krytyk.systemu.edukacji 17.01.12, 14:49 Wam chyba już zupełnie odbiło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: derobson Internet: ekologiczna etykieta IP: 193.194.132.* 17.01.12, 14:54 można zmniejszyć oferowaną na serwerach pojemność skrzynek, ale wtedy użytkownicy mogą się przenieść do innych prowiderów. A szczytny apel o zmniejszenie emisji CO2 poprzez usuwanie zawartości kosza - majstersztyk ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
qniaczek Gdzie się nie obrócisz, tam zawsze d..a z tyłu. 17.01.12, 18:06 Kiedyś promowali syntetyczne choinki "aby nie wycinać lasów", teraz bardziej ekologiczne jest mieć naturalne drzewko niż plastik, który rozkłada się przez stulecia. Z ekonomicznego punktu widzenia e(różności) są tańsze niż produkty, które ostatecznie wylądują na śmietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzych fajnie mieć stary komp IP: *.wtvk.pl 17.01.12, 18:48 siedmioletni komp czy laptop to dopiero szansa na oszczędności - wolniutko popracuje, nie pozwoli wysłać tylu maili, na wyszukiwarce się zwiesi, kosz wymusi opróżnienie przez zapełnienie... i autor tej rady chyba na takim starociu pracuje, a że nie może wymusić od szefa nowszego sprzętu, to niech chociaż ma towarzyszy w niedoli. inne wyjaśnienie fenomenu - autor rady nie przeżył jeszcze wystarczającej ilości lat, aby zetknąć się z siedmioletnim kompem - na tym portalu, redagowanym przez świeżych gimnazjalistów, to nie powinno dziwić pozdrawia Was ten, który pracował jeszcze na ZX Spectrum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: radca Re: fajnie mieć stary komp ;))) IP: *.icpnet.pl 17.01.12, 21:15 Mam na zbyciu kompa na chodzie, czysta ekologia. Pełnoletni PC XT 4,7MHz, RAM - 64kb; HDD - 20 Mb ; podwójna FDD - 360/5,25" ; DOS 2.1 ; monitor kolorowy - rubin, klawisze na sprężynkach + trochę młodsza drukarka igłowa STAR Do tego bogate oprogramowanie {edytor tekstów TAG2.0 i gry (Digger)}. Całość bardzo ekologiczna, monitor zastępuje grzejnik. Dodatkowo mogę załatwić myszkę na baterie R6 , cicho jeździ, sierść jak prawdziwa. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Piszę to na kompie z 2002 roku IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.12, 21:38 tylko dysk już trzeci, bo poprzednie dwa były bliskie padu. Na pokładzie XP instalowany ostatnio chyba 7 lat temu i potem klonowany dwukrotnie na te nowe dyski. Parę lat temu dołożyłem pamięci do pełnego 1GB. Komp śmiga jak złoto, mnóstwo programów, nic się nie zawiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Piszę to na kompie z 2002 roku 18.01.12, 00:37 A ja piszę na tabliczkach glinianych i się nie chwalę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sim Re: Piszę to na kompie z 2002 roku IP: *.itsa.net.pl 18.01.12, 13:24 Bardzo bystra i cięta riposta. Doprawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AlKo Internet: ekologiczna etykieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 05:23 Za elektroniczne reklamy pod topór a za spam na stos :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: søren Re: Internet: ekologiczna etykieta IP: 217.198.217.* 18.01.12, 07:28 krytyk.systemu.edukacji napisał: > Wam chyba już zupełnie odbiło. E, nie sądzę. To tak na zasadzie "grosz do grosza". W sumie czemu by nie... Tylko ja bym zaczął od poważniejszych rzeczy. Np. wyeliminowania debilizmu związanego z oglądaniem kretyńskich "filmików". Ciekawe ile CO2 generuje oglądanie na youtube 90 sekundowego "filmiku", "filmiczusiu" o tym jak gość próbował wdrapać się na blok po kablu antenowym/piorunochronie. Søren Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: le Ming Internet: ekologiczna etykieta IP: 178.73.49.* 18.01.12, 12:30 To teraz policzcie, ile energii zużywają tel. komórkowe i oszacujcie, ile z tego to niepotrzebne pieprzenie. Doliczcie koszt wymiany komórek na nowe, znacznie częstszej niż komputerów, oraz ilość zbędnych funkcji. To dopiero jest pole do oszczednosci. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek_1 Internet: ekologiczna etykieta 18.01.12, 13:15 Apele o ograniczenie ilości e-maili proponuję skierować w pierwszej kolejności do firm wysyłających spam Odpowiedz Link Zgłoś
sewa1 Internet: ekologiczna etykieta 19.01.12, 09:26 No fajnie, 'surfuj z głową', 'ograniczaj korespondencję' kolejnym ekologicznym postulatem będzie 'oddychaj powoli'. Im dalej się to posuwa tym bardziej retoryka 'eko' staje się zabawna. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Internet: ekologiczna etykieta 19.01.12, 14:09 nie no, ma to sens ale... aaaa... p..."ale" biere miotełkę i idę sprzątać pocztę... Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Do tego artykulu mam tylko jeden komentarz... 17.02.12, 18:19 img.gnioty.pl/pictures/2011/5/f51710bdcf99865d9117f264455848dc.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asser Internet: ekologiczna etykieta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.02.12, 18:32 globalne ocipienie siegnelo szczytow: bronia mi wysylac maili. A czy bzdzic mozna? To tez dwutlenek wegla. Eko debile poszaleli Odpowiedz Link Zgłoś
konto.do.komentarzy Internet: ekologiczna etykieta 17.02.12, 20:20 To ja mam propozycję do portalu gazeta.pl. Przestańcie kroić swoje artykuły na części, to dodatkowe kliknięcia to dodatkowe żądania, które trzeba obsłużyć, a to przyczynia się do emisji CO2. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wesoły 1. Jeśli nie musisz - nie wysyłaj maila do wielu . IP: *.compower.pl 17.02.12, 20:54 To taniej będzie do każdego z osobna? Interesujące.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: as Jak być EKO w internecie? IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 21:23 Najważniejsze to nie korzystać z internetu, internet zżera masę prądu a prąd trzeba wytworzyć w nieekologiczny sposób Odpowiedz Link Zgłoś