Dodaj do ulubionych

OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C

21.06.09, 00:20
Witam,
jestem zainteresowany kupnem mieszkania w budynku B lub C;
termin oddania podany na stronie developera to IV kwartał 2009r.
Czy ktoś zna może dokładniejszy termin przekazywania mieszkań?
Rozumiem, że to jest ten drugi szereg budynków od strony ulicy.....dalej też coś już budują;

dzięki za info
pozdrawiam
Paweł
Obserwuj wątek
    • nedrax Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 21.06.09, 22:21
      ....to w końcu Reymonta II budynek B i C....czy IV i V etap ???
      • inneska80 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.06.09, 11:22
        na planach jest właśnie tak i tak oznaczone
        • wykrzo Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.06.09, 13:31
          wg. opisu na stronach developera to wspomniane bloki B i C to 3 etap.

• wykrzo Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.06.09, 13:32
      nedrax napisał:
      > Rozumiem, że to jest ten drugi szereg budynków od strony ulicy.....dalej też co
      > ś już budują

Docelowo osiedle ma mieć 12 bloków.

W!
    • miki407 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.06.09, 13:53
      Termin oddania to Grudzień ale wielce możliwe jest że listopad bo roboty idą
      trochę szybciej.
      • dawidziu7 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.06.09, 13:57
        ciekawe kto zakupił mieszkania z widokiem na sąsiada w przejsci
        pomiedzy dwoma blokami?

czy nie uwazacie, iz odległości sa lekko mówiac za małe pomiedzy
        blokami (dot nowo udowanego a blok C)
        • miki407 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.06.09, 14:06
          dawidziu7 .wiesz co ? Ci co kupili tam mieszkanie to chyba lubią wieczorne
          rozrywki z lornetką na parapecie !
        • ash_74 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.06.09, 14:06
          Odległość w porównaniu do innych osiedli nie jest az tak mała. Dla przykładu chociażby, bloki na Skarbka z Gór- istna tragedia jesli chodzi o odległości.
          Na naszym osiedlu natomiast pomyłkę stanowią parkingi. Zbyt mało miejsca... Jesli obstawione będą wszystkie miejsca parkingowe wyjazd będzie sporym problemem wink
          • poktam Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.06.09, 14:35
            To trzeba przyznać, że czasem wjechanie i wyjechanie z miejsca wymaga sporych
            akrobacji - ciekawe czy w wypadku, gdyby zostały jakieś wolne miejsca dałoby się
            chociaż poszerzyć te zajęte i zlikwidować nadmiarowe. Nie wiem czy to prawnie
            jest możliwe bo są zapisy w umowach i pewnie będą w aktach notarialnych o
            konkretne miejsca.
            • inneska80 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.06.09, 22:32
              na poszerzenie nie liczcie, bo podobno takie są standardowe-ale jak ktos
              przyjedzie wiekszym autem to sąsiad obok bedzie miał problem aby wsiasc do auta
              • nedrax Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.06.09, 23:03
                czy ktoś wynegocjował inną cenę niż ta oficjalna na podana stronie developera?
                • miki407 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 23.06.09, 17:46
                  Nie sądzę że ktoś się ci do tego przyzna ! Pozdrawiam
    • nedrax OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 04.07.09, 18:59
      Witam sąsiadów - mogę już tak powiedzieć wink - dziś podpisaliśmy umowę z developerem.
      Budynek B klatka A
      • miki407 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 05.07.09, 12:33
        Witam sąsiada Gratuluję !!!!
      • bess_76 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.07.09, 17:32
        Witam wszystkich! Ja też mam mieszkanko w bloku B kl. A smile Kupiłam je trzy miesiące temu - pewnie sporo się od tamtej pory zmieniło. Czy ktoś z Was zaglądał ostatnio na nasze osiedle i wie, na jakim etapie jest robota? I czy teren wokół bloków jest już jakoś w miarę "ogarnięty"? Bo jak byłam tam ostatnio w kwietniu przy okazji podpisywania umowy, to wchodząc do budynku brnęłam po kolana w błocie wink
        • xm4rox Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.07.09, 18:39
          teren już prawie "ogarnięty", parkingi w kostce, a ogródki na parterze w
          czarnoziemie, jeszcze tylko ogrodzenia nie ma. No i widać już dwa kolejne
          bloki, ale wychodzi na to, że willa poszła już na ilość a nie na jakość.
          Przestrzenie pomiędzy kolejnymi etapami są coraz mniejsze. Nie wiem czy
          przypadkiem nie będzie jeszcze czwartego rzędu bloków sad
          coś czuję, że będzie tu po prostu niezłe blokowisko - miało być tak kameralnie sad
          • nedrax Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.07.09, 20:07
            ....a przed naszym oknem mają posadzić drzewka (mini park wink )zamiast jednego
            bloku....przynajmniej takie są plany...budynek B klatka A

pozdr
            • bess_76 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.07.09, 23:56
              Ja słyszałam, że tam ma być jakiś "teren rekreacyjny" - plac zabaw, boisko, a jeśli - jak piszesz - planują też zazielenić ten skrawek to super, chociaż wiele drzew tam nie pomieszczą wink Hmm, dobrze, że chociaż tyle przestrzeni nam dadzą za oknem, bo faktycznie ciasno się robi sad Oglądałam na stronie dewelopera uzupełniony plan rozbudowy osiedla (ten dołączony do informacji o nowym bloku, który dopiero się buduje) i nie wygląda to fajnie, a zobaczymy, co się szykuje dalej.
              Ale jest przynajmniej ta dobra wiadomość, że prace już dość zaawansowane (dzięki za info) - wygląda na to, że jeśli się szybko dogadają z zakładem energetycznym, to może rzeczywiście dostaniemy klucze pod koniec tego roku smile
              • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 21.07.09, 15:17
                Ja byłem ogladac bloki w ten weekend no masakra bud C etap V jest
                juz skonczony (zewnetrzna strona podejrzewam ze srodki jeszcze ni
                ruszone) blok za bud. C ktory w kwietniu byl tylko kupa cegielek
                jest juz postawiony w calosci a za nim kwitnie nowy budynek ...
                jestem w szoku ... pozdr bud C. 1p
                • nedrax Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 21.07.09, 21:23
                  ...byłem na osiedlu 13.07 w poniedziałek (budynek B):
                  na korytarzach położone już płytki;
                  ofoliowane poręcze na schodach;
                  panowie montowali drzwi wejściowe na klatkę;
                  przed budynkiem ułożona kostka do samego wejścia;
                  i zaskoczenie...w moim mieszkaniu na 3 piętrze (klatka A) zamontowany był już na ścianie domofon (nie sprawdzałem czy działa wink )
                  robota idzie sprawnie smile
                  pozdr
                  • miki407 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 21.07.09, 22:04
                    No po prostu rewelacja .Podejrzewam że my wszyscy nie możemy doczekać się finału
                    .A tak swoją drogą to deweloper daje możliwość wejść i obejrzeć mieszkanko .Bo
                    my byśmy bardzo chcieli .Podpisywaliśmy umowę w styczniu i niestety nie mogliśmy
                    tego zrobić. Pozdrawiam sąsiad bud. B 3 piętro klatka B
                    • bess_76 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.07.09, 17:27
                      To są super wieści!!! Nie sądziłam, że to już jest na takim etapie - oby tak dalej! Kiedy oglądałam moje mieszkanie w kwietniu przy podpisywaniu umowy, były to jeszcze świeże, gołe mury, bez tynków, i trudno było się czasem połapać, gdzie się kończy jedno mieszkanie, a zaczyna drugie wink
                      A powiedzcie, co trzeba zrobić, żeby wejść teraz do "swojego" mieszkania i obejrzeć? Czy konieczna jest zgoda i towarzystwo kierownika budowy, czy samemu można swobodnie wchodzić na klatkę, kiedy trwają tam prace? Nie ma jakiegoś większego problemu, żeby się tam dostać?
                      • nedrax Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.07.09, 20:11
                        ...myślę, że lepiej zadzwonić wcześniej do biura (kierownik budowy nie zawsze pewnie jest na miejscu). Wizyta w (teoretycznie - wymogi bezp.)jego towarzystwie. Nie robią problemów ...bardzo miłe Panie w biurze ...
                        pozdr
                        • janoluka Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.07.09, 22:57
                          Tak można dzwonić! Z umówieniem na oglądanie swojego nie ma problemu. Umawiają
                          się najchętniej do 16ej bo wtedy można zastać kierownika budowy. My umówimy się
                          w przyszłym tygodniu porobić zdjęcia i wtedy myśleć o aranżacji smile
                          • nedrax Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 06.08.09, 23:04
                            ... byłem dziś w mieszkanku...
                            grzejniki i piec gazowy Viessmann już zamontowane;
                            teraz tylko Zakład energetyczny -
                            • wykrzo Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 07.08.09, 15:48
                              jeszcze prądu nie ma.
                              to znaczy jest tylko "budowlany"
                              • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 07.08.09, 16:36
                                a nie wiecie na jakim etapie jest budynek C ??
                                • gutti79 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 14.08.09, 11:04
                                  W budynku C jest już tynk , zabierają się do wstawiania pieców , trochę pracy
                                  jeszcze mają , powiem wam że z tym stawianiem szaleją , są już kolejne dwa bloki
                                  za nami , jak grzyby po deszczu .
                                  nie wiem czym to jest spowodowane ale nie chcą wpuszczać do środka bloków żeby
                                  oglądać .
                                  • bess_76 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 14.08.09, 16:33
                                    Ja dziś byłam i wpuścili mnie do mieszkania (blok B), choć chyba tylko dlatego, że wcześniej - tak jak radziliście - umówiłam się telefonicznie.
                                    A co do gęstości zabudowy - faktycznie, ciasno się robi, kolejne bloki w coraz mniejszych odległościach od siebie, coraz mniej przestrzeni. Za tymi, które zaczynają właśnie stawiać, mają być kolejne. Wygląda na to, że jak już dostaniemy mieszkanka, to długo jeszcze będziemy mieszkać na placu budowy...
                                    Pozdrawiam,
                                    bess
                                    • inneska80 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 16.08.09, 22:03
                                      najgorsze jest parkowanie w takich wąskich miejscach parkingowch!!!!
                                      • mieszkanka125 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 18.08.09, 13:49
                                        Witam
                                        Ja kupiłam mieszkanie w klatce B na II piętrze. Nie bardzo wiem co
                                        myśleć o tych wszystkich rzeczach negatywnych napisanych na tym
                                        forum. Czy ktoś z was się orientuje jaki będzie miesięczny koszt z
                                        tytułu opłat za czynsz i inne media w 50 metrowym mieszkaniu?
                                        Przeraża mnie trochę ta wilgoć, o której piszą przy okazji innych
                                        poruszanych tematów.
                                        Czy ktoś z Was już myślał o skorzystaniu z porady profesjonalnego
                                        rzeczoznawcy przy odbiorze mieszkania?
                                        • kawka.anna Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.11.09, 21:47
                                          Witam serdecznie
                                          My jesteśmy umówieni na odbiór mieszkania na 30 listopada - dzisiaj zadzwoniła Pani z biura sprzedaży. Idziemy sami, ale partner zna się na budowlance, tak że jesteśmy spokojni smile) Już niedługo zaczynamy działać z wykończeniem i przeprowadzka... wyczekiwana chwila chyba dla wszystkich. Życzę powodzenia przy odbiorach i do zobaczenia na osiedlu już niedługo.
                                          Pozdrawiam
                                          Ania, Budynek B(docelowy), klatka A
      • asialewi Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 05.10.09, 09:15
        Witam Drogich Sąsiadów, będę mieszkać w bloku c na III piętrze.
        Pozdrawiam
        • nikodem_sz Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 05.10.09, 09:23
          Witam drogą sąsiadkę,
          ja będę mieszkał w bloku C na parterzesmile
          • aghni-pl Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 06.10.09, 15:39
            witam sąsiadów, blok c, 2 piętro smile
    • janoluka Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 15.08.09, 16:37
      Witam,
      wczoraj żona była w budynku B i Developer powiedział Jej,że mieszkania odda nam w listopadzie.
      Pozdrawiamy Sąsiadów
      • czikitabanana Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.08.09, 09:16
        Witam Sąsiadów,

ostatno gdy pytałam się o planowany termin odbiorów (budynek B)
        usłyszałam ,że będzie to na 99% październik, widocznie zmienili
        plany. Ale faktycznie - budowa idzie w szybkim tempie.

Pozdrawiam serdecznie smile
        Kasia
        • anulam1 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 21.08.09, 17:16
          Naprawdę?? To świetnie, czyli może Boże Narodzenie na swoim...
          Pozdrawiam wszystkich czekających.
        • aghni-pl Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 31.08.09, 13:07
          z tego co ja wiem to B i C mają być oddane równocześnie, jeżeli to prawda że
          październik (ja wcześniej słyszałam że listopad) byłoby super smile
          • wykrzo Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 31.08.09, 15:56
            eeee tam.

rozmawiałem z deweloperem w zeszły czwartek. sam stwierdził bym się nie łudził
            że to będzie październik. wskazał konsekwentnie na koniec listopada. oba budynki
            ( B i C )
            a przy okazji: na planach jest budynek 12B i 12C a administracyjnie to będzie
            12a i 12b, a ten przy głównej drodze to po prostu 12. smile
            • mieszkanka125 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 01.09.09, 07:42
              Jakby oddali mieszkania na koniec listopada to i autobus do Warszawy
              będzie już jeździł.
              Ustaliłam w ZTM, że ruszy on od listopada, ale pod warunkiem, że
              Gmina wybuduje przystanki.
              A czy ktoś z Was będzie mieszkał w budynku B na II piętrze?
              • aghni-pl Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 01.09.09, 16:15
                wczoraj byliśmy w biurze i się dowiedzieliśmy że blok b ma być oddany w
                listopadzie a blok c grudzień-styczeń
                • klekat1 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 15.09.09, 14:59
                  Witam wszystkich.
                  Ja w dniu wczorajszym dzwoniłam do biura z zapytaniem o miejsca parkingowe -
                  chodzi o budynek B bo w momencie podpisywania umowy przedwstępnej na lokal
                  podpisaliśmy również umowę na miejsce parkingowe które miało być płatne do
                  30.09.2009. Więc otrzymałam informację że miejsca będą płatne do 31.01.2010 w
                  momencie podpisywania aktów notarialnych. Czyli mieszkania będą oddane w
                  listopadzie 2009 a już w styczniu 2010 będziemy faktycznie właścicielami. Czy
                  ktoś może również się dowiadywał w tej kwestii??
                  • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 15.09.09, 16:07
                    Ja to nie wiem ale moja umowa ma termin płatności do 31.10.2009 r. oczywiście
                    chodzi o komórkę i miejsce parkingowe. Jutro będę się kontaktować z Devloperem
                    to się zapytam dokładnie jak to ma wyglądać.
                    • wykrzo Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 16.09.09, 09:16
                      w umowie masz zapis że deweloper przekaże własnośc nie później niż do maja 2010,
                      więc czy to zrobi w styczniu czy w maju to już w jego geście.

na jego miejscu szybko bym nie oddawał, bo przynajmniej można wiele kosztów (np.
                      wywóz gruzu z budowy...) ukryć w koszta "zarządzania budynkiem a tym samym w
                      naszym czynszu.
                      • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 16.09.09, 11:43
                        Z tego co ja się dzisiaj dowiedziałem.
                        Płatność za komórkę lokatorską i miejsce parkingowe zostaje przeniesiona Pani
                        powiedziała " Szef kazał się wstrzymać z płatnością, najprawdopodobniej trzeba
                        będzie ją uregulować przed podpisaniem aktów notarialnych". Na moje pytani
                        dotyczące umowy i terminu 30 paź powiedziała, że nie ma się czym przejmować.
                        Akty notarialne mają być podpisywane w lutym, więc i opłata za komórkę musi być
                        ujszczona do tego czasu. Co do odbioru mieszkań dla budynku C ma to być grudzień
                        tego roku,.
                        Pozdr.
      • pani_kamyk Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 25.09.09, 16:58
        tak jest, a dokładnie w 2połowie listopada.
        Czy ktoś z bud. B podpisał już umowę z zakładem energetycznym i gazownią? Czy ponosi się jakieś opłaty na wstępie? Jak to wszystko wygląda?

• desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 25.09.09, 18:10
          W dniu jutrzejszym jadę do Radzymina podpisać umowę z zakładem energetycznym
          wtedy będę mógł coś przybliżyć...
          • nedrax Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 25.09.09, 18:30
            Witam,
            też jutro jedziemy podpisać umowę do biura w Radzyminie...Gazownię pewnie jakoś w tygodniu zaliczę...
            pozdr
            Paweł
            • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 25.09.09, 18:36
              A to dzwonili do ciebie tez w sprawie gazowni bo mnie mila Pani z biura
              poinformowała jedyni o umowie z dostarczycielem energii elektrycznej. być może w
              bloku B już są obie instalacje u nas w C na razie mam informacje o pradzie
              • miki407 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 25.09.09, 20:11
                WITAM WSZYSTKICH SĄSIADÓW JA WE ŚRODĘ ZAŁATWIŁEM I PRĄD I GAZ . NIE
                TRZEBA SIĘ STRESOWAĆ ŻADNEJ KASY SIĘ NIE PŁACI .NIEWIEM TYLKO JEDNEJ
                ŻECZY CZY PO PODPISANIU UMOWY Z GAZOWNIĄ ONI ZBIERAJĄ KILKA UMÓW I
                JADĄ DO BLOKU I MONTUJĄ LICZNIK . CZY TAK JAK JA DOSTAŁEM KARTECZKĘ
                Z NUMEREM TEL DO TECHNIKÓW W CELU INDYWIDUALNEGO UMÓWIENIA SIĘ.
                CHODZI OTO JEŻELI ONI MONTUJĄ GRUPOWO TO PO PODŁĄCZENIU LICZNIKA TO
                MY JUŻ PŁACIMY ABONAMENT .A JEŻELI JA MOGĘ SIĘ INDYWIDUALNIE UMÓWIĆ
                NA MONTAŻ(NP. NA POCZĄTEK PAŹDZIERNIKA ) TO DOPIERO WTEDY PŁACĘ .TO
                JEST TYLKO TA NIEJASNOŚĆ POZDRAWIAM SĄSIAD BLOK B
              • nedrax Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 25.09.09, 21:02
                desta13 napisał:

> A to dzwonili do ciebie tez w sprawie gazowni bo mnie mila Pani z biura
                > poinformowała jedyni o umowie z dostarczycielem energii elektrycznej. być może
                > w
                > bloku B już są obie instalacje u nas w C na razie mam informacje o pradzie

... p. Kinga dzwoniła. Energia - podpisanie umowy do końca września w biurze developera. Gaz - podpisanie umowy do 15 X w gazowni w Wołominie...po podpisaniu umowy z gazownią płacimy już abonament (tak jak pisał miki407). Chyba indywidualnie dzwonią do każdego
                pozdr
                Paweł
                • miki407 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 25.09.09, 22:57
                  Abonament za gaz płacimy dopiero od momentu zainstalowania licznika .Na razie
                  bez zużycia .
                  • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 28.09.09, 14:26
                    Dokładnie tak jak pisze poprzednik, wszystkie opłaty, którymi będziemy obciążani
                    będą obowiązywały po instalacji liczników, które to będzie montował developer,
                    tuż przed odbiorem mieszkań. Jeżeli chodzi o gazownie będziemy indywidualnie
                    informowani do kiedy mamy to zrobić i również jak pisali poprzednicy w wołominie.
        • pani_kamyk Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 28.09.09, 16:02
          dzięki Wam Wszystkim za informacje.
          Obawiam się, że nie zdążę podjechać i podpisać umowy z Zakł. Energ. do końća wrzesnia. Myślicie, że mi wybaczą? smile Czy będzie potem jakis problem?

