Dodaj do ulubionych

Gdzie można kupic nowe mieszkanie od developera

01.05.07, 18:39
Witam

Chce kupic nowe mieszkanie. Podajcie prosze namiary na developerow, ktorzy
aktualnie buduja.

dziekuje
Tomek
Obserwuj wątek
    • holyy1 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 01.05.07, 19:47
      Czesc
      www.gardenplaza.pl zadzwon spytaj ubiekaja sie na pozwolenie na budowe na III
      etap wiec pewnie maja jeszcze wybór.
    • sz0rstki Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 01.05.07, 20:12
      Może zapytać kolegę co napisał ten wątek. Lub też skorzystać
      z jego źródła... ;)))
      Oczywiście żartuję :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=61432169&a=61432169
      pzdr :)
      • sz0rstki Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 01.05.07, 20:16
        Albo wyszukiwarka i np. "dozbud", "dolcan", "nowe osiedla w ząbkach".
        Oczywiście google ;)

pzdr
    • caleb666 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 02.05.07, 12:21
      Ja na początku lutego kupiłem "dziurę w ziemi" w Dolcanie - Osiedle Orla III,
      ich strona www.dolcan.pl.
      • arek-zabki Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 02.05.07, 14:32
        caleb666 napisał:

> Ja na początku lutego kupiłem "dziurę w ziemi" w Dolcanie - Osiedle Orla III,
        > ich strona www.dolcan.pl.

Czyli za jakieś 3 - 4 lata dostaniesz to swoje mieszkanie, ale znając
        dolcanowskie praktyki to akt notarialny na nie dopiero po jakichś kolejnych 2
        latach.
        • ja20066 Re: Gdzie można kupic - nie polecam 02.05.07, 14:44
          NIE polecam developera Anłuk
          • sz0rstki Re: Gdzie można kupic - nie polecam 02.05.07, 14:54
            A ja polecam wczytywanie się w umowy podpisywane z developerem.
            Zwłaszcza fragmenty dotyczące ew. odstąpienia od umowy którejkolwiek ze stron
            .
            W czasach kiedy ceny mieszkań idą w górę z miesiąca na miesiąc,
            coraz częściej bywa tak, że developer odstępuje od umowy i sprzedaje
            ponownie komu innemu mieszkanie za wyższą cenę.

Zdaje się, że podobna historia była inspiracją do napisania poprzedniego
            wpisu... ;)

pzdr
            • arek-zabki Re: Gdzie można kupic - nie polecam 02.05.07, 23:05
              Prosze poczytaj sobie o dolcanie:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34010
              izastanów się czy warto...
              • sz0rstki Re: Gdzie można kupic - nie polecam 07.05.07, 11:35
                Chyba się nie zrozumieliśmy. Podałem przykłady znanych mi developerów
                budujących w okolicy. Nie sądziłem, że odbierzesz to jako "polecanie"
                Dolcanu...
                "Polecałem" natomiast "wczytywanie się w umowy przed ich podpisaniem i wpłatą
                pieniędzy".

pzdr
        • caleb666 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 03.05.07, 11:15
          Z całym szacunkiem, ale kolega chyba tu jakąś fantastykę uskutecznia. Tak się
          składa, że kupowałem u nich mieszkania na Osiedlu Orla (tym pierwszym) i nie
          było większych opóźnień podobnież jak w przypadku aktu notarialnego. Jestem
          realistą i patrząc na obecny postęp robót wydaje się, iż będzie opóźnienie ze 3
          może 4 miesiące jednakże dopuszcza to umowa, którą podpisałem w Dolcanie.
          Pisanie o 3 - 4 latach to jakieś brednie lub żarty. Dolcan oczywiście nie jest
          idealny ale przynajmniej nie robi takich numerów jak Anłuk.
          • arek-zabki Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 03.05.07, 12:59
            Kolego dolkan na swoim osiedlu Orla III ma już prawie rok opóźnienia (licząc od
            pierwszego terminu kiedy bloki miały być oddane), a wtym momencie są dopiero
            trzy dziury w ziemi z wylanymi betonowymi ławami.
            Nie mówiąc już o tym że poprzednie dwa bloki na akty notarialne czekają już
            prawie rok, a pierwsze dwa bloki osiedla Orla II do tej pory są kończone przez
            dolcan.
            Bo to jest metoda taka, by pozwolić wprowadzić się lokatorom, na szybko wszystko
            jakoś tam zrobić a potem tylko wiecznie łatać naprawiać i poprawiać swoje buble.
            I na Orla II, tak łatają i poprawiają (z mizernym skutkiem) już od prawie dwóch lat.
            Pozdrawiam.
            • caleb666 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 03.05.07, 19:27
              Nie wiem jaki był pierwotny termin końca budowy dla mnie istotny jest termin
              jaki mam wpisany w umowie, a tam jasno i wyraźnie jest napisane koniec 2008
              (chodzi o budynek E, nie wiem jak inne budynki) oraz możliwe opóźnienie do
              31.05.2009 r. i tym się kieruję. Poza tym z ich harmonogramu jasno wynika, że
              jak dotąd mają miesiąc opóźnienia w stosunku do planu z czego i ja sobie zdaję
              sprawę gdyż widzę jaki jest stan robót. I te terminy mnie interesują natomiast
              gdybanie i wróżenie pozostawiam innym. Gdy firma nie dotrzyma terminów
              umieszczonych w umowie płaci odsetki o czym jak sądze dobrze zdaje sobie
              sprawę. Co do aktów notarialnych to w mojej umowie jest jasno napisane, iż
              zostaną one podpisane w terminie do 5 miesięcy od odbioru mieszkania czyli w
              najbardziej pesymistycznym wariancie pod koniec 2009 r. I to by było na
              tle.....zaznaczam na marginesie, że nie należę do kółka wielbicieli Dolcana,
              niektóre zapisy w ich umowie nie podobają mi się lecz nie popadam w przesadę i
              tylko narzekam jaki to zły Developer mi się trafił.
              Pozdrawiam
              • arek-zabki Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 04.05.07, 14:28
                No to serdecznie przepraszam.
                Ja jestem lokatorem osiedla dolcanowskiego Orla II.
                Nie dość że oddali bloki z ponad pół rocznym opóźnieniem (klucze dawali na długo
                przed odbiorem technicznym bloków) to jeszcze ponad rok czekałem na podpisanie
                aktu notarialnego.
                I nie było mowy o żadnych karach umownych choć takie były w umowach przedwstępnych.
                A do tej pory na naszych blokach są takie buble i rzeczy 100% nie zgodne z
                jakimi kolwiek przepisami budowlanymi, że włos się na głowie jeży.
                Sciany nam pękają (nośne, a pęknięcia są nieraz na szerokość kilku centymetrów),
                patio wiecznie przecieka, posadzka w garażu pęka i sypie się tak jakby była
                zrobiona z piachu z minimalną domieszką cementu.
                Okna na klatkach się od nowości nie otwierają, dachy przeciekaja...
                No mówie ci kolego, horror.
                Te nasze bloki to są wybudowane tak jakby ktoś się na ich budowie dopiero uczył.
                Mam nadzieję że kolejne bloki tego osiedla (E, F i tak dalej) będą już dużo
                lepiej wybudowane.
                A co do aktów not.to bloki C i D do których ludzie wprowadzili się na wiosnę
                tamtego roku jeszcze ich nie mają i dolcan co chwila przesuwa termin ich
                podpisania o kolejne miesiące.
                Mimo wszystko mam nadzieję że teraz dolcan już lepiej będzie traktował swoich
                klientów.
                Pozdrawiam.
          • agraffaa32 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 09.05.07, 16:24
            witam
            w tej chwili budowane jest osiedle do którego mozna dojechać jadąc Piłsudskiego
            i za cmentarzem skreca się w prawo, dość duże osiedle w lesie nie widac go z
            drogi , tylko ze są tam mieszkania powyżej 50 m2.
            Jednocześnie ja kupiłam mieszkanie w Anłuku i naprawdę nie polecam, do tej pory
            nie został blok przekazany do uzytkowania a termin odbioru miałam na grudzień
            2006 r , częściowo odebrałam je w kwietniu, a prądu i miejsc parkingowych oraz
            tarasu do tej pory nie mam.
            ahaaa wiem że Elektromontaż też buduje, ma bardzo ładne rozmieszczenie mieszkań
            bo na przestrzał w bloku i nawet jednopokojowe mają widna kuchnie i pokój.

pozdrawiam
      • analityk22 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 11.06.07, 11:42
        Szczerze wspołczuję.Kupiłeś lokum od dewelopera ,którego jakość wykonania
        mieszkań pozostawia sporo do życzenia.W dodatku obecnie można kupić w Ząbkach
        mieszkania w końcowej fazie budowy.Radzę się poważnie zastanowić.
    • marcinchar Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 15.05.07, 13:33
      WITAM. Ja prowadzę sprzedaż mieszkań od developerów (czyli mojego ojca i
      siostry). Mam różne mieszkanie teraz aktualnie zostały mi przy ul. Powstańców.
      Firma nazywa się CHARBUD która powstała jako pierwsza na naszym rynku z osób
      fizycznych z której powstała w późniejszym okresie firma ASBUD. To my
      zabudowaliśmy całą ulicę Świerkową nasze bloki są również przy Gajowej 8,
      Zielenieckiej i Kwiatowej. Jeżeli jesteście państwo zainteresowanie to
      zapraszam do współpracy. Mój adres marcinch@poczta.onet.eu tel. 0-516-085-604.
      Pozdrawiam Marcin
      • dragon26 Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 15.05.07, 16:17
        i Świerkowa baaardzo "pięknie" teraz wygląda. Wąska uliczka z 3 domkami
        jednorodzinnymi i BLOOOKAMI dookoła...SUPER. Pozdrawiam kolegę z nieszczęsnego
        domku...
        • tajemniczy.anonim Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 15.05.07, 17:08
          dragon26 napisał:

> i Świerkowa baaardzo "pięknie" teraz wygląda. Wąska uliczka z 3 domkami
          > jednorodzinnymi i BLOOOKAMI dookoła...SUPER. Pozdrawiam kolegę z nieszczęsnego
          > domku...

Mam mieszkanie na Świerkowej i na temat dewelopera Charbud mogę powiedzieć dużo dobrego. Oczywiście nikt nie jest idealny, ale jak słyszę o problemach ludzi z deweloperami to dziękuję Bogu że miałem tak mało problemów.

Oczywiście każdy ma prawo do własnej oceny dewelopera. Ważne by oceniający naprawdę miał z nim do czynienia, a nie opowiadał o tym co gdzieś słyszał ale nie pamięta gdzie :)
          Pozdrawiam
          PS. Chętnie od Charbudu kupię kolejne mieszkanie. Mam nadzieję że budujecie coś z tarasami. Jeżeli tak to proszę o kontakt.
          • marcinchar Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 19.05.07, 22:42
            Witam ! Niestety w tym momencie wszystkie mieszkania z tarasami są już
            sprzedane ale niebawem kolejne inwestycje a w nich może coś sie znajdzie.
            Pozdrawiam.
    • drag_wl Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 14.06.07, 13:18
      NIE polecam developera DEMBUD(róg andersena z mazowiecką)
    • e.wak Re: Gdzie można kupic nowe mieszkanie od develope 15.06.07, 20:27
      Z powodu grozy spadku wartości mieszkań i domów (na samo hasło: Ząbki) -
      Zapraszam mieszkańców Ząbek do poparcia petycji do wojewody mazowieckiego, w
      której protestujemy przeciwko planom przeniesienia handlu ze Stadionu
      Dziesięciolecia w okolice M1 przy ul. Radzymińskiej.

www.petycje.pl/2374

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka