Dodaj do ulubionych

Opel Zafira B, fotelik 9-18 z isofix

21.10.14, 08:44
Czy ktoś może coś polecić godnego uwagi? Z racji że mamy isofix chcielibyśmy fotelik na zaczepy, więc w grę wchodzi tylko 9-18 kg.
Przymierzaliśmy się do chicco xpace isofix, ale... okazało się że fotelik jest pod kątem 90 stopni (jak większość), a nasza tylna kanapa ma jakieś 100-110 stopni. W efekcie po zamontowaniu fotelika na isofix fotelik odstawał od oparcia, a po zaciągnięciu kotwicy fotelik odstawał od siedziska.
W grę wchodzą jeszcze RWF.
Obserwuj wątek
    • gom1 Re: Opel Zafira B, fotelik 9-18 z isofix 21.10.14, 08:48
      le_haricot_vert napisała:
      > W grę wchodzą jeszcze RWF.

Jak chcecie w tym foteliku wozić Tymoteusza, to tylko RWF.
    • tylempl Re: Opel Zafira B, fotelik 9-18 z isofix 21.10.14, 10:40
      Bezpieczny fotelik to fotelik dopasowany (samochód, dziecko) i montowany tyłem do kierunku jazdy.

> Czy ktoś może coś polecić godnego uwagi? Z racji że mamy isofix chcielibyśmy > fotelik na zaczepy, więc w grę wchodzi tylko 9-18 kg.
      Polecam listę fotelików montowanych tyłem.

Zapraszamy na przymiarki fotelik tyłem w Warszawie.
      • le_haricot_vert Re: Opel Zafira B, fotelik 9-18 z isofix 21.10.14, 15:39
        Niestety jesteśmy z Krakowa.
        Tylko czy montowane tyłem nie potrzebują dodatkowych zaczepów do fotela z przodu? Bo mam miejsce na kotwice (używana przy isofix, montowane przodem) ale nie mam miejsca na zaczepy w fotelu pasażera.

Gdzie mogę utracić rozsądnego sprzedawcę w Krk aby dopasowal fotelik tyłem?

Ewentualnie ktoś jakiś miał w Oplu Zafirze B i sie sprawdzal? Ewentalnie jakiś przodem.
        • gom1 Re: Opel Zafira B, fotelik 9-18 z isofix 21.10.14, 15:50
          > Tylko czy montowane tyłem nie potrzebują dodatkowych zaczepów do fotela
          > z przodu? Bo mam miejsce na kotwice (używana przy isofix, montowane przodem)
          > ale nie mam miejsca na zaczepy w fotelu pasażera.

Te, które potrzebują, mają w zestawie odpowiednie pasy do zamocowania w fotelu:
          www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=32-94CbAYCI#t=9
        • sabina_online Re: do Wrocławia nie daleko 21.10.14, 16:07
          spec od osiemgwiazdek.pl/
          na pewno pomoże
          • jotka_k Re: w Krakowie 21.10.14, 19:20
            warto zajrzeć do Czarodzieja na Złotej Jesieni, akurat dziś byłam, jest tam miły pan z fachową wiedzą i umiejętnością montażu fotelików w aucie
            Aktualnie z RWF mają Romer MaxFix, BeSafe Izi Combi i Izi Plus i coś tam jeszcze było, może będą sprowadzać Axkida (na to liczę)
            • le_haricot_vert Re: w Krakowie 11.11.14, 18:27
              Wylądowaliśmy w Świecie Dziecka na osiedlu Zgody i mieli Recaro Polaric. Przymierzyli, pasował, kupiliśmy. Więc jednak RWF, choć przy dwójce dzieci (jedno Recaro Polaric, drugie Maxi Cosi - czyli oba tyłem do kierunku jazdy) to nie widzę możliwości aby pasażer wsiadł do tyły między foteliki. Nie da się przejść.
          • le_haricot_vert Re: do Wrocławia nie daleko 24.10.14, 10:45
            Czytalam jego bloga, ciekawe rzeczy pisze.
            Ale mi tez cały czas chodzi o to czy ktokolwiek ma Opla Zafire B i jaki fotelik zamontował. Bo Opel niby ma dedykowane foteliki, ale za ponad 2000 zł i nawet nie wiem czy testowane jakoś.
            • gom1 Re: do Wrocławia nie daleko 24.10.14, 10:59
              > Opel niby ma dedykowane foteliki

lukaszrokicki.pl/2012/04/11/marketingowy-belkot-dedykowany/
              > ale za ponad 2000 zł i nawet nie wiem czy testowane jakoś.

W zdecydowanej większości przypadków (nie tylko u Opla) są to po prostu foteliki Britax/Romer ubrane w markowe ciuchy. Szkoda płacić tylko za znaczek.
              • kwap666 Re: do Wrocławia nie daleko 24.10.14, 11:11
                gom1 jesteś z Krakowa? jeśli tak, to napisz do mnie na maila o treści cześć na sklep@osiemgwiazdek.pl Sprawa jest wink
                • gom1 Re: do Wrocławia nie daleko 24.10.14, 11:16
                  kwap666 napisał:
                  > gom1 jesteś z Krakowa?

Boże uchowaj wink Warszawa reprezent.
            • mm-g Re: do Wrocławia nie daleko 28.10.14, 08:56
              Ja mam Zafirę B i pasuje BeSafe Izi Combi X3, najpierw woziłam córkę tyłem teraz od niedawna przodem i też pasuje do kanapy.
        • tylempl Re: Opel Zafira B, fotelik 9-18 z isofix 22.10.14, 09:02
          > Niestety jesteśmy z Krakowa.
          Fakt, będzie kawałek.
          Z Krakowa nikogo nie znamy, jednak mogę polecić Częstochowski sklep odnarodzin.pl/
          • le_haricot_vert Re: Opel Zafira B, fotelik 9-18 z isofix 25.10.14, 20:20
            Częstochowa tez za daleko aby z małym dzieckiem jechać sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka