Dodaj do ulubionych

Parogen - pytanie

06.03.11, 20:40
Witam,

Od dwóch miesięcy stosuje lek PAROGEN.
Od około dwóch tygodni dokuczają mi bóle głowy - czy to normalne przy tym leku?
No i libidio... spadło :) Jaki wpływ ma na mój popęd?

Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Parogen - pytanie 07.03.11, 00:03
      z libido no to niestety musisz poczekać do konca kuracji, większość mężczyzn odczuwa spadek na czas leczenia i nie ma na to za bardzo rady.
      Bóle głowy - neurolog powinien się wypowiedzieć bo przyczyn może być bardzo wiele.
      • canoine Re: Parogen - pytanie 07.03.11, 05:54
        Albo laryngolog (ból głowy może być od zatok, to nie zawsze jest takie oczywiste, od zatok może boleć nawet i potylica) czy zwykły internista (mogą to być też zwykłe niedobory jakichś witamin czy minerałów, co na przednówku nie jest niczym dziwnym). Nauczona doświadczeniem, zanim odwiedziłabym neurologa i robiła od razu rezonans głowy (ok, mnie bolało fest dwa miesiące), poszłabym jednak porobić wyniki do internisty i potuptała na przegląd do laryngologa :]
        • matwiejr Re: Parogen - pytanie 07.03.11, 17:56
          Dziękuję Paniom :)
          Z bólami głowy - zrobię jak proponujecie.
          Z libidio - ... żona mnie podejrzewa o kochanicę ;) Cóż, będzie podejrzliwa do końca leczenia.
          • lucyna_n Re: Parogen - pytanie 07.03.11, 21:14
            Lepiej otwarcie z nią porozmawiaj, niedobrze żeby tak myślała, depresja to próba dla naszych partnerów często bardzo trudna do przejścia. Jeżeli nie wierzy to poszukaj w necie informacji i pokaż jej że większość mężczyzn odczuwa takie niestety skutki uboczne, ale że po zakonczeniu leczenia i ustąpieniu depresji wszystko wróci do normy. No i pomiędzy brakiem seksu a pelnym aktem jest też wiele pośrodku, no duży jesteś to chyba wiesz że można na wiele sposobów dawać dowody miłości:) To może dla niektórych pań być ciut mało ale przynajmniej pozwoli nie myśleć o tych domniemanych kochanicach i popadać we frustrację że coś się dzieje za jej plecami bo kobietom o to chodzi żeby mieć pewność że są kochane.
          • tlenoterapia Re: Parogen - pytanie 07.03.11, 23:53

Jeśli to duży problem to pogadaj z lekarzem o zmianie leku na taki co na libido nie wpływa .
            • babetschka Re: Parogen - pytanie 08.03.11, 11:35
              ja rozmawialam z lekarzem na ten temat wlasnie czy jest jakis antydepresant ktory nie wplywa tak miazdząco na libido...i tak naprawde nie ma takiego
              na pewno paroksetyna wplywa w wiekszym stopniu -sertralina w mniejszym
              ale jednak skutki sa odczuwalne nie uciekniemy przed tym raczej

poza tym....czemu niektorzy z nas boja sie przyznac partnerowi ze dopadla ich depresja, ze poszli do lekarza i dostali leki ktore łykają
              czy to nie jest jakis sygnal ze trzeba przyjrzec sie blizej temu zwiazkowi ?
              autor watku zamierza jak rozumiem ukrywac ten fakt do konca terapii

dlaczego?
              pytam, bo sama mam podobnie nie pisnelam ani slowem dla obecnego partnera ze depresja mnie wykancza ze biore leki

w moim przypadku to strach przed wtloczeniem mnie w szuflade z napisem "wariatka" ......
    • babetschka Re: Parogen - pytanie 08.03.11, 11:39
      a jeszcze a propos bolow glowy, ja mam bole glowy po paroksetynie - cos tam czytalam o zespole serotoninowym - leki te przedawkowane moga powodowac takie objawy

ile dla kogo to dawka za duza w tym kontekscie- ciezko stwierdzic w sumie........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka