shell_6 28.05.04, 14:48 Prosze o maile, od osob, ktorym temat depresjii nie jest obcy. Przede wszystkim rozpoznania jej objawów. Bede wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o0oo Re: Piewszy wpis. 28.05.04, 15:11 oj smutno mi ze ten watek tak lezy a forumowicze dywaguja nad ksztaltem forum i nie wpisuja pomocnych komentarzy. Szukalem po sieci testow na depresje ale cos znalezsc nie moglem. ale w necie znajdziesz mnostwo informacji na temat objawow depresji Odpowiedz Link Zgłoś
maniia Re: Piewszy wpis. 28.05.04, 15:13 co sie dziwisz Oooo, greta calkowicie zmonopolizowala Forum i poszlo na DNO!!!! W cholere to wszystkow! Forum jest dla jedbnej osoby!!!!!! Mam tego DOSC ZEGNAJCIE DZIWAKI! Odpowiedz Link Zgłoś
anutka1 Re: Piewszy wpis. 28.05.04, 15:19 testy na depresje? hmmm...jak bys cos znalazl to odezwij sie - ok? Nie sadze czy mozliwe jest samorozpoznanie i samoleczenie...jak myslicie? Ja balansuje..... Odpowiedz Link Zgłoś
o0oo Re: Piewszy wpis. 28.05.04, 15:23 jest tego duzo, zadala pytanie o objawy to dalem porade, mi sie nie chce szukac,oczywiscie ze psychiatra ma cie rozpoznac, ale gdyby nie bylo w prasie informacji o objawach depresji to 90% z was zdychalaby w domu i nie wiedziala ze moze sobie pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
shell_6 Re: Piewszy wpis. 28.05.04, 15:21 Wiem, sporo jest na ten temat. Ja nie potrzebuje suchych informacji, szukam kontaktu. Wiesz, ze czlowiek czytajac cos, łatwo odnosi wraznie ze to o nim, ale to nie zawsze tak jest, to subiektywne odczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
o0oo Re: Piewszy wpis. 28.05.04, 15:25 wiec napisz o sobie, tutaj zadko ale sie pojawia specjalista i moze ci powie czy masz depresje, zreszta jesli myslisz ze cos z toba jest nie tak to idz do psychologa on bedzie wiedzial co jest z toba Odpowiedz Link Zgłoś
shell_6 Re: Piewszy wpis. 28.05.04, 15:32 Psycholo... Moze i tak. Boje sie ze przesadzam, moze nie ma sensu. Sama nie wiem. Nie wiem czy potrafie pisac o tym, skoro nie umiem juz rozmawiac z najblizszym mi ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
kobbieta Re: Piewszy wpis. 28.05.04, 15:23 - brak apetytu lub nadmierny - zmeczenie - pesymistyczne nastawienie b - beznadzieja - zly humor - moze byc czeste plakanie, poczucie winy - brak przyjemnosci w zyciu - nic nie cieszy - uczucie ze sie jest nic niewartym/ta - zaczynanie czynnosci i niemozliwosc jej skonczenia. - usuenicie sie z zycia towarzyskiego, chce sie samotnosci itd Odpowiedz Link Zgłoś
shell_6 Re: Piewszy wpis. 28.05.04, 15:36 Czy to jest jednoznaczne? Znam wszystkie objawy o ktorych pisalaś. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Piewszy wpis. 28.05.04, 16:10 Wiesz ja sobie mysle ze to nie ma co kombinowac, doskwiera, zycie utrudnia to trzeba cos z tym zrobic, Jezeli psycholog powie Ci ze wszystko jest ok i to tylko chwilowe zaburzenia nastroju to tylko sie bedziesz mogla cieszyc ale jezeli faktycznie zaczyna Cie depresja brac to im szybciej tym lepiej. Idz koniecznie do specjalisty i powiedz o swoich watpliwosciach w koncu to nie boli:) Poza tym trzym sie cieplo i uszy do gory bedzie dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
shell_6 Re: Piewszy wpis. 28.05.04, 16:12 Hmmm... Dzięki. Przemysle to jeszcze. Niby nie boli, ale boje sie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Piewszy wpis. 28.05.04, 16:31 Czego sie boisz, wizyty u psychologa albo psychiatry? Hm.. no nie wiem jak sobie taka wizyte wyobrazasz ale to jest zwykla rozmowa naprawde zaden bol, Przelam sie i idz jak najszybciej, mowie i wiem co mowie . czym sie Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: Piewszy wpis. 28.05.04, 16:37 Idź Shelu , warto. Szkoda każdego dnia życia zmarnowanego na smuty. Uwierz... Odpowiedz Link Zgłoś