renatta1 22.07.04, 16:48 Od miesiąca biorę ten lek, ale nie czuję się po nim zbyt dobrze. Czy ktoś miał doświadczenie z tym lekiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antek_29 Re: Hydiphen 23.07.04, 08:20 Renatko podejrzewam ze tak masz na imie ja k tylko sie dowiem to ci odpisze cierpliwosci nie obiecuje ale pstaram sie pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
antek_29 Re: Hydiphen 25.07.04, 21:29 probowalem sie czegos dowiedziec na temat tego leku ale nie udalo sie jedyne co moge ci poradzic to to zeby udac sie do lekarza ktory ci przepisal ten lek i opowiedziec mu o wszystkim i nie mozesz go odstawiac najpierw skonsultyj sie z lekarzem. z wyrazami szacunku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: Hydiphen 25.07.04, 23:46 Hydiphen to inaczej klomipramina,antydepresant z grupy TLPD. Miałam z tym lekiem do czynienia pod nazwą anafranil - niestety nie bardzo mi pomógł, ponieważ wyższe dawki wywoływały tachykardię i arytmię, nie byłam w stanie normalnie egzystować. Odpowiedz Link Zgłoś
lagartija1 Re: Hydiphen 29.07.04, 03:45 Bralam Hidyphen w okresie najciezszej dotad depresji. Znieczula, funkcjonujesz na pozor bez zarzutu. Oczywiscie, reakcje moga byc rozne - tak, jak rozne sa organizmy. Z autopsji: nie bylam glodna, spuchlam jak balon. To chyba jedyny jak dla mnie minus tego medykamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
sabeena Re: Hydiphen 30.07.04, 14:31 Witaj! Ja bralam hydiphen kilka lat temu, czulam sie po nim calkiem niezle - ale to jeszcze niczego nie przesadza, bo kazdy moze na dany lek zareagowac inaczej. Najlepiej tak ja radzil kolega w poscie wyzej, skontaktuj sie ze swoim lekarzem i powiedz mu jak sie czujesz. Moze uspokoi cie, i powie ze mozesz miec jakies objawy uboczne, ktorymi sie nie ma co przejmowac za bardzo, a moze bedziesz musiala odstawic hydiphen i zaczac brac cos innego. Z mojego doswiadczenia moge powiedziec tyle, ze musi sie to odbyc pod kontrola lekarza, ktory powie ci w jaki sposob zmniejszac dawki. Ja przy odstawianiu hydiphenu mialam przez dluzszy czas lekkie (ale dosc upierdliwe) zawroty glowy, a tez odstawialam pod kontrola lekarza i zgodnie z jego zaleceniami. Nie polecam na pewno odstawiac na wlasna reke. S. Odpowiedz Link Zgłoś