malaidka 07.07.14, 13:14 Znacie ten fotelik? A firmę? Brać pod uwagę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabina_online Re: Joie Stages 07.07.14, 13:58 translate.google.com/translate?depth=1&hl=pl&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=pl&u=http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/turvaistuintestit/joie-stages-2013/ Odpowiedz Link
sabina_online Re: Joie Stages 09.07.14, 09:12 Nie ma go na polskim rynku translator tłumaczył Ocena: słaba Typ: uprząż fotelika i klamry ECE Ocena: 0 + / I / II Klasa Waga: mniej niż 25 kg Ikäyhmä: o dzieci do lat 7 Masa siedziska: 8,4 kg Instalacja: trzypunktowy samochodowy pas bezpieczeństwa. 13 kg tyłem do kierunku jazdy, lub 9 do 18 funtów dzieci przodem do kierunku jazdy dla dzieci o wadze i uprząż mocującą siedzenie. Więcej niż 15 kg masy bez uprzęży fotela. Siedzącej i leżącej. Uwaga: siedzenia nie muszą być instalowane tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu, jeśli samochód ma przednią poduszkę powietrzną. Bezpieczeństwo: - Średnie obciążenie w przypadku zderzenia czołowego - Stosunkowo wysokie obciążenie zderzenia bocznego - Słabe ułożenie pasa - Siedzenie nie jest w stanie płacić bezpiecznie w samochodzie Wygoda użytkownika: + Łatwe mocowanie dziecka + Łatwe do zrozumienia instrukcje i ostrzeżenia - Stosunkowo wysokie ryzyko zainstalowania odpowiedniego krzesła - Instalacja fotelika jest bardzo trudne - Siedzenia, mocowania pasów bezpieczeństwa wymaga długo Komfort siedzenia: + Dobre wsparcie dla nóg + Dobra amortyzacja - Niewygodnej pozycji siedzącej - Siedzenia potrzebuje sporo miejsca w samochodzie - Siedzenie jest bardzo ciasno - Dziecko widzi ubogich z samochodu Czyszczenie / Montaż: + Poszycie siedziska można prać w pralce + Gniazdo jest dobrze wykończone - Pokrowiec na siedzenie jest trudne do usunięcia Niebezpieczne substancje chemiczne: - Niektóre obciążenia chemiczne Podsumowanie: Siedzisko dla dziecka, które może być używane przez dłuższy czas, ale brak zabezpieczenia i instalację, która jest dość trudne. Warto zainwestować trochę czasu by dopasować fotelik do dziecka i samochodu mając gwarancję serwisu Odpowiedz Link
malaidka Re: Joie Stages 09.07.14, 09:55 Dzięki. Oczywiście bez przymiarki nie kupię Ale jest już dostępny u nas w sprzedaży, inaczej bym nie pytała. Wg adac dostał 3,3 za bezpieczeństwo. Ogólna ocena to 3. Nie jest to bardzo dużo, ale i nie najgorzej. Myślę sobie, że te wychwalane pod niebiosa przez większość maxi cosi też mają zbliżone, a i nie kosztuje jak romer... Dobrze myślę? Odpowiedz Link
sabina_online Re: Joie Stages 09.07.14, 10:10 był recall tych fotelików. jaki jest samochód oraz jakie dzieko ma gabaryty i maksymalny fundusz ? Odpowiedz Link
malaidka Re: Joie Stages 09.07.14, 10:18 Citroen C3, 8mies, 9 kg 78cm. Zainteresował mnie, bo można w nim do 18kg tyłem wozić. Odpowiedz Link
sabina_online Re: Joie Stages 09.07.14, 11:29 dziecko siedzi samodzielnie? najlepiej tyłem wozić w jakim dotychczas jeździ foteliku? Odpowiedz Link
malaidka Re: Joie Stages 09.07.14, 11:34 Siedzi. Teraz ma taki 0-10kg Wiem, ze tyłem, dlatego właśnie zastanawiałam się nad Joie. Jest od 0 do 25, tyłem można do 18kg Odpowiedz Link
sabina_online Re: axkid minikid 09.07.14, 11:43 może axkid minikid? spełnia warunki i przeszedł bardzo rygorystyczny szwedzki test plus orza zajmuje mało miejsca youtu.be/BJgc5QGsDxo Odpowiedz Link
malaidka Re: axkid minikid 09.07.14, 12:03 Ale to dwa razy tyle co Joie i niestety ponad mój budżet. Mogę przeznaczyć na fotelik góra 1000zł. Odpowiedz Link
jotka_k Re: axkid minikid 09.07.14, 12:41 No może i dwa razy tyle ale przynajmniej jest to bezpieczny fotelik. Możesz zaproponować dziadkom/chrzestnym żeby zamiast prezentów na wszelkie okazje dołożyli się do dobrego fotelika. tu masz przegląd foteli RWF osiemgwiazdek.pl/category/rwf Odpowiedz Link
mika8001 Re: axkid minikid 09.07.14, 17:17 W Twoim budżecie mieści sie max-way i jest tyłem do 25 kg. Nie wiem natomiast czy pasuje do Twojego samochodu. Odpowiedz Link
tylempl Re: Joie Stages 27.11.14, 09:27 Foteli Joie Stages jest już od sierpnia na naszym runku. Odpowiedz Link
gold-fish Re: Joie Stages 06.11.14, 10:48 Czy ktoś z Was ma ten fotelik? Ocenë ma zadowalającą, na zagranicznych stronach dają mu klienci powyżej 4 gwiazdek na 5. Odpowiedz Link
gumberta1 Re: Joie Stages 27.01.15, 13:31 chciałam tylko dodać że wychwalany tutaj axkid, co prawda inny model, ale skorupa i montowanie tyłem jest identyczne, na tym samy teście co joie stages uzyskał taką samą ocenę tj. słaby.... www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/turvaistuintestit/axkid-kidzofix-2013/ im człowiek więcej czyta tym bardziej głupieje... Odpowiedz Link
beeranek Re: Joie Stages 27.01.15, 21:03 Z ostatniego zdania wynika że wynik słaby ma przez zerwanie się z mocowań, zerwał się faktycznie z isofixa ale ten model raz ze już nie produkowany, dwa gdy jeszce był to miał zmienione zaczepy. A polecany tutaj jest zazwyczaj Kidzone albo Minikid, oba na pasy Odpowiedz Link
tylempl Re: Joie Stages 28.01.15, 09:41 Dodamy tylko iż wspomniany Kidzofix (link powyżej od gumberta1) to poprzednik obecnie poprawionego Duofix'a (też na pasy oraz na Isofix do 18kg). Odpowiedz Link
gold-fish Re: Joie Stages 29.01.15, 17:19 Joie stages nie ma z tyłu podpórki? Czy każdy dobry fotelik rwf powinien ją mieć? Odpowiedz Link
tylempl Re: Joie Stages 29.01.15, 17:34 Joie Stages nie ma prawie nic .... Jest montowany pasem samochodowym i tylko taką opcją posiada. Inne foteliki mają dodatkowo: bazę, nogę (podpórkę), ramę, Isofix, pasy kotwiczące ... Joie tylko pas samochodowy - którym fotelik jest oplatany. Odpowiedz Link
gumberta1 Re: Joie Stages 02.02.15, 15:48 to ja mam takie pytanie jeszcze, bo u mnie w samochodzie, o ile się zmieści jakiś mały rwf, to i tak będzie pewnikiem dotykał przedniego fotela... czy to jest sytuacja, która wpływa mocno negatywnie na bezpieczeństwo, czy raczej nie ma wielkiego wpływu? Odpowiedz Link
beeranek Re: Joie Stages 02.02.15, 17:02 Niektóre fotele mają wręcz napisane w instrukcji ze mają się o przedni fotel opierać Odpowiedz Link
tylempl Re: Joie Stages 03.02.15, 09:14 Zerknij na instrukcję wybranego modelu fotelika RWF. Odpowiedz Link