09.12.10, 14:57
Czy ktoś z Was brał ten lek? Jak to działa?
Obserwuj wątek
    • beatrix-kiddo Re: Mirtagen 09.12.10, 16:08
      Mirtagen to chyba mirtazapina?
      Jeśli tak, to brałam. Zawróciła mnie znad grobu, naprawdę, byłam na skraju samobójstwa.
      Jeden z najszybciej działających antydepresantów (w moim przypadku - poprawa po tygodniu stosowania).
      Bardzo dobrze po nim spałam i natychmiast znikły stany lękowe, które bardzo mnie męczą w depresji.
      Ogólnie - bardzo sobie ten lek chwaliłam. Brałam jako Mirtastad, teraz już nie ma na rynku.
      • lucyna_n Re: Mirtagen 09.12.10, 16:42
        W Polsce dostępna w aptekach pod handlowymi nazwami:

* Remeron (lek oryginalny)
        * Esprital
        * Mirtagen (tabletka ulegająca rozpadowi w jamie ustnej)[5]
        * Mirtastad
        * Mirtazapinemianseryna
        * Mirtor (tabletka ulegająca rozpadowi w jamie ustnej)
        * Mirzaten
    • polaroid_life Re: Mirtagen 09.12.10, 17:36
      biore od 5 miesiecy, skutki odczulem dopiero po ok 1,5. przez pierwszy okres zwiekszony apetyt ale jakos specjalnie nie przytylem. to moj pierwszy lek prz. dep. wiec nie moge porownac do czegos innego. z informacji ktore znalazlem w sieci wielu ludzi bardzo zle odnosi sie do mirtazepiny, glownie ze wzgledy przyrost masy ciala.....
      • ramka2 Re: Mirtagen 09.12.10, 17:56
        Dlaczego źle się odnosi? Jakie są inne powody poza przytyciem?
    • berta-live Re: Mirtagen 09.12.10, 22:33
      Dość silny i ma dość niemiłe skutki uboczne. Stosuje się go jak te słabsze nie działają albo w poważniejszych stanach. Wszystko jest w ulotce.
      • ramka2 Re: Mirtagen 10.12.10, 09:43
        A brałaś to? jakie miałaś niemiłe skutki uboczne?
        • berta-live Re: Mirtagen 10.12.10, 15:36
          Nie brałam, ale ktoś mi kiedyś przepisał. I nie brałam właśnie dlatego, że poczytałam o nim wiele złych opinii. Wrzuć sobie w googla nazwę mirzaten, albo jakąś inną handlową czy nazwę związku i poczytaj co o tym piszą na forach. Nie mniej jednak w ciężkich przypadkach może się okazać pomocny i to, że komuś nie pomógł jeszcze nie oznacza, że komuś innemu też nie pomoże. Najczęstsze efekty uboczne to tycie, ospałość i totalne zamulenie.
    • olga_w_ogrodzie Re: Mirtagen 10.12.10, 19:15
      brałam w ciężkim będąc stanie w szpitalu jako mirzaten.
      zadziałał ekspresowo - po 3. dniach było lepiej.
      nie odczuwałam skutków ubocznych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka