bulgaria13 09.06.15, 16:23 ok ok 10 dni biorę Asertin 50 ale mam potężne skutki uboczne-nerwica nasiliła się tak ze czuję że wariuję, wszystkiego się boję. Czy to jest normaly stan po rozpoczęciu leczenia? Biję się co dalej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekspert_gabclinic Re: prośba do Specjalisty 12.06.15, 17:45 Dzień dobry, Może być związane z rozpoczęciem leczenia i nie powinno trwać dłużej niż 14-21 dni. Jeśli ww. skutki uczone nie ustąpią do tego czasu radzimy udać się do lekarza celem modyfikacji leczenia. Pozdrawiamy, Zespół Gabclinic.com Zdrowie i Zaufanie Odpowiedz Link Zgłoś
bulgaria13 Re: prośba do Specjalisty 13.06.15, 09:07 bardzo dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kikaro5 Re: prośba do Specjalisty 05.07.15, 00:04 mam pytanie, dostalam asertin 50 mc temu od psychiatry, mam depresje i nerwice, ale boje sie zaczac brac, bo troche poczytalam opinie i skutki uboczne mnie przerazily, szczegolnie mysli samobojcze po leku, i tak juz dopadaja mnie takie mysli i leki bez leku, a nie ukrywam, ze chce byc zdrowa, zaczac normalnie zyc, tym bardziej, ze przestaje sobie juz radzic z ta sytuacja, nie wiem co robic, bardzo prosze o porade ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bulgaria13 Re: prośba do Specjalisty 06.07.15, 09:52 kikaro5 napisał(a): > mam pytanie, dostalam asertin 50 mc temu od psychiatry, mam depresje i nerwice, > ale boje sie zaczac brac, bo troche poczytalam opinie i skutki uboczne mnie p > rzerazily, szczegolnie mysli samobojcze po leku, i tak juz dopadaja mnie takie > mysli i leki bez leku, a nie ukrywam, ze chce byc zdrowa, zaczac normalnie zyc > , tym bardziej, ze przestaje sobie juz radzic z ta sytuacja, nie wiem co robic, > bardzo prosze o porade ;) cześć Kikaro - ja rozpoczęłam ten watek jakiś czas temu. nadal biorę asertin, efekty uboczne minęły jak ręką odjął! Bardzo się cieszę że nie przerwałam zażywania tylko wytrzymałam te dwa tygodnie. Było naprawdę cieżko ale teraz czuję się bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kikaro5 Re: prośba do Specjalisty 06.07.15, 10:54 Dzięki za odpowiedz, wzielam na razie 1/4 tabletki przez 2 dni zeby przyzwyczaic organizm, teraz zaczne juz brac po pol przez dwa dni i potem cala 50 mg. Mam nadzieje, ze nie popelnilam bledu. To wszystko przez te obawy o skutki uboczne, poza tym nigdy nie bralam takich lekow, mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: prośba do Specjalisty 06.07.15, 12:00 Tylko nie spiesz się z odstawianiem, ta "sztuka" nie zawsze się udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kikaro5 Re: prośba do Specjalisty 08.07.15, 12:27 witam, biore asertin od 4dni, na razie w dawce 25 mg, i mam straszne hustawki, spadek formy, jakby depresja sie poglebiala i mysli derealizacji, ktorych nie chce bo nie daja mi spokoju, chce zyc, nie wiem co robic, moze powinnam odstawic? moze to nie dla mnie lek? bardzo prosze o odp ;( Odpowiedz Link Zgłoś
kikaro5 Re: prośba do Specjalisty 09.07.15, 09:00 Chodzilo mi o mysli samob, jestem w potrzasku nie wiem co robic :( Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gabclinic Re: prośba do Specjalisty 09.07.15, 10:48 Witamy, objawy nieporządane które Pani opisuje mogą występować na początku leczenia, jeśli nie ustąpią do momentu 3 tygodni od czasu włączenia leczenia, proszę udać się do lekarza prowadzącego. Pozdrawiamy serdecznie, Zespół Gabclinic.com zdrowie i zaufanie Odpowiedz Link Zgłoś
kikaro5 Re: prośba do Specjalisty 18.08.15, 18:16 Witam, mam pytanie, biore asertin 50 od poltora mca, od poltora tyg biore dawke 75 mg, ale zle sie czulam i po konsult z innym lekarzem ( moj jest na urlopie) biore 50 wieczorem i 25 rano, chcialam zapytac czy mozna w ten sposob podzielic dawke? teraz czuje sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kikaro5 Re: prośba do Specjalisty 20.08.15, 07:26 witam, mam pytanie, biore asertin od poltora mca i od dwoch dni nie poznaje samej siebie, jestem bardzo pobudzona i zauwazylam agresje, nie wiem co robic bo czuje, ze zwariuje i boje sie, ze zrobie cos glupiego. prosze o rade!!!!!! nie wiem co ze soba zrobic!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: prośba do Specjalisty 20.08.15, 11:40 biegiem do lekarza, to może być początek stanu maniakalnego. Odpowiedz Link Zgłoś