Dodaj do ulubionych

FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICIDE

09.04.04, 22:39
"The FDA has sent a letter to drug menufacturers requesting labeling changes
on these antidepressants- warning of posible SICIDE (mozliwosc samobojstwa) !,
worsenig depression, anxiety, and panik attacks in adults and children".
PROZAC (also sold generically as fluoxetine) , ZOLOFT, PAXIAL, LUVOX, CELEXA,
LEXAPRO, WELLBUTRIN, EFFEXOR, SERZONE, REMERON.
FDA'S CENTER for DRUG EVALUATION and RESEARCH USA
content.health.msn.com
Kazdy lekarz winien posiadac wydawnictwo PDR PHYSICIAN DESK REFERENCE z USA
ktore posiada najlepiej opisane skutki uboczne (side effects, advarse
reaction).Wydanictwo krajowe LEKI WSPOLCZESNEJ TERAPII zazwyczaj powiela
bezkrytycznie ulotki reklamowe dostarczone przez handlarzy lub producentow
smiecionosnych farmaceutykow. Chciej sie leczyc jak w krajach bogatych.
Przyklad z wypakiem smiertelnym : "lek" ktory jest/byl stosowany w Polsce
jest zabroniony do stosowania w kraju : wlasciela licencji USA, producenta
BELGII i dystrybutora SZWAJCARIA.
DIRTY PHARMACEUTICAL BUSINESS DPB - BRUDNY HANDEL LEKAMI / caly obszar
dopuszczenia, wydania licencji, stosowania...jest SKORUPOWANY . Licencje
dopuszczeniowa na lek lub specyfik mozna tanio kupic w MINISTERSTWIE ZDROWIA
u dyrektora "maly, czarny, sympatyczny".
PRIMUM NON NONCERE
OPINIA POLL, PRESS AGENCY
Dr.B.S.
Obserwuj wątek
    • opiniapollpressagency Re: FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICID 10.04.04, 00:51
      opiniapollpressagency napisał:

> "The FDA has sent a letter to drug menufacturers requesting labeling changes
      > on these antidepressants- warning of posible SICIDE (mozliwosc samobojstwa) !,
      > worsenig depression, anxiety, and panik attacks in adults and children".
      > PROZAC (also sold generically as fluoxetine) , ZOLOFT, PAXIAL, LUVOX, CELEXA,
      > LEXAPRO, WELLBUTRIN, EFFEXOR, SERZONE, REMERON.
      > FDA'S CENTER for DRUG EVALUATION and RESEARCH USA
      > content.health.msn.com
      > Kazdy lekarz winien posiadac wydawnictwo PDR PHYSICIAN DESK REFERENCE z USA
      > ktore posiada najlepiej opisane skutki uboczne (side effects, advarse
      > reaction).Wydanictwo krajowe LEKI WSPOLCZESNEJ TERAPII zazwyczaj powiela
      > bezkrytycznie ulotki reklamowe dostarczone przez handlarzy lub producentow
      > smiecionosnych farmaceutykow. Chciej sie leczyc jak w krajach bogatych.
      > Przyklad z wypakiem smiertelnym : "lek" ktory jest/byl stosowany w Polsce
      > jest zabroniony do stosowania w kraju : wlasciela licencji USA, producenta
      > BELGII i dystrybutora SZWAJCARIA.
      > DIRTY PHARMACEUTICAL BUSINESS DPB - BRUDNY HANDEL LEKAMI / caly obszar
      > dopuszczenia, wydania licencji, stosowania...jest SKORUPOWANY . Licencje
      > dopuszczeniowa na lek lub specyfik mozna tanio kupic w MINISTERSTWIE ZDROWIA
      > u dyrektora "maly, czarny, sympatyczny".
      > PRIMUM NON NONCERE
      > OPINIA POLL, PRESS AGENCY
      > Dr.B.S.
      • uri_ja Re: FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICID 10.04.04, 00:56
        ja to już wiem...niestety przekonałam się na własnej skórze.prześledź moje
        posty...Pozdrawiam.
        myślę więc jestem- powiedziałam i zniknęłam!
        stary dowcip, wiem...
    • opiniapollpressagency FDA - ostrzega-PROZAC-mozliwosc SAMOBOJSTWA 10.04.04, 01:02
      Patrz tekst (1) . FDA USA . Dziesiatki tysiecy ofiar smiertelnych po zazywaniu
      depresantow.
      Wlasciwa droga to : 'It's just a chemical imbalance in your brain" . Po
      zazywaniu suplementow witaminowo-mineralnych po 3-4 tygodoniach poczujesz ulge.
      News from Canada " The $ 400 Million Swindle..."
      • uri_ja Re: FDA - ostrzega-PROZAC-mozliwosc SAMOBOJSTWA 10.04.04, 01:06
        nowiesz, tu się nie zgodzę, witaminki to chyba ciut za mało...mnie bardziej
        chodziło o to, żelekarze szafują antydepresantmi z tej grupy, a faktycznie
        leków jest cośkolwiek więcej, i nalezy je dostosować do diagnozy.lek ma leczyć
        a nieszkodzić.
        myślę więc jestem- powiedziałam i zniknęłam!
        stary dowcip, wiem...
        • opiniapollpressagency IPN - podjal sledztwo przeciwko handlarzom lekami. 10.04.04, 01:50
          Ostatnie informacje sa alarmujace. Przyklad " The 400 Millon Swindle
          Psychiatry: Theft from the Public Purse ".
          NAUKOMETRIA (nauka o rozwoju nauk w tym medycyny) pozwala zrozumiec w czesci
          problem.
          HIPOKRATES IV BC, filozof, lekarz, tworca klarownej teori medycyny
          fizjologicznej, rzymskiej, fizycznej, nowozytnej PRIMUM NON NOCERE.
          Sidgrif FREUD 1856-1939 , dziennikarz, maniak seksualny, hipnotyzer, dewiant
          czasami i lekarz z Wiednia, polytworca medycyny idisz (?) gdzie psychiatria to
          ( neurologia + psychologia kliniczna + zboczenia seksualne ).
          W prawodawstwie zachodnim wylonila sie grupa super-lekarzy psychiatrow ze
          szkoly Freuda, ktorzy kontroluja lekarzy ze szkoly HIPOKRATRSA.
          Wykorzystywane to jest a sadownictwie, BRUDNYM HANDLU FARMACEUTYKAMI (testy
          lekow w tym badanie organizmow ludzkich w ekstremalnych warunkach (badania jak
          w obozach koncentracyjnych). Polska ma opinie "smietnika farmakologicznego". Tu
          mozna wykonac kazdy test " wzglednie fachowo, tanio i dyskretnie ".
          Przerazajacym jest, ze dzieje to sie bez wiedzy pacjenta. Mozna dostac na testy
          10, 100... pacjentow ze szpitali zamknietych . To sie nazywa GENOCIDE -
          LUDOBOJSTWO. IPN w tej sprawie prowadzi sledztwo. Handlarze dzialaja za pomoca
          specjalistow i DPB jest bardzo trudny do wykrycia. Warunkiem podjecia sledztwa
          przez IPN ( GLOWNA KOMISJA BADANIA ZBRODNI PRZECIW NARODOWI POLSKIEMU -
          ZBRODNIA PRZECIWKO LUDZKOSCI ) jest fakt, ze MUSZA byc ofiary smiertelne. IPN
          podjal sledztwo.
          OPINIA POLL PRESS AGENCY
          Bonawentura Solski
          • abdon Re: IPN - podjal sledztwo przeciwko handlarzom le 10.04.04, 02:43
            opiniapollpressagency napisał:
            IPN
            > podjal sledztwo.

Takie sprawy należą do właściwości prokuratury, a nie Instytutu Pamięci
            Narodowej
            • opiniapollpressagency IPN DPB / BRUDNY HANDEL LEKAMI 10.04.04, 06:01
              Podaje wykaz instytucji, ktore moga byc pomocne w walce z BRUDNYM HANDLEM LEKAMI
              ( problem jest bardzo skOmlikowany poniewaz handlarze posluguje sie
              specjalistami systemowymi i prawnikami ).
              Specyfik sprzedany Poslce ( smietnik farmakologiczny) byl zabroniony do
              stosowania w krajach " wlasciciela licencji U.S.A., producenta BELGIA,
              dystrybutora SZWAJCARIA ". Badanie tego specyfiku objelo wszystkie kontynent w
              tym szczegolowo 22 krajow.
              U.S.A.
              FEDERAL DRUG ADMINISTRATION
              PAN AMERICAN HESLTH ORGANIZATION
              AMERICAN ASSN. FOR WORLD HEALTH
              AMERICAN MEDICAL INFORMATICS ASSN.
              MERC-TROOST
              BELGIUM
              MINISTERE DE LA PREVOYANCE SOCIALE
              ORDRE DES MEDECINE CONSEIL NATIONAL
              ORDERE DES PHARMACIENS
              ACADEMIE ROYALE DE MEDICINE DE BELBIQUE
              ACADEMIE ROYALE SCIENCES D'OUTRE-MER
              SWITZERLAND
              FEDERAL DEPARTMENT OF HOME AFFAIRS
              FEDERAL OFFICE OF PUBLIC HEALTH
              SWISS SOCIETY OF CHEMICAL INDUSTRIES
              FMH VERBINDUNG DER SCHWEIZER ARZTE
              SCHWEIZERISCHER WISSENSCHAFFTSRAT
              and other..........
              Najbardziej prostolinijna odpowiedz otrzymano z Niemiec, gdzie dr.K z
              MINISTERIUM FUR GESUNDHEIT stwierdzil :" My owszem sprzedajemy to zagranice ale
              nie pozwalamy stosowac dla naszch obywateli. Mamy pewne historyczne
              zobowiazania do handlazy takimi specyfikami...wiadomo, ze o II WW chodzi."
              Krajowi (skorupowani) to :
              MINISTERSTWO ZDROWIA I OPIEKI SPOLECZNEJ ("maly, czarny, sympatyczny")
              NACZELNA IZBA LEKARSKA
              OKREGOWA IZBA LEKARSKA
              MINISTERSTWO SPRAWIEDLIWOSCI
              PROKURATURA APELACYJNA
              PROKURATURA WOJEWODZKA
              PROKURATURA REJONOWA
              INSTYTUT PAMIECI NARODOWEJ
              NAJWYZSZ IZBA KONTROLI ( to dopiero bezinteresowne glupki )
              RZECZNIK PRAW OBYWATELSKICH
              TRYBUNAL SPRAW KONSTYTUCYJNY ( niezwykle precyzyjni biurokraci )
              KANCELARIA SEJMU
              KANCELARIA SENATU
              PANSTWOWY ZAKLAD HIGIENY
              INSTYTUT LEKOW CENTRUM EPIDEMIOLOGII
              Smiertelny specyfik zostal z Polski wycofany ( i z innych krajow tez).
              SALLUS HOMINIS SUPREMA LEX - DOBRO CZLOWIEKA NAJWYZSZYM PRAWEM
              OPINIA POLL PRESS AGENCY
    • tms82 Re: FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICID 10.04.04, 20:02
      menufectures > manufactures
      sicide > sucide
      panik > panic
      worsenig - ???
      ipn podjal sledztwo > bez komentarza :)
      nie wiem co to za kupa pisala, ale to "rewelacje" na miare "Faktu"

Depresja ssie - juz myslalem, ze to koniec, a tylko jeden dzien byl normalny.
      Potem znow depresyjne schematy i przemyslenia nt. sensu zycia :(
      Brrr...
      Pozdrawiam
      TMS
    • marleen Re: FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICID 10.04.04, 21:01
      najwieksze ryzyko popelnienia samobojstwa jest wlasnie w przejsciowym okresie,
      gdy antydepresanty pomalu zaczynaja dzialac
      wyciagaja cie z apatii, zaczynasz miec sile, by cos zrobic... a ze mysli
      depresyjne jeszcze nie mijaja, latwiej wtedy zdobyc sie na zrobienie sobie
      krzywdy niz w poprzednim okresie, gdy nie mozna bylo sie ruszyc
      kazdy lekarz o tym wie i powinien to uwzglednic w terapii oraz przede wszystkim
      poinformowac pacjenta o takim dzialaniu lekow
      • opiniapollpressagency Re: FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICID 22.04.04, 06:00
        HIPPOCRATES INSTITUTE *CENTRE*
        Mamy pewne osiagniecia w tworzeniu rzeczywistego modelu tego problemu. Kazde
        oddzialywanie na centralny uklad nerwowy jest obarczone niebezpieczenstwem.
        Dlatego trzeba znac informacje z autoratywnego zrodla takim jest FDA w USA.
        Kraj jest "smietnikiem farmakologicznym" a jedna z najwiekszych plag jest DIRTY
        PHARMACEUTICAL BUSINESS / BRUDNY HANDEL LEKAMI. Udalo nam sie wycofac z wielu
        krajow smiercionosne specyfiki, niestety po przypadkach smiertelnych w tym i na
        terenie Polski. Droga jest bardzo trudna i niebezpieczna. Wykorzystujemy kazda
        okazje aby sluzyc pomoca potrzebujacemu. Wiecej informacji mozna uzyskac na
        forum ZDROWIE - SLUZBA ZDROWIA temat MEDYCYNA a MINISTERSTWO. Podany zostal tam
        program (proba) naprawy tego co jest zle (korupcja Ministerstwa). Pierwszym
        krokiem werbalnym jest pytanie do lekarza , czy ma wydawnictwo PDR (PHYSICIAN
        DESK REFRENCE z USA) bo nasze LEKI WSPOLCZESNEJ TERAPII w wielu przypadkach sa
        niewiarygodne mimo nieklamanego postepu.
        Patrz na ten program pozytwnie bo za nim kryja sie niezwykle tragiczne losy
        mlodych ludzi (przypadki smiertelne - w imie handlu lekami). Moze i Ty
        znajdziesz mysl, ktora oswieci ten ciezki problem.
        BONAWENTURA SOLSKI
        • uri_ja Re: FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICID 22.04.04, 20:17
          żarówka?
    • opiniapollpressagency Re: FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICID 24.04.04, 14:57
      PRIMUM NON NONCERE
      Nie powoduje efektow ubocznych (side effect, advarse reaction - bardzo wazne
      slowa !) :
      1. Posiadanie w domu ksiazki PDR PHYSICIAN DESK REFERENCE i ogolnie nie musi
      to byc wysawnictwo z ostatniego roku $ 50.00, z poprzedniego kosztuje $ 20.00 ,
      2. Stosowanie profilatycznie suplementacji witaminowo, mineralnej ( przyklad
      moj : kazdego dnia rano biore SWISS ONE "50" SUPER, TIMED RELASE : dlaczego
      to ?
      I. jest tam okolo 40 roznych witami, mineralow, NON MEDICALINGRIEDENS ( w tym:
      PABA - Para Amino Benzoic Acid 25 mg znakomicie dzialajace na moja pamiec,
      emocje, psychomotoryczna...),
      II. to jest relatywnie tanie ok. $ 10.00 i jest naturalne ,
      III. wyprobowalem, ze to nie ma skutkow ubocznych dla mnie / side effects .
      Lubie zainwestowac troche w swoje zdrowie i nie czekac na kryzys, ktory
      wczesniej lub pozniej nadejdzie ( problem epidemiologiczny ). Uwazam, ze za
      malo inwestuje w siebie w porownaniu z samochodem. Zauwazylem, ze bogaci maja
      ustawiona psychike : jemu wszystko pomoze, ale jak zapyta sie jego czy biednemu
      pomoze, to mowia...jemu NIE. Niech nie beda tacy dowcipni z tym swoim
      mysleniem imperialnym. Oni wszystko lapia w reke, zasiegaja trzech niezaleznych
      opinii (lekarskich) a potem bezkrytycznie lykaja.
      Trzeba pamietac, ze najwieksza plaga obecnej cywilizacji jest DPB DIRTY
      PHARMECEUTICAL BUSINESS / BRUDNY HANDEL LEKAMI .
      OPINIA POLL PRESS AGENCY
      DR.B.S.
    • opiniapollpressagency Re: FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICID 25.04.04, 06:27
      UZUPELNIENIE :
      Department of Health and Human Services
      Public Health Service
      Food and Drug Administration
      Rockville, MD 20857

MED WATCH
      The FDA Medical Products Reporting Program
      Food and Drug Administration
      5600 Fishers Lane
      Rockville, MD 20852-9787

ADVICE ABOUT VOLUNTARY REPORTING

OPINIA POLL PRESS AGENCY
      B
    • opiniapollpressagency Re: FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICID 30.04.04, 08:23
      W Kanadzie akcja bardzo sie nasilila a w kierunku stosowania antydepresantow
      przez moldziez osiagnela poziom paniki (ogromna ilosc tragedii). Srodki
      przekazu codziennie wrecz bombarduja rodzicow tymi problemami.
      Badania ida w kierunku " It's just a chemical imbalance in your brain ". Wydaje
      sie, ze ta codzienna suplementacja witaminowa moze przyniesc dobre efekty.
      OPINIA POLL PRESS AGENCY
      • opiniapollpressagency FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICID 12.05.04, 20:59
        Kolejne skargi na producentow lekow ktore sa pod wplywem bankow i chca zyskow
        za wszelka cene. Po zalamaniu sie przemyslu "fakturowego" w Stanach wzmogla sie
        agresja przemyslu farmaceutycznego. Do lekarza musisz miec zaufanie ale do tego
        ze szkoly Hipokratesa.
        Poczyn starania aby zdobyc wydawnictwo PDR (Physician Desk Reference, USA), nie
        musi byc najnowsze (te sprzed 2-4 lat kosztuje $ 20.00 ). Tam znajdziesz
        najpelniejsze dane na temat "side effect" i "advarse reaccion". Tu prawie
        wszyscy tak robia i bronia sie przed trwalym uszkodzeniem.
        B.S.
    • opiniapollpressagency FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICID 30.05.04, 17:08
      Partia LSD i UP zablokowaly w Sejmie powstanie Komisji do spraw zbadania
      BRUDNEGO HANDLU LEKAMI ( Smietnik farmakologiczny, skorupowana lista lekow
      refundowanych, korupcja licencji dopuszczeniowych w MZiOS, pseudomedyczne
      eksperymenty reakcji organizmow ludzkich w warunkach ekstremalych na
      nieswiadomych pacjentach, fakturowe biznesy ).
      Obecnie pojawila sie mozliwosc powolania Komisji.
      Sledztwa stymuluje IPN (byly wypadki smiertelne).
      Dr. B.S.
    • orlando10 Re: FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICID 30.05.04, 19:16
      Boże, kolejny nieszczęśnik z paranoja...
      • lucyna_n Re: FDA Warninh on Antidepressant-Posible SUICID 31.05.04, 02:53
        Lyknalby sobie draga jakiegos to moze by mu odpuscilo to natrectwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka