Dodaj do ulubionych

Brak ważności certyfikatu

30.12.16, 16:07
Chcąc otworzyć pocztę otrzymuję komunikat:
"Nie można zagwarantować autentyczności domeny, z którą nawiązywane jest połączenie szyfrowane".
Adres internetowy: config.sensic.net
Powód: Ten certyfikat lub jeden z certyfikatów znajdujących się w łańcuch certyfikatów nie jest aktualny.
Informacje o certyfikacie: Certyfikat wystawiony dla *sensic.net wystawiony dla COMODO RSA Domain Validation Secure Server CA wygasł lub nie uzyskał jeszcze ważności.
Ważność certyfikatu od 2014-10-01 do 2016-12-30
Chyba wypadałoby z tym coś zrobić, bo jak widać połączenie z pocztą nie jest w tej chwili bezpieczne.
Obserwuj wątek
    • bagienny Re: Brak ważności certyfikatu 30.12.16, 23:50
      Już się tym zajmujemy.
      • aseretka Re: Brak ważności certyfikatu 31.12.16, 18:32
        Sorry, ale chyba powinniście się tym zająć wcześniej, tzn. przed upływem jego ważności ;) W tej chwili, korzystając z poczty nie mam pewności, że moje dane są bezpieczne. Certyfikaty SSL są bowiem narzędziem zapewniającym ochronę witryn internetowych, a także gwarantem zachowania poufności danych przesyłanych drogą elektroniczną. Pełne bezpieczeństwo jest efektem zastosowania szyfrowania komunikacji pomiędzy komputerami. Certyfikaty SSL rejestrowane są na określoną nazwę domeny i zawierają informacje o właścicielu domeny, jego adresie itp. Dane te są zabezpieczone kryptograficznie i nie można ich samodzielnie zmienić.
        Ale problem certyfikatu jest mi znany z autopsji, bo niemal co roku miałam z tym do czynienia w mojej korporacji administrując Elektronicznym Biurem Obsługi Klientów (e-BOK).
        • bagienny Re: Brak ważności certyfikatu 02.01.17, 12:26
          Nasz certyfikat jest ważny do lipca 2017 roku. Problem został rozwiązany.
          Przepraszamy za utrudnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka