Dodaj do ulubionych

15-36 dla chudzielca

22.11.14, 19:58
syn 14 kg i 98 cm - chudy i długi, fotel najlepiej na isofix do kia venga i hyundai i30 cw. dla starszka miałam od razu casuaplay protector fix, ale młodszy przymierzony sie w nim "topi" i widać że nie bedzie pasował. proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • panna.z.wilka Re: 15-36 dla chudzielca 22.11.14, 21:33
      Do 15-36 się jeszcze nie nadaje.
      Nie może do 18kg jeździć w aktualnym fotelu?
    • madaryd re 23.11.14, 16:47
      oczywiście że może jezdzić i na pewno bedzie, ale chcemy zrobić rozeznanie ...
      • panna.z.wilka Re: re 23.11.14, 17:10
        wiesz, no ciężko zrobić skuteczne rozeznanie gdy do zmiany fotela jest jeszcze tyle czasu.
        mój syn jest wzrostu Twojego dziecka i 1,5kg cięższy i pojeździ w swoim 0-18 jeszcze z rok.
        myślisz, że Was zmiana fotela czeka prędzej?
    • madaryd re 24.11.14, 08:24
      myślę że na wiosnę trzeba będzie zmienić bo głowa będzie wystawać - teraz jeździ w Romer Duo Plus IsoFix 9-18 + pas TT. syn rośnie skokowo - w ciągu krótkiego okresu np. 1,5 miesiąca rósł nawet 6-7 cm.
      • panna.z.wilka Re: re 24.11.14, 09:22
        Ale w tym wieku większa część wzrostu idzie w nogi - a to w kwestiach fotelikowych mało istotne wink
        Nie poradzę Ci nic w sprawie kompatybilności foteli do w/w samochodów bo się nie znam, przypomnę tylko (w kwestii kompatybilności fotelika do dziecka) że dziecko może jeździć w aktualnym foteliku aż:
        ? linia oczu nie zacznie wystawać poza obrys fotelika
        ? nie będzie można poprawnie zapiąć pasów
        ? nie przekroczy 18kg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka