kasiulek10 19.08.04, 12:30 Lekarz odstawił mi po paru miesiącach zażywania lek antydepresyjny Lexapro. Napiszcie co mam teraz robić, czy muszę jakoś specjalnie na siebie uważać, żeby depresja nie powróciła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: man Re: Odstawienie leku IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.08.04, 12:56 Ja biorę kwas foliowy (np. Folik 1#1), tran oraz Vit. B compositum. A poza tym staram się wszystko planować i relaksować przed snem (6wysiłęk fizyczny). Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa18 Re: Odstawienie leku 19.08.04, 23:50 nie wolno odstawiac natychmiast tylko stopniowo! przynajmniej tak jest z seroxatem..ja kiedys nagle przerwalam i prze ok 2 miesiace bardzo zle sie czulam, bylam nerwowa, niespokojna i wybuchowa..ogolnie samopoczucie wtedy bardzo zle.pogadaj z lekarzem.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hopeless5 Re: Odstawienie leku 19.08.04, 23:59 Jak masz zalecenie odstawienia, to nie ma powodów, zeby je podważać. Trzea to robić powoli i stopniowo, ale lekarz/lekarka na pewno o tym wie. A propos, pomogło Ci to lexapro? Mnie bardzo nakręcał lęk. Nawet przy małej dawce 5mg i przestałem brać po 17 tabletkach. Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: Odstawienie leku 21.08.04, 15:14 Przede wszystkim czas abyś sobie uświadomiła, że to że wyszłaś z depresji to nie jest w 100% tach za sprawą leku. Lek był tu tylko dodatkiem. Ja odstawiłam asentre pół roku temu i funkcjonuję całkiem ok. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś