacunkiem, ale kolega chyba tu jakąś fantastykę uskutecznia. Tak się składa, że kupowałem u nich mieszkania na Osiedlu Orla (tym pierwszym) i nie było większych opóźnień podobnież jak w przypadku aktu notarialnego. Jestem realistą i patrząc na obecny postęp robót wydaje się, iż będzie opóźnienie ze 3 może 4 miesiące jednakże dopuszcza to umowa, którą podpisałem w Dolcanie. Pisanie o 3 - 4 latach to jakieś brednie lub żarty. Dolcan oczywiście nie jest idealny ale przynajmniej nie robi takich numerów jak Anłuk. Odpowiedz Link Zgłoś
arek-zabki Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 03.05.07, 12:59 Kolego dolkan na swoim osiedlu Orla III ma już prawie rok opóźnienia (licząc od pierwszego terminu kiedy bloki miały być oddane), a wtym momencie są dopiero trzy dziury w ziemi z wylanymi betonowymi ławami. Nie mówiąc już o tym że poprzednie dwa bloki na akty notarialne czekają już prawie rok, a pierwsze dwa bloki osiedla Orla II do tej pory są kończone przez dolcan. Bo to jest metoda taka, by pozwolić wprowadzić się lokatorom, na szybko wszystko jakoś tam zrobić a potem tylko wiecznie łatać naprawiać i poprawiać swoje buble. I na Orla II, tak łatają i poprawiają (z mizernym skutkiem) już od prawie dwóch lat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
caleb666 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 03.05.07, 19:27 Nie wiem jaki był pierwotny termin końca budowy dla mnie istotny jest termin jaki mam wpisany w umowie, a tam jasno i wyraźnie jest napisane koniec 2008 (chodzi o budynek E, nie wiem jak inne budynki) oraz możliwe opóźnienie do 31.05.2009 r. i tym się kieruję. Poza tym z ich harmonogramu jasno wynika, że jak dotąd mają miesiąc opóźnienia w stosunku do planu z czego i ja sobie zdaję sprawę gdyż widzę jaki jest stan robót. I te terminy mnie interesują natomiast gdybanie i wróżenie pozostawiam innym. Gdy firma nie dotrzyma terminów umieszczonych w umowie płaci odsetki o czym jak sądze dobrze zdaje sobie sprawę. Co do aktów notarialnych to w mojej umowie jest jasno napisane, iż zostaną one podpisane w terminie do 5 miesięcy od odbioru mieszkania czyli w najbardziej pesymistycznym wariancie pod koniec 2009 r. I to by było na tle.....zaznaczam na marginesie, że nie należę do kółka wielbicieli Dolcana, niektóre zapisy w ich umowie nie podobają mi się lecz nie popadam w przesadę i tylko narzekam jaki to zły Developer mi się trafił. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arek-zabki Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 04.05.07, 14:28 No to serdecznie przepraszam. Ja jestem lokatorem osiedla dolcanowskiego Orla II. Nie dość że oddali bloki z ponad pół rocznym opóźnieniem (klucze dawali na długo przed odbiorem technicznym bloków) to jeszcze ponad rok czekałem na podpisanie aktu notarialnego. I nie było mowy o żadnych karach umownych choć takie były w umowach przedwstępnych. A do tej pory na naszych blokach są takie buble i rzeczy 100% nie zgodne z jakimi kolwiek przepisami budowlanymi, że włos się na głowie jeży. Sciany nam pękają (nośne, a pęknięcia są nieraz na szerokość kilku centymetrów), patio wiecznie przecieka, posadzka w garażu pęka i sypie się tak jakby była zrobiona z piachu z minimalną domieszką cementu. Okna na klatkach się od nowości nie otwierają, dachy przeciekaja... No mówie ci kolego, horror. Te nasze bloki to są wybudowane tak jakby ktoś się na ich budowie dopiero uczył. Mam nadzieję że kolejne bloki tego osiedla (E, F i tak dalej) będą już dużo lepiej wybudowane. A co do aktów not.to bloki C i D do których ludzie wprowadzili się na wiosnę tamtego roku jeszcze ich nie mają i dolcan co chwila przesuwa termin ich podpisania o kolejne miesiące. Mimo wszystko mam nadzieję że teraz dolcan już lepiej będzie traktował swoich klientów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agraffaa32 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 09.05.07, 16:24 witam w tej chwili budowane jest osiedle do którego mozna dojechać jadąc Piłsudskiego i za cmentarzem skreca się w prawo, dość duże osiedle w lesie nie widac go z drogi , tylko ze są tam mieszkania powyżej 50 m2. Jednocześnie ja kupiłam mieszkanie w Anłuku i naprawdę nie polecam, do tej pory nie został blok przekazany do uzytkowania a termin odbioru miałam na grudzień 2006 r , częściowo odebrałam je w kwietniu, a prądu i miejsc parkingowych oraz tarasu do tej pory nie mam. ahaaa wiem że Elektromontaż też buduje, ma bardzo ładne rozmieszczenie mieszkań bo na przestrzał w bloku i nawet jednopokojowe mają widna kuchnie i pokój. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
analityk22 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 11.06.07, 11:42 Szczerze wspołczuję.Kupiłeś lokum od dewelopera ,którego jakość wykonania mieszkań pozostawia sporo do życzenia.W dodatku obecnie można kupić w Ząbkach mieszkania w końcowej fazie budowy.Radzę się poważnie zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinchar Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 15.05.07, 13:33 WITAM. Ja prowadzę sprzedaż mieszkań od developerów (czyli mojego ojca i siostry). Mam różne mieszkanie teraz aktualnie zostały mi przy ul. Powstańców. Firma nazywa się CHARBUD która powstała jako pierwsza na naszym rynku z osób fizycznych z której powstała w późniejszym okresie firma ASBUD. To my zabudowaliśmy całą ulicę Świerkową nasze bloki są również przy Gajowej 8, Zielenieckiej i Kwiatowej. Jeżeli jesteście państwo zainteresowanie to zapraszam do współpracy. Mój adres marcinch@poczta.onet.eu tel. 0-516-085-604. Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
dragon26 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 15.05.07, 16:17 i Świerkowa baaardzo "pięknie" teraz wygląda. Wąska uliczka z 3 domkami jednorodzinnymi i BLOOOKAMI dookoła...SUPER. Pozdrawiam kolegę z nieszczęsnego domku... Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy.anonim Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 15.05.07, 17:08 dragon26 napisał: > i Świerkowa baaardzo "pięknie" teraz wygląda. Wąska uliczka z 3 domkami > jednorodzinnymi i BLOOOKAMI dookoła...SUPER. Pozdrawiam kolegę z nieszczęsnego > domku... Mam mieszkanie na Świerkowej i na temat dewelopera Charbud mogę powiedzieć dużo dobrego. Oczywiście nikt nie jest idealny, ale jak słyszę o problemach ludzi z deweloperami to dziękuję Bogu że miałem tak mało problemów. Oczywiście każdy ma prawo do własnej oceny dewelopera. Ważne by oceniający naprawdę miał z nim do czynienia, a nie opowiadał o tym co gdzieś słyszał ale nie pamięta gdzie :) Pozdrawiam PS. Chętnie od Charbudu kupię kolejne mieszkanie. Mam nadzieję że budujecie coś z tarasami. Jeżeli tak to proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinchar Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 19.05.07, 22:42 Witam ! Niestety w tym momencie wszystkie mieszkania z tarasami są już sprzedane ale niebawem kolejne inwestycje a w nich może coś sie znajdzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
drag_wl Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 14.06.07, 13:18 NIE polecam developera DEMBUD(róg andersena z mazowiecką) Odpowiedz Link Zgłoś
e.wak Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 15.06.07, 20:27 Z powodu grozy spadku wartości mieszkań i domów (na samo hasło: Ząbki) - Zapraszam mieszkańców Ząbek do poparcia petycji do wojewody mazowieckiego, w której protestujemy przeciwko planom przeniesienia handlu ze Stadionu Dziesięciolecia w okolice M1 przy ul. Radzymińskiej. www.petycje.pl/2374 Odpowiedz Link Zgłoś