lou7 30.03.05, 18:01 Na jaka recepte wydaje sie w Polsce Xanax: biala czy rozowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
awanturka Re: Pytanie o Xanax 30.03.05, 19:31 lou7 napisała: > Na jaka recepte wydaje sie w Polsce Xanax: biala czy rozowa? Wiem, ale nie odpowiem bo domyslam się czemu ma słuzyć ta wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
lou7 Re: Pytanie o Xanax 30.03.05, 19:54 Oj, chyba mnie podejrzewasz o niecne zamiary, Awanturko. Mam w domu xanax (przepisal mi go moj lekarz za granica z powodu duzego stresu w pracy), recepta byla NORMALNA, ciekawa jestem jak to w Polsce wyglada. A w ogole szukalam informacji o szkodliwosci tego leku (mam po nim dziury w pamieci krotkortwalej) i zorientowalam sie, ze w Polsce sa rozowe recepty... Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: Pytanie o Xanax 30.03.05, 20:01 No to odpowiadam - na normalną, białą. No i przepraszam za podejrzenia. Znałam osobę która UMARŁA , bo nie mogła wyjśc z uzaleznienie od Xanaxu dlatego jestem taka ostrozna. awanturka Odpowiedz Link Zgłoś
lou7 Re: Pytanie o Xanax 30.03.05, 21:10 Dziekuje. Teraz sie przestraszylam... (nie przejmuj sie, tylko troszeczke - przyjmuje go sporadycznie) Odpowiedz Link Zgłoś
lou7 Re: Pytanie o Xanax 30.03.05, 21:15 Dodam jeszcze: te dziury w pamieci przyczynily sie do kilku duzych awantur u mnie w pracy (wpadki byly powazne), zanim pokojarzylam lek = dziury w pamieci (rzadko go biore). Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Pytanie o Xanax 30.03.05, 21:32 umarla od xanaxu? musialo byc chyba cos na dodatek do tego xanaxu, moze jednak przez chorobe a nie od tego specyfiku? Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Pytanie o Xanax 30.03.05, 21:37 Nie brać xanaxu.Wiem na sobie że to jest zgubny lek.Na początku fajnie super i ulga i brak lęków i dobry nastrój ale po 2 tygodniach brania jest totalne odurzenie i płaczliwość i z człowieka jest wrak.Jestem tego dowodem i mam non stop myśli samobójcze.Bierzcie tylko doraźnie raz na jakiś czas jeśli was nerwy dopadną.Silnie uzależnia i bez niego psychika siada Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Pytanie o Xanax 30.03.05, 23:53 Suchy Ty juz tak sie zapetliles z tymi lekami ze w zasadzie najlepiej by bylo gdybys trafil na oddzial i tam ktos przypilnowal co i jak bierzesz i ustawil Ci wreszcie sensownie leki, bo faktycznie za chwile bedzie z Ciebie wrak. Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: Pytanie o Xanax 30.03.05, 22:31 No, nie tak poprostu. Przepisal jej go internista, brała przez lata a jak wiadomo wrazliwośćna ten lek malje wiec musiała go brac coraz więcej. A na zmniejszany Żaden lekarz nie chciał jej przepisywać go w ilościach jakie odnosiły by u niej pozadany skutek więc wyłudzała go u kilku lekarzy równocześnie, gdy i tego było mało zaczęło siepodrabianie recept oraz kupowanie Xanaxu od pokatnych sprzedawców. Podem doszły jeszcze inne benzodiadepiny no i alkohol (bo już same benzodiazepiny bez "wzmacniacz" nie dawały porządanego efektu). No i doszło do zniszczenia watroby, nerek i kompletnego zatrucia co skończyło się smiercią. Nie myśl sobie, że była to osoba zupełnie nieuswiadomiona i nieodpowiedzialna, Próbowała kilka razy, nawet w warunkach szpitalnych, leczenia z tego uzaleznienia - niestety bezskutecznie. A teraz do osób przerazonych tym co tu napisałam: Xanax przyjmowany wg wskazań doświdczonego psychiatry jest lekiem bezpiecznym, Problemem staje się wtedy gdy ktoszaczyna z nim eksperymentowac na własną rękę. A groźba uzależnienie zaczyna byc realna wówczs, gdy dla uzyskania takiego samego jak do tej pory efektu trzeba zwiekszać dawki. awanturka Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Pytanie o Xanax 30.03.05, 23:52 no , powialo grozą, nie myslalam ze moze byc az tak tragiczne w skutkach.. wiem, niestety wiem az za dobrze jak trudno jest odstawic benzo, cale szczescie z dawkami zeszlam w dol ale w sumie to byla jedna z najtrudniejszych rzeczy jaka w zyciu zrobilam, to fakt. Mam nadzieje ze dzieki temu co napisalas ktos nie wpadnie w ta pulapke. Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: Pytanie o Xanax 31.03.05, 00:23 Prawdą jest co pisze awanturka. Otarłam się o śmierć przez uzależnienie się od xanaxu . To chyba najbardziej podstepny z prochów. Odpowiedz Link Zgłoś
yasmeen Re: Pytanie o Xanax 31.03.05, 11:19 Pare lat temu, jak mialam ostry zjazd jedna pani "doktor" ( w cudzyslowie, bo nie zachwala sie wobec mnie jak lekarz) dala mi polski prozac. Poniewaz mi nie pomagalo, poszlam do innego lekarza, stwierdzil, ze w moim stanie prozac tylko mnie rozchwieje i dal mi xanax - w dosc duzej dawce. PAmietam,z e spalam jak susel potem - bo mialam zazywac i na noc i na dzien... Lykalam dosc dlugo. Potem sie obrocilo, i weszlam w gorke... Z ktorej niedawno spadlam.... W kazdym razie nikt mnie nie kontrolowal z tym Xanaxem - moglam go jesc i jesc... Jakos sie ten lekarz nie przejmowal... Chyba mi sie udalo jakims psim swedem, bo silna to ja nie jestem :( Odpowiedz Link Zgłoś
lou7 Re: Pytanie o Xanax 31.03.05, 00:00 Tego leku nie wolno stosowac longiem dluzej niz bodaj 8 lub 12 tygodni (nie mam w tej chwili ulotki, ale moge jutro sprawdzic) - stoi na kazdym opakowaniu; dawki sie zwieksza, bo przestaja dzialac. Ja zaczynalam od cwiartki najmniejszej dozy i lek byl skuteczny. Przyjmuje te tabletki od trzech lat. W tym czasie zuzylam poltora opakowania (tylko w trudnych sytuacjach, nigdy regularnie) Odpowiedz Link Zgłoś
lou7 Re: Pytanie o Xanax 31.03.05, 22:41 z czego mam sie nie tlumaczyc??? ciesze sie, ze jestes z nami, zoltanek . taki mily(a), ze az przyjemnie! Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek o Boże 31.03.05, 11:46 nienawidze takich odpowiedzi. nie powiem Ci bo zrobisz sobie krzywde. śmiechu warte. serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lou7 Re: o Boże 31.03.05, 22:45 a moze chodzilo o: "nie powiem bo podrobisz recepte?" po co sie wypowiadasz, zoltanek, tylko po to by prawic zosliwosci? zle ci wsprod ludzi? zle tez przed komputerem??? musisz odreagowac stres, bezsilnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: o Boże 01.04.05, 07:38 wiem, że chodziło jej o podrobienie recepty! uogólniłem zdziebko sprawe. w konsekwencji zrobiłabyś sobie krzywde. pisze co w danej chwili myśle, nie zabawiaj się we Frojda. pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: o Boże 01.04.05, 09:58 Tak, przyznaje się, źle mi wśród ludzi, przed kompem itp. Posty są projekcją stanu mojej duszy. Złośliwości, które prawie nikogo tak naprawde nie dotykają. Większość użytkowników zna mnie na wyrywki, a w szczególności nie sądze by awanturka miła coś do mnie. Wyluzuj, zawsze jestem do pomocy. Jak chcesz to moge Ci powiedzieć jak podrobić białą recepte na Xanax w warszawie(w innych miastach jest znacząco trudniej). Wpadaj po prostu na gg i pytaj. "Złośliwości, złościwoći,po co się wypowiadasz". Uwierz mi że widze w moich wypowiedziach sens, nie mniejszy niż w życiu miliardów ludzi na tej plugawej planecie. pozdro all - Odpowiedz Link Zgłoś
10ii Re: Pytanie o Xanax 01.04.05, 10:24 Anksiolityki/benzo/ przynoszą spokój i rozlużnienie,m in. dlatego tak uzależniają.Ale nie sa to jedyne leki powodujące uzależnienie.Znam inne leki łatwiej dostępne,które też uzależniają,a skutki bywają gotsze.to NEUROLEPTYKI. ???-neuroleptyki? Tak.Zmuszenie pacjenta żeby je łykał/schizo,albo mania/,a więc podawanie ich pacjentom przynosi otoczeniu ,rodzinie,pielęgniarkom it. taki SPOKÓJ I ROZLUŻNIENIE,ze wpychają je jak nałogowi alkocholicy/oczywiście faszerują nimi pacjentów,nie siebie/.Skutki tego"nałogu"-to strzaskane mózgi biednych psycholi. Ave Cezar!/ Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Pytanie o Xanax 01.04.05, 13:56 Jeszcze raz piszę : unikajcie tego leku.Xanax jest podstępny.Z początku jest fajnie i maksymalne rozluźnienie.Ale potem żeby czuć działania trzeba łykać coraz więcej to tzw. tolerancja na lek.Bierze się go więcej i więcej i niby spoko ale