Dodaj do ulubionych

fotelik 9-18

10.01.13, 13:20
witam
za prośbą sąsiadki poszukuję dobrego w miarę taniego fotelika do forda fiesty mk3, co będzie pasowało do tego samochodu. dziecko duże aktualnie ma 8 miesięcy 10 kg wagi, a fotelik poprzedni 0-10 jeszcze minimum miesiąc pojeździ w tym, ale koleżanka szuka już następnego
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • misia90d Re: fotelik 9-18 14.01.13, 16:52
      pomoze ktoś ?
      • mrukumaster Re: fotelik 9-18 14.01.13, 20:42
        Napisz jaki to rocznik Fiesty oraz ile ma koleżanka pieniędzy przeznaczonych
        • misia90d Re: fotelik 9-18 14.01.13, 20:53
          fiesta stara 92 albo 93 rok dokładnych funduszy nie ma bo najważniejsze bezpieczeństwo około 400 zł fajnie jakby było taniej
          • misia90d Re: fotelik 9-18 17.01.13, 10:48
            ??
          • motylanoga71 Re: fotelik 9-18 17.01.13, 14:07
            najwazniesze bezpieczenstwo i 400 PLN funduszy przy tak malym dziecku to raczej chyba sie nie da. Albo trzeba zwiekszyc fundusze (moze dziadkowie sie dorzuca) albo trzeba zapomniec ze najwazniejsze bedzie bezpieczenstwo.
            • misia90d Re: fotelik 9-18 17.01.13, 14:16
              dla niektórych i 400 zł to sport wydatek a co sądzicie o maxi cosi priori do tego samochodu ?
              • kwap666 Re: fotelik 9-18 17.01.13, 14:30
                chyba jedyny ktory moglby pasowac. podjedzcie do sklepu i sprawdzie, bo przy takim aucie zakup w ciemno to ruletka
                • misia90d Re: fotelik 9-18 17.01.13, 14:40
                  dziękujemy za odpowiedz, pojedziemy do sklepu, a jeżeli chodzi o zakup to można kupić przez internet, bo wiadomo, że tańszy będzie.
                  • kwap666 Re: fotelik 9-18 17.01.13, 15:08
                    jesli wam nie glupio sprzedawce w h.. robic to pewnie
                    • mrukumaster Re: fotelik 9-18 17.01.13, 19:21
                      Jeżeli to tylko Priori a jeszcze lepiej XP ale to już przekroczy budżet i pamiętaj, że z szacunku do sprzedającego jeżeli przymierzy do auta i dziecka powinno się u niego kupić tongue_out
                      • misia90d Re: fotelik 9-18 17.01.13, 21:53
                        dziękujemy za odpowiedź. W sklepie jezeli juz to pokaza tylko montaż na fotelu w sklepie i pozwolą dziecko posadzić. Ja osobiscie byłam w tym sklepie gdy chciałam kupić mojemu młodemu fotelik a chciałam kinga plusa a pan w sklepie powiedział że takiego bubla nie sprzedają i wszystkim wciskal bebe comfort czy ktoś chciał taki czy nie, a jak już powiedział że sprowadzi romera to 400zł drożej niż ją kupiłam dzięki temu że napisałam tu na forum, następny fotelik też kupię radzac się was zresztą już to robiłam ale czeka nas zmiana auta więc jeszcze czekam póki młodszy jeździ jeszcze o 0-13. Do sklepu pójdziemy więc pewnie tylko mała przymierzyc (jak się z 3 maluchów wybierzemy) bo pewnie i fotelika do auta nie przymierza ale jak cena nie będzie bardzo dużo się różniła to pewnie koleżanka kupi choć sprzedawca jest trochę nie przyjemny wygląda jakby był tam za karę.,( a z innym sklepem ciężko.) a ją się odezwę jak będę musiała kupić 15-36. Napisze jak będą jakieś postępy w sprawie, tymczasem dziękujemy
                        • kwap666 Re: fotelik 9-18 17.01.13, 22:29
                          a skad jestes?
                          • misia90d Re: fotelik 9-18 18.01.13, 08:12
                            najbliżej mamy do bielska białej
                            • misia90d Re: fotelik 9-18 08.02.13, 10:12
                              witam
                              odwiedziłyśmy z koleżanką sklep z fotelikami, i morał taki Pan powiedział, że 9-18 to tylko romer king ( dwa lata temu twierdzili, że tego szmelcu nie sprzedają, nawet mąż mi to wczoraj przypomniał) i nie ważne, że pasy mają długi zamek trzeba go tylko trzy razy skręcić i wszystko gra, ewentualnie chicco, a pytając o maxi cosi priori dowiedziałyśmy się że to stary sześcioletni fotelik i Pan go odradza. także nie pozostaję nic tylko kupić priori przez allegro, chyba że macie jeszcze jakieś propozycje.
                              A będąc tam przy okazji pytam o fotelik dla mojego młodego i dowiedziałam się że w fotelikach 15-36 zamki pasów nie mają już najmniejszego znaczenia (że są długie) i Pan poleca tylko Monterey, bo romer kid plus sict nie jest dobrym wyrobem marki romer, bo jak wiadomo firmy mają to do siebie, że nie mogą mieć wszystkich wyrobów dobrych (ręce mi opadły zwłaszcza jak usłyszałam że nie szkodzi, że klamra pasa wchodzi do fotelika)
                              Tyle szczęścia, że mam jeszcze jakieś 4 miesiące na zakup fotelika i prawdopodobnie zmianę samochodu, gorzej z koleżanką, ale myślimy, że priori xp będzie dobrym zakupem ??
                              pozdrawiam
                              • ilhenny Re: fotelik 9-18 08.02.13, 21:33
                                ja już patrzeć nie mogę na ten fotelik jednak stary priori xp jest właśnie do takich samochodów z długimi zamkami

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka