elikg
15.07.14, 10:27
Witam , czytając na forum zasięgnęłam wielu opinii i niestety w głowie zrobił mi się wielki mętlik. Potrzebuje zakupić drugi komplet fotelików , ponieważ dzieci idą do przedszkola i będziemy ich wozić na przemian dwoma samochodami i przekładanie fotelików nie wchodzi w rachubę.Obecnie mamy Romery King plusy i dzieciaki jeszcze w nich trochę pojeżdżą - ale do drugiego auta myślałam o zakupie fotelików z grupy 15-36kg.I tu pojawia sie problem , bo chłopcy maja 96 cm wzrostu i 14,5 kg wagi.Nie ukrywam ,że zakup dwóch fotelików ( bliźniaki ) to dla mnie spory wydatek , więc chciałabym te pieniądze mądrze wydać. Samochód ma isofix i dzieci bedą nim wożone raz dziennie ok 2 km- czy dużym ryzykiem będzie wożenie ich w Recaro Monza Nova lub Romerze Kidifix sict na chwilę obecną ? Czy powinnam jednak zakupić jakiś fotelik z grupy 15-36 ?( choć nie ukrywam ,że osłona tułowia do mnie nie przemawia , a recaro Young Sport ma tylko 3* w testach )? Czy jest jakiś dobry fotelik , który powinnam wziąć pod uwage na te parametry - isofix , auto kia sportage 2009 , dzieci lat 3 , waga ok 15 kg , wzrost 96cm?