I pytanie drugie - nie wiem jaki mam numer lokaluwink Wiem, że b/x/x/ - chciałabym poznać swój dokładny przyszły adres. Czy w Waszych umowach przedwstepnych też jest numeracja jedynie z dokumentacji budowlanej?
          • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 28.09.09, 16:20
            Jak nie zdążysz do końca września to przyjdzie dwóch smutnych big_grin od devlopera i
            inaczej śpiewać będziesz tongue_out... tak naprawdę nie wiem musisz się dowiedzieć w
            biurze co ci zrobią, jeżeli chodzi o numerki lokali pozostawiłem sobie to jako
            niespodzianka na grudzień tongue_out żałuję, że pewnie nie będzie to nr 13 albo 17 tongue_out ...
            • pani_kamyk Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 28.09.09, 16:37
              desta13 napisał:

> Jak nie zdążysz do końca września to przyjdzie dwóch smutnych big_grin od devlopera
              > i
              > inaczej śpiewać będziesz tongue_out...
              mmmmmmmm takie łobuzy? wink

Szkoda tylko, że nadal nie wiem pod jakim numerem zamieszkamwink
              Jedno jest pewne - blok B, nr bloku 12A wink Lubię ten nasz polski tok myśleniawink
              • miki407 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 28.09.09, 18:41
                WITAM PRZY PODPISYWANIU UMOWY Z ZAKŁADEM ENERGETYCZNYM U DEWELOPERA
                ZOSTAŁEM POINFORMOWANY O DOCELOWYM NUMERZE LOKALU .PRZY
                PODPISYWANIU UMOWY Z GAZOWNIĄ W WOŁOMINIE MUSIAŁEM PODAĆ NUMER
                MIESZKANIA -
    • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 13.10.09, 10:26
      17 października ZTM uruchamia nową podmiejską linię autobusową - 738. Będzie to
      pierwsza linia docierająca bezpośrednio do samego Radzymina
      • schtau Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 13.10.09, 11:05
        Właśnie ... numer mieszkania poznacie podpisując umowę z gazownią ... ja z żoną
        tak się dowiedziałem
        • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 13.10.09, 11:21
          To dziwne wszyscy już podpisali umowy z gazownią niby termin jest do 15.10
          natomiast mi developer kazał czekać na telefon z informacją. Czekam do dnia
          dzisiejszego. Blok C
          • aghni-pl Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 13.10.09, 11:50
            bo blok C chyba później podpisuje umowy z gazownią, my też czekamy na telefon. W
            przyszłym tyg. dopiero podpisaliśmy z energetyką i kazali czekać na telefon
            jakby nie było blok C trochę później oddany jest to i trochę później niż w B
            sprawy są załatwiane
            • anulam1 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 14.10.09, 10:08
              A czy ktoś z Was umawiał się już na montaż piecyka gazowego?
              Interesuje mnie np. jakie są terminy i czy koszty za to ponosimy My,
              czy developer.
              • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 14.10.09, 10:25
                No raczej developer bez przesady, przeciez w umowie jest napisane jaki jest
                standard odebrania mieszkania od developera i na liscie jest wpisany piecyk wiec
                koszty powinien ponosic on.
              • miki407 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 14.10.09, 10:27
                Z tego co mi wiadomo to piecyki to już dawno są .Byłem i oglądałem
                mieszkanie ok 1 miesiąc temu to już były .!!!!!pozdrawiam Mikołaj
                • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 14.10.09, 10:39
                  byłeś oglądać ?? to ja na moje telefoniczne pytanie czy moge ogladac i sie
                  umowic dostalem odpowiedz negatywna. Stwierdzilem ze skoro mi nie wolno przy
                  odbiorze bede sobie je ogladal bardzo dokladnie w towarzystwie osoby znajacej
                  sie na odbiorach.
                  • miki407 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 14.10.09, 10:51
                    Cześć -desta13---. Absolutnie niebyło żadnego problemu z oglądaniem.
                    umówiłem się telefonicznie przyjechałem mogłem sam wejść i sam
                    znalazłem swoje mieszkanie . Powiem że wygląda to bardzo ładnie. Z
                    tego co wiem to teraz są prace wykańczające typu głaskanie i
                    malowanie ścian bo przecierz mamy w umowie -GŁADZIE GIPSOWE I ŚCIANY
                    POMALOWANE NA BIAŁO--. Wtedy jak byłem to troszkę wykończeniówki
                    jeszcze brakowało szczególnie na klatkach
                    • wykrzo Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 14.10.09, 11:27
                      wizytowałem już kolejny raz swoje mieszkanie. jest biało. są piecyki a z gazowni
                      to tylko przyjdą montować licznik! i to hurtem, wszystkim, jak wszyscy podpiszą
                      umowy z gazownią.
                      Tak twierdzą w wołominie w gazowni. byłem dzisiaj rano.
                      • anulam1 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 14.10.09, 13:52
                        Tak chodziło mi o liczniki, ale w takim razie dlaczego kazali
                        umawiać się z fachowcami nam???
                        • ibatta Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.10.09, 09:37
                          Witam Sąsiadówsmile Będę mieszkać w bloku C na III piętrzesmile
                          • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 22.10.09, 11:34
                            Witam sąsiada pozdrawiam sąsiad z piętra I smile
                            • gutti79 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 23.10.09, 07:44
                              Witam i pozdrawiam sąsiadów z bloku C.
                              Czy przy podpisywaniu umowy z gazownią trzeba wybrać już taryfę ?
                              • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 23.10.09, 08:47
                                Ja dopiero wczoraj dostalem informacje o podpisaniu umowy z gazownia wiec bede
                                znal odpowiedz na twoje pytanie na paczatku tygodnia pon-wt. Chyba ze juz jest
                                ktos po...
                                • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 25.10.09, 19:18
                                  Czy w ostatnim czasie ktoś otrzymał telefon od developera w sprawie dotyczącej
                                  tylko osób biorących kredyt w programie "Rodzina na Swoim" ? Pani dzwoniąca nie
                                  chciała wyjaśnić o co chodzi telefonicznie tylko i wyłącznie spotkanie w cztery
                                  oczy.
                                  • ibatta Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 25.10.09, 19:30
                                    Nikt do mnie nie dzwonił, a też brałam kredyt w programie "Rodzina
                                    na swoim".
                                    • janoluka Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 25.10.09, 21:20
                                      Co do gazowni, to abonament jest wybrany przez Developera i jest to bodajże W3 -
                                      czyli zużycie gazu w ciągu roku nie może przekroczyć 8800 m2 gazu a opłata
                                      miesięczna około 47 pln.
                                      Do mnie tez dzwonili w sprawie "Rodziny...", tez nie wiem o co chodzi i jest to
                                      dziwne bo ten kredyt to w sumie sprawa banku nie developera - on tylko
                                      udostępnił dany metraż w danej cenie byśmy ten kredyt dostali!
                                      • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 08:25
                                        Dokładnie jestem tego samego zdania bank i kredyt to moja sprawa developer
                                        pieniadze dostal wiec sprawa powinna byc zamknieta. Nie ma co się spinać, jak
                                        ktoś był na takim spotkaniu niech napisze co to za sprawa "nie na telefon".
                                        • gutti79 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 08:34
                                          Witam ja też brałem kredyt Rodzina na swoim i nikt do mnie nie
                                          dzwonił ? Mam nadzieje że developer nie odwali jakiegoś numeru .
                                          • wykrzo Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 09:01
                                            deweloper ustanowił w gazowni taryfę W3 ale obowiązuje ona tylko do końca roku.
                                            od stycznia z pierwszym rachunkiem można przejść na tańszą taryfę W2 czyli
                                            zużycie pomiędzy 1200-8000m3.
                                            raczej mało prawdopodobne by ktokolwiek zużył 8000m3.
                                            • asamat Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 12:02
                                              jakiś miesiąc temu kiedy podpisywaliśmy umowę z energetyką pani z biura powiedziała, że osoby z rodzina na swoim będą specjalnie traktowane... kiedy zapytałam co to znaczy, czy w takim razie lepiej czy gorzej, powiedziała że na korzyść tych osób, nic więcej nie chciała dodać czym trochę zbiła mnie z tropu, bo niby dlaczego mamy być inaczej traktowani? dziwne to dla mnie...
                                              blok C, I piętrosmile
                                            • klekat1 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 12:19
                                              Witam wszystkich.
                                              Odnośnie kredytu Rodzina na swoim, to ja również dostałam informację o
                                              problemie!!!! Chodzi o zakup dodatkowy komórki lokatorskiej i pewnie w tym jest
                                              problem. Najpierw podpisałam umowę przedwstępną na lokal mieszkalny o danej
                                              powierzchni. Otrzymałam kredyt na mieszkanie i zmieściłam się w limicie 4326,70
                                              m2 (wskaźnik III kwartał 2009) na Rodzina na Swoim. Później podpisałam aneks do
                                              umowy przedwstępnej na zakup komórki lokatorskiej - zapłaciłam gotówką. No i
                                              właśnie teraz powstał problem bo komórkę chcą włączyć nam do lokalu mieszkalnego
                                              i wtedy cena za m2 wzrośnie i przekroczy limit na Rodzina na swoim...Lecz według
                                              mnie komórka powinna być traktowana jako oddzielna własność i powinien być na
                                              nią spisany oddzielny akt notarialny. Przecież VAT na komórkę płaciłam 22% a na
                                              VAT na mieszkaniówkę jest 7% to już jest niezgodnie. I również Pani zaprosiła
                                              mnie do biura w celu wyjaśnienia. Ja na razie nie mam czasu podjechać do
                                              Radzymina więc nie będę się dowiadywać osobiście. Jak coś będziecie wiedzieć to
                                              piszcie. Pozdrawiam "sąsiadów"...
                                              • ibatta Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 12:46
                                                Witam wszystkich!
                                                Czy już wszyscy z bloku C podpisali umowę z gazownią? Bo do mnie
                                                nikt w tej sprawie nie dzwonił. Czy ktoś mi da znać, czy mam sama
                                                się dowiadywać? Czy podpisywaliście oddzielny aneks na parking i
                                                komórkę, żeby nie przekroczyć kwoty z programu "Rodzina na swoim"?
                                                Podobno parking i komórka to luksus i nie moze w ogóle brać udziału
                                                w programie. Teraz kwota, której nie należy przekroczyć wynosi
                                                5500zł taką informację dostałam z banku. Czy ktoś się dowiadywał na
                                                jakim etapie jest blok C?
                                                Pozdrawiam sąsiadka z bloku C piętro III
                                                • aghni-pl Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 15:01
                                                  na podpisanie umowy z gazownią dali nam czas do końca października, mamy już
                                                  podpisaną, za to umowy na energię jeszcze nam nie przysłali mimo że była
                                                  podpisana ze 2-3 tyg, temu
                                                  my za parking jeszcze nie płaciliśmy, niby datę na umowie mieliśmy do końca
                                                  września, ale jak pytałam o aneks do umowy na parking, poproszono nas żebyśmy
                                                  się jeszcze wstrzymali z opłatą, miało się niby wszystko wyjaśnić w najbliższym
                                                  czasie, tylko to już prawie miesiąc się wyjaśnia
                                                  pozdrawiam , blok C
                                                  • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 15:12
                                                    W dniu dzisiejszym byłem podpisywać umowę z gazownią. Oczywiście developer dał
                                                    czas na podpisanie do końca października. Zadzwonił dopiero w czwartek w zeszłym
                                                    tygodniu. Taryfa została ustalona od górnie przez developera W-3 czyli zużycie
                                                    1200-8000 abonament miesięczny jak Pani w urzędzie mi napisała 68 zł rozumiem,
                                                    że jest to 68 zł + liczniki, jeżeli chodzi o cenę z licznika za m3 wynosi 1,51
                                                    zł. Powiedziała, że jak zużycie nie przekroczy 1500 wówczas gazowania sama
                                                    przenosi nas do niższej taryfy czyli W2 300-1500 m3. Co do developera i komórki
                                                    jadę w środę zobaczyć jak to wygląda ciekaw jestem czy w tym momencie jeżeli
                                                    każą podpisać aneks to kredyt będzie naliczany po stawkach z IV kwartału ~5500
                                                    zł czy pierwotnego u mnie III kwartał stawka ~4326, zresztą jak słusznie
                                                    zauważyliście jest różnica stawek vat 7-22 %
                                                  • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 15:51
                                                    Odpowiadajac sam sobie na pytanie dzwonilem do banku i biorac kredyt w programie
                                                    nie ma mozliwosci podpisania aneksu gdzie dolaczona jest komorka lokatroska.
                                                    Wtedy kredyt mi przepada.... Czy to oznacza ze musze zrezygnowac z komorki na
                                                    rzecz kredytu ? ciekawe co developer mi zaproponuje bo nie mam możliwosci zmiany
                                                    umowy.
                                                  • ibatta Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 16:02
                                                    Podpiszesz dodatkowy aneks do umowy po przelaniu ostatniej transzy
                                                  • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 16:07
                                                    Jeżeli ten sam który byl przedstawiany przed podpisaniem umowy przedwstępnej to
                                                    nie ma problemu ( oddzielna umowa ), jeżeli będzie to aneks do umowy głównej
                                                    włączająca komórkę w cenę nieruchomości i jej podwyższającą to nie ma mowy.
                                                  • ibatta Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 16:23
                                                    z tym się zgodzę. Ja podpisałam umowę bez komórki i parkingu (w
                                                    banku mi podpowiedzieli, a developer potwierdził). Po wpłaceniu
                                                    ostatniej transzy z banku podpisuję umowę na komórkę i miejsce
                                                    parkingowe. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Tylko, że ta umowa będzie
                                                    odrębna.
                                                  • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 16:32
                                                    W ten sposób ja też mam załatwione, wpłaciłem wszystkie transze teraz pozostały
                                                    2 pozostałe umowy czyli na komórkę i miejsce które pierwotnie miały być
                                                    oddzielne, nie wliczane w cenę mieszkania.
                                                  • ibatta Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 16:40
                                                    Ale na to nie dostaniesz pożyczki, musisz mieć swoją kasę. W sumie
                                                    nie rozumiem o co Ci chodzi
                                                  • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.10.09, 16:50
                                                    pożyczki ? przecież to jest oczywiste ze tego do programu włączyć nie można i za
                                                    to każdy płaci ze swojej kieszeni. O co chodzi ? na podstawie informacji od
                                                    klekat1 zrozumiałem, że developer postanowił zmienić wartość kupowanej
                                                    nieruchomości o koszt komórki, na którą pierwotnie był oddzielny aneks. Co
                                                    spowoduje podwyższenie koszty 1 m2 tym samym przekroczenie progu programowego z
                                                    III kwartału 2009 ~4326 zł tym samym utratę dofinansowania. Zresztą poczekam do
                                                    spotkania zamiast siać panikę zobaczymy co leży na rzeczy. Być może chodzi o
                                                    podpisanie tych 2 aneksów a informacja klekat1 jest pomówieniem. Albo ja źle ją
                                                    zrozumiałem.
    • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 28.10.09, 16:53
      Informacja dla tych ktorzy sa przed wizyta w sprawie "rodzina na swoim"
      developer do kredytu dolicza do wartosci mieszkania jakas kwote do 1000 zł tak
      zeby wartosc metra nie przekraczala wartosci z kwartalu. Natomiast na pozostala
      czesc za komorke i parking jest podpisany oddzielny aneks w ktorym to jest
      informacja o premii dla developera za szybko oddane mieszkanie smile troche
      przekabinowane ale jak najbardziej ok wiec nikomu krzywda sie nie stanie.
      • janoluka Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 28.10.09, 19:51
        czyli jest to nielegalne i nie trzeba tego płacić?!
        • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 28.10.09, 20:05
          powiedziałbym mocno naciągane. Teoretycznie wszystko ok.
          • wisnim5 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 08.11.09, 21:52
            Witam,

mam wrażenie, że większość z was nie wie kompletnie co ustalała smile
            W kwartale II i III ciężko było zmieścić się w cenie m2 w kredycie rodzina na
            swoim. Aby wszyscy mogli skorzystać z programu developer zaproponował, aby za
            komórkę i parkin zapłacić gotówką ( podpisując na te dwie rzeczy aneks do umowy)
            Banki w którym brało się kredyt w ogóle nie powinien wiedzieć o takich rzeczach.
            Tajemniczy tel. która miała wykonać Pani z biura informował, że czas najwyższy
            przyjść i zapłacić za komórkę i parking. Nie dotyczy to wszystkich, którzy brali
            ten kredyt. Bo np. niedawno wzrosła cena za m2 w tym programie i nie trzeba
            kombinować aby można było dostać ten kredyt smile
            Także spokojnie. Bank kaskę przelał, zbliża się termin oddawania mieszkań więc
            trzeba to uregulować, to żadne oszustwo ( wszyscy się na ro zgodzili ).

Pozdrawiam i na przyszłość życzę więcej optymizmu.
            • janoluka Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 09.11.09, 00:28
              To nie do końca tak jak przedmówca powiedział. Telefon dotyczył tych co maja
              "Rodzinę.." a okazało się że metraż mieszkania się zmienił (na plus bądź minus).
              Nowe dokumenty jako aneksy są Ok, ale jest jedno ale... nie dostajemy dokumentów
              w chwili ich podpisania (czyli w obecnym czasie) ale w chwili odbioru. Znając
              naszego Developera można się na to zgodzić, ale nie godzi się on na gotówkę
              tylko czeka na wpłatę by można było umówić się na odbiór - Developer się
              ubezpiecza pisząc umowę nie wyodrębniając komórki lokatorskiej i parkingu jako
              własności tylko wpisuje to jako premię za wcześniejsze oddanie lokalu do użytku.
              Dokumenty są w porządku, ale ja nie mam podstawy by wpłacić pieniędzy bo wpłacam
              je w ciemno i mogę nie dostać dokumentów potwierdzających na co te pieniądze
              zostały wpłacone - jężeli uda się to załatwić gotówką w biurze to nie ma problemu.
              • miki407 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 09.11.09, 06:54
                Witam powiedzcie mi drodzy sąsiedzi kiedy w końcu mamy odbierać te nasze
                mieszkanka bo informacji jest wiele Pozdrawiam sąsiad blok b
                • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 09.11.09, 09:30
                  Nie do końca się zgodzę z kolegą wisnim5. Prawdą jest, że były podpisywane
                  aneksy. Zgadza się, że nowe aneksy jak najbardziej są w porządku. Tak samo jak
                  zobowiązywaliśmy się do opłat w obecnym terminie za "towary" w aneksie (o ile
                  ktoś komórkę i parking chciał). Jeszcze bardziej byłoby wszystko ok, gdybym
                  takową informację otrzymał już przed samym podpisaniem umowy głównej czyli, że
                  aneksy na komórkę i parking są tylko dlatego, żeby mieszkanie otrzymać w
                  programie (w czym wisnim5 także ma rację i co jest logiczne). Zamieszanie było
                  tylko dlatego, że nie było takiej informacji na samym początku. Od strony
                  formalnej wszystko jest dopięte na ostatni guzik a developer jest w
                  porządku.Także nie otrzymałem umowy po jej podpisaniu i wpłaciłem w "ciemno".
                  Odbiory mają się zacząć po podpięciu prądu. Teoretycznie po 16.11
                  Pozdr.
                  desta13
                  • ibatta Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 09.11.09, 09:42
                    Odbiory budynku B? Czy B i C??
                    • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 09.11.09, 10:15
                      Ja się pytałem o budynek C. Więc podejrzewam, że również budynek B zresztą
                      podobno mają być jednocześnie.
                      Pozdr
                      desta13
                      • ibatta Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 09.11.09, 10:33
                        Dzięki, to super wiadomość bo mnie interesuje budynek C smile Chociaż i
                        tak pewnie odbiorę w dalszej kolejności bo dopiero przelana pierwsza
                        transza sad
                        • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 09.11.09, 10:54
                          Miło pozdrawiam sąsiadów ( informacja, że będzie to 16.11 jest z biura nie biorę
                          za nią odpowiedzialności smile )
                          • pani_kamyk Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 12.11.09, 14:25
                            czy do kogoś z Was dzwonił juz deweloper celem umówienia się na odbiór?
                            Ile dni wcześniej oni mają dzwonić?

Nie wiem jak Wy, ale my się już nie możemy doczekać.....
                            • bess_76 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 13.11.09, 11:33
                              Podobno mają dzwonić w drugiej połowie listopada, więc jak dobrze pójdzie, to już w przyszłym tygodniu zaczną nas zawiadamiać smile Z tego co mówili, na pierwszy ogień idą kredytobiorcy z programu "Rodzina na swoim". Fajnie, że to już. Zaglądałam przedwczoraj na osiedle - ładnie i coraz ładniej. Chyba wszyscy nie możemy się doczekać smile
                              Pozdrawiam sąsiadów! Blok B, klatka A
                              • wykrzo Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 13.11.09, 12:16
                                jak zawsze: wszystko gotowe, czekamy tylko na elektrykę.
                                termin przyłącza mają na 16.11.2009 więc jeżeli nic nie "wybuchnie" to od 17.11.
                                będą umawiane spotkania w sprawie kluczy.
                              • pani_kamyk Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 13.11.09, 12:47
                                Sprawiedliwie powinno być - czyli odbiory po kolei, wg numeracji mieszkańwink

Czy można gdzies zobaczyć dokładną wizualizację tego skwerku, który ma byc tuż za blokiem B?
                                Widziałam jakieś małe obrazeczki gdzies w sieci, ale niewiele na nich widać.
                                • kawka.anna Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 14.11.09, 00:49
                                  Witam sąsiadów obu budynków B i C smile) Miałam przyjemność rozmawiać wczoraj z deweloperem i odbiory mają być najwcześniej w przyszłym tygodniu, a to fakt, że chyba wszyscy nie możemy się już ich doczekać...Żeby było chociaż trochę szybciej proponuję skontaktować się z biurem sprzedaży i wpisać na listę (ja już powinnam być na niej od dwóch tygodni-zobaczymy smile)) Powodzenia przy odbiorach i do zobaczenia "sąsiedzi".

Pozdrawiam
                                  Anna
                                  Budynek C, III piętro
    • robo2202 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 16.11.09, 20:36
      czy coś juz wiadomo na temat odbiorow
      • pani_kamyk Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 17.11.09, 10:09
        dzwoniłam wczoraj do dewelopera, nie ma żadnej listy, nie można się wcześniej umawiać.
        Kiedy odbiór? Wszystko zależy od rejonu energetycznego - deweloper czeka na dopełnienie formalności niezależnych od niego.

Trzeba cierpliwie czekać, napewno do każdego zadzwonią gdy budynek zostanie odebrany przez Zakl. Energ.

Nie gorączkujcie sie tak, wszystko w swoim czasie.
        • mario9m Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 17.11.09, 10:27
          ja tylko dodam, że wczoraj wieczorem po raz pierwszy klatki schodowe
          budynków B i C były już oświetlone smile Pozostały zatem tylko kwestie
          formalne związane z zasilaniem.
    • czikitabanana Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 17.11.09, 12:10
      Drodzy Sąsiedzi,

informacja z ostatniej chwili uzyskana w biurze sprzedaży. Na
      odbiory będziemy umawiani od przyszłego tygodnia, mieszkania będą
      oddawane zaczynając od klatki A w budynku B (czyli budynku 12A),
      następnie klatki B i C.

Serdecznie pozdrawiam,
      Kasia - budynek B klatka C wink
      • mieszkanka125 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 17.11.09, 20:19
        Dzisiaj dzwoniła do mnie Pani od developera.
        Chciała się umówić na odbiór konkretnego dnia -
        od 23 listopada2009r.
        Na każdy odbiór przewidują godzinę.
        Moim zdaniem trochę mało jak chce się skorzystać z porady fachowca.
        Pozdrawiam sąsiadów
        z budynku B klatka A
        • nedrax Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 17.11.09, 20:31
          ...my odbieramy w ten piątek wink...
          również budynek B klatka A...
          czy Ktoś jeszcze odbiera mieszkanie w piątek?
          pzdr
          Paweł
          • czikitabanana Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 17.11.09, 21:16
            w takim razie nic nie rozumiem, dlaczego udzielono mi nieprawdziwej informacji w
            biurze?
          • anulam1 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 18.11.09, 08:40
            My również odbieramy w piątek...Dobrze, bo już nie mogliśmy się
            doczekać, mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nie trzeba
            będzie pisać żadnych "reklamacji". Pozdrawiam wszystkich-
            powodzenia...
            • nedrax Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 18.11.09, 09:04
              ...sami odbieracie...czy z jakimś fachowcem?
              pzdr
              Paweł
              • pani_kamyk Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 18.11.09, 10:09
                dzwonili dziś, że można umawiac się na odbiory. My odbieramy w przyszłym tygodniu z fachowcem
                • mieszkanka125 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 18.11.09, 12:08
                  A macie namiary na jakiegoś fachowca?
                  • pani_kamyk Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 18.11.09, 12:23
                    namiarów Ci nie podam, bo to kumpel z pracy męża
              • anulam1 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 18.11.09, 12:16
                Szczerze mówiąc to rozglądamy się za kimś kto choć trochę się na tym
                zna, ale nie mamy nikogo takiego.
                • schtau Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 18.11.09, 12:40
                  My z żonką odbieramy w poniedziałek ... budynek A klatka B
                  • pani_kamyk Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 18.11.09, 12:45
                    witajcie sąsiedzi z klatkiwink Napiszcie w pon. jakie wrazenia!
                    • bess_76 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 18.11.09, 16:25
                      Witam wszystkich sąsiadów! Ja też jestem umówiona na poniedziałek. Też się nie
                      znam, więc idę z fachowcem smile Jeśli ktoś z Was poszukuje kogoś takiego, to firmy
                      zajmujące się odbiorami technicznymi można znaleźć w necie, np. na stronie
                      www.odbiorymieszkan.pl - ja właśnie tam znalazłam fachowca. Ostrożności nigdy za
                      wiele, ale mam nadzieję, że to tylko "dmuchanie na zimne" i wszystko będzie OK.
                      Pozdrawiam sąsiadów i do zobaczenia wkrótce! smile
                      Sąsiadka z bloku B klatka A
                      • czikitabanana Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 18.11.09, 19:35
                        Witam, a jednak dziś zadzwoniła Pani z biura, odbiór w następną
                        środę z fachowcem smile serdecznie pozdrawiam! blok B klatka C
                      • czikitabanana Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 18.11.09, 19:40
                        Witam, a jednak zadzwoniła dziś Pani z biura. Odbiór w następną
                        środę , z fachowcem. Serdecznie pozdrawiam! blok B klatka C
                        • janoluka Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 19.11.09, 16:57
                          Witam, czy wśród osób którzy obierali już lub będą odbierać mieszkania na dniach
                          uczestniczyli w podpisywaniu aneksów związanych z "Rodzina na swoim" sprzed 3-4
                          tygodni gdzie chodziło o różnice w metrażu mieszkania?
                          Pytanie moje związane jest czy te aneksy dostaje się po wpłacie pieniędzy czy
                          przy odbiorze?
                          • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.11.09, 12:26
                            Tym razem Pani z biura uszczęśliwiła mnie swoim telefonem umawiając mnie na 1
                            grudnia. Jeżeli chodzi o dokumenty. Po podpisaniu odbioru mieszkania otrzymujemy
                            klucze następnie jesteśmy kierowani do księgowości itp miejsc w celu
                            sformalizowania i zapoznania się z dokumentami. Trwa to około godziny, otrzymamy
                            wówczas wszystkie podpisane przez nas aneksy dotyczące komórek i parkingu.
                            Pozdrawiam
                            Blok C
                            • pani_kamyk Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.11.09, 12:56
                              oo, bosko. Zastanawiałam sie wczoraj kiedy dostaniemy papiery dot. własnie komórek.

No to piszę wniosek o urlop za chwilę, odbieram mieszkanie w pt. 27-go
                              • anulam1 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.11.09, 17:52
                                Jesteśmy już po odbiorze...Wszystko poszło sprawnie, bez problemów,
                                odbieraliśmy sami, dostaliśmy wszystko i od jutra możemy brać się
                                już za wykończenie.
                                • janoluka Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.11.09, 18:59
                                  nie znam się na tym dobrze, ale widzę że na aneksach o miejsce
                                  parkingowe i komórkę lok. nie ma wzmianki że będą one wpisane do
                                  aktu notarialnego? ... a dokładnie ze będa one nasza własnością
                                  • nedrax Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.11.09, 20:29
                                    ... I MIESZKANKO ODEBRANE....
                                    wszystko bardzo sprawnie i bez problemów;

odbierałem z fachowcem [ Piotr Sosnowski 664-914-570]- polecam (sam bym nie zwrócił uwagi na niektóre rzeczy); jest to osoba, która ma firmę wykończeniową i siedzi w tym na co dzień więc wie co sprawdzić a przy okazji można się umówić na wykończenie mieszkania;
                                    koszt odbioru 150-200 zł. w zależności od wielkości mieszkanka;

klucze już odebrane...zaczynamy wykańczać wink wink wink

pozdr
                                    Paweł

(12 A - klatka A)
                                    • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.11.09, 20:47
                                      Witam,
                                      a były jakieś niedociągnięcia jeżeli chodzi o mieszkanie ?
                                      • nedrax Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.11.09, 21:02
                                        ...tak jak napisałem - wszystko OK...jakieś małe niedociągnięcia typu:
                                        - zachlapane zaprawą parapety od spodu (śmieszna sprawa, ale fachowiec nawet coś takiego znalazł);
                                        - zacięcie zamka w drzwiach wejściowych - po kilku przekręceniach kluczem wszystko OK;
                                        - ogólna powierzchnia mieszkania większa o kilka centymetrów kwadratowych wink( mierzone laserowo przez fachowca - potwierdzone przez kierownika budowy);
                                        i tyle...jednym słowem nasze M jest OK
                                        ...
                                        bardzo dobre ogrzewanie..po kilku minutach od włączenia pieca kaloryfery były gorące...pochwałka

pozdr
                                        Pawel
                                        • desta13 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 20.11.09, 21:55
                                          w takim razie GRATKI smile dziekuje za info
                                          Pozdrawiam
                                          • schtau Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 24.11.09, 10:48
                                            Mieszkanko odebrane wczoraj ... wszystko OK!
    • janoluka Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 24.11.09, 11:49
      Witam,
      Może ktoś podać info jak wygląda przekazanie komórki lokatorskiej i miejsca
      parkingowego?
      Interesuje mnie jakie dokumenty są przekazane nam i co jest w nich wpisane? czy
      komórka lok. jest jako odrębna własność lokalu czy jak miejsce park. jako
      nieruchomość wspólna na wieczyste użytkowanie?
      a może jeszcze inaczej?
      czy będą one wpisane do aktu notarialnego?
    • robo2202 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 26.11.09, 20:47
      witam mieszkancow jak idą odbiory czy sa jakieś usterki na co
      zwracać uwage przy odbiorze
      • pani_kamyk Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 27.11.09, 12:17
        własnie odebralismy nasza chatkę
        Żadnych usterek nie stwierdzonowink Piec dzieła ciuchuteńko!
        Trzeba je teraz dobrze wygrzać i wywietrzyć i do dzieła z wykończeniem

A na co zwrócić uwagę?
        Tu był już temat rzucony:
        forum.gazeta.pl/forum/w,45995,103179620,103179620,odbior_mieszkania.html
        powodzenia sąsiedziwink
        • wykrzo Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 30.11.09, 15:06
          właśnie odebraliśmy mieszkanie.
          jedyne co ujawniono przy odbiorze to porysowa szyba okienna i szyba balkonowa.
          załatwione szybko i elegancko.
          "nasz budowlaniec" bardzo mile zaskoczony poziomem wykonania.

piec cichy, grzejniki gorące po 5 minutach od włączenia. jest super.
          nawet zrealizowano moją uwagę o zamontowanie większego grzejnika w pokoju.
          • wisnim5 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 13.12.09, 19:07
            Słuchajcie, my odebraliśmy mieszkanie 23 listopada 2009, wszytko było ok. Pan ,
            który pomagał nam odbierać był wręcz mile zaskoczony, że nie ma żadnych usterek.
            Podpisaliśmy wszystkie papiery i zaczęliśmy ogrzewać mieszkanie, zrobiliśmy
            wentylację w oknach i wyszedł nam spory grzyb w łazience, jestem w szoku i
            zastanawiam się co robić. Jest niby ta rękojmia, ale co będzie jak zacznie
            wyłazić wszędzie. W przedpokoju zdaje się też zaczyna wychodzić pleśń, a jak
            jest u Was?
            • gutti79 Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 13.12.09, 19:47
              wietrzyć i grzać , proponuje wyjąć te plastikowe obudowy z wywietrzników , okna
              na mikro dużo nie dają zauważyłem to na parterach gdzie okna są całe mokre
            • tschayos Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 13.12.09, 21:58
              U nas, jak byliśmy na odbiorze, to woda wręcz "lała" się po szybach. Włączyliśmy jednak piecyk, okna wszystkie rozszczelnione i jak na razie bez żadnego "grzybobrania". Nawet komórka zaczęła się osuszać, bo wcześniej ściany wyglądały fatalnie.
              Co do samego odbioru, to u nas nie wyglądało to tak "różowo", choć wszelkie usterki zostały naprawione w przeciągu tygodnia. Do poprawy mieliśmy kilka kątów w salonach i łazience oraz szlichtę w salonie i na balkonie.
              Cóż, chyba dobrym pomysłem, jest poczekać jeszcze trochę z wykańczaniem mieszkanka, choć widziałem już w sobotę pierwsze wprowadzki do 12B smile
              • nedrax Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 13.12.09, 22:25
                ...a na którym piętrze ten grzybek?
            • pani_kamyk Re: OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 14.12.09, 09:51
              u nas delikatnie wyszły ciemne plamki na jednej ścianie w salonie i w sypialni. Fachowiec mówi, że to pleśń,ale do zwalczenia: cały czas grzać i wietrzyć (mikrowentylacja u nas zupełnie wystarcza), a potem to dotrzeć i obserwować. Zaczęlismy już pierwsze prace wykończeniowe w łazience. Tam narazie wszystko cacy.

A'propos pierwszych wprowadzek, budynek 12a, klatka B - na 3-cim piętrze stoja kwiaty na parapetach i chyba wisi już zasłonkawink Strasznie szybko.....
              • nedrax OSIEDLE REYMONTA II BUDYNEK B i C 01.03.10, 16:14
                Czy Ktoś rozmawiał w biurze na temat Aktów Notarialnych?
                Mi powiedziano, że prawdopodobnie już w marcu.
                Ktoś to potwierdzi?
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka