Dodaj do ulubionych

cital a popęd seksualny

30.07.04, 12:05
Biorę Cital od miesiąca i zauważyłem u siebie znaczny wzrost popędu
seksualnego, a właściwie to stałem się bardziej "kochliwy". Wcześniej brałem
Anafranil i było podobnie ale nie az tak. Zacząłem oglądać się za
dziewczynami na ulicach, wszystkie są dla mnie piękne. Gapie się na kobiety w
sklepie, autobusie itp. Godzinami oglądam zdjęcia pięknych aktorek i nie mogę
się od tego powstrzymać. Moja dziewczyna zrobiła się "słodsza" niż
kiedykolwiek. Mam 25 lat a zachowuję się jak nastolatek w okresie
dojrzewania. Niestety jest to jedyny skutek brania Citalu jaki dostrzegam, z
Anafranilem było podobnie. Wzrost mojego zainteresowania płcią przeciwną (a i
przed włączeniem Citalu nie było ono małe) przeszkadza mi w koncentracji nad
innymi sprawami. obawiam się, że przez kolejne 5 miesięcy będę bujał w
obłokach i myślał tylko o paniach. Czy moja reakcja na Cital jest powszechna?
Czy serotonina wpływa u mnie wyłącznie na popęd seksualny? Czy jest jakiś
inny lek nie wpływający na libido?
Obserwuj wątek
    • fermina84 Re: cital a popęd seksualny 30.07.04, 19:31
      ja też biorę Cital, tyle, że od 11 dni. Powiem szczerze, że mój poped seksualny
      jest od tego czasu zerowy. ciekawe jak bedzie za 3 tygodnie ;)

Łykam cital na noc, bo mnie strasznie zmula i usypia a to w ciągu dnia nie jest
      dobre. poza tym humor mam gorszy niż przed braniem leku. mam nadzieje, ze sie
      to zmieni...

Aha i jeszcze jedno - można przy citalu pić alkohol? W ulotce wprawdzie nie ma
      przeciwwskazań, ale wolalabym wiedziec... :)

Pozdrawiam
      • subrealism Re: cital a popęd seksualny 30.07.04, 19:40
        Ja popijam ale malo, bo szybko uderza do glowy, wiec chyba nie bardzo mozna.
        • fermina84 Re: cital a popęd seksualny 30.07.04, 19:53
          raz pozwolilam sobie na dwa piwka i mialam taki humor, ze ho ho!
          smialam sie, skakalam z radosci, roznosilo mnie...
          a rano glowa mnie bolala jak nie wiem co ;)

pozdrawiam
      • as5 Re: cital a popęd seksualny 30.07.04, 20:11
        Cital zamula i czujesz się po nim śpiąca?....dziwne.Ja odczuwam pobudzenie,tyle
        ze nie seksualne:)Nawet nie wiem czy mozna ten stan nazwać pobudzeniem,to
        raczej umiarkowany niepokój.I te bezsenne noce....:(
        • fermina84 Re: cital a popęd seksualny 30.07.04, 20:19
          Zamula strasznie. biore go tuz przed snem, bo inaczej nie jestem w stanie
          funkcjonowac. za to jak sie dobrze po tym śpi! ;) tylko pierwszej nocy spalam 3
          godziny. przez reszte czasu przekrecalam sie z boku na bok, a oczy nie chcialy
          sie zamknąć.

problem ze spaniem mam taki, ze spię ZBYT duzo, 10-12 godzin w nocy i 3-4 w
          ciągu dnia. teraz nie spie w dzien, jesli juz to tak z 30 minut do godziny
          maksymalnie. troche sie poprawilo.

pozdrawiam
          • as5 Re: cital a popęd seksualny 30.07.04, 20:41
            Ja biorę Cipramil,Coaxil i Lexotan i mam problemy ze snem.Bywają dni że czuję
            się jak na lekkim rauszu ,bywają też takie dni ,że popadam w większe
            przygnębienie niż przed leczeniem.Do tego dochodzą przerażające bóle
            glowy,problemy z koncentracją i ten ciągly strach...irracjonalne lęki
      • crashoverride24 Re: cital a popęd seksualny 31.07.04, 00:15
        Ja też biorę Cital od mniej więcej dwóch miesięcy. Mam obniżony popęd seksualny
        i większe problemy z osiągnięciem orgazmu(ale to może i lepiej, wtajemniczeni
        wiedzą o co chodzi, napisałem o tym w innym wątku). Moja psychiatra mówiła mi,
        że po Citalu nie można się upić i myślę, że ma rację, bo wypróbowałem to.
        Wypiłem około 400 g wódki i było ok. Wiem, że robię coś głupiego pijąc alkohol
        po lekach, ale co mi tam, chce mieć chociaż odrobinę przyjemności z życia. I
        tak uważam, że życie jest do bani...
        • subrealism Re: cital a popęd seksualny 31.07.04, 00:48
          rzeczywiscie u mnie tez ciezko z orgazmem, ale poped jest ogromny. Zycie jest
          niezdrowe dla psychiki czlowieka to prawda, dlatego biore tabletki wczesniej
          pilem ale odkad biore Cital to jakos nie mam ochoty na alkohol. Gdzies
          wyczytalem, ze na niewielkiej grupie alkoholików antydepresanty powoduja brak
          ochoty na picie i faktycznie na mnie to dziala, ale czasami sie zlamie.
          Ostatnio wypilem wieczorkiem 3 piwka i czulem sie ok. ale jak zasnalem to snilo
          mi sie, ze najadlem sie metalowych srobek. Jak sie w nocy obudzilem to musialem
          zwymiotowac.
          • nikt19 Re: cital a popęd seksualny 31.07.04, 03:45
            U mnie w pierszym tygodniu zarzywania popęd spadł natomiast po kolejnych dwóch
            tygodniach wzrósł i obecnie jest większy niż przed kuracją. Nie zauważyłem
            natomiast żadnych zmian w zakresie oddziaływania alkoholu na organizm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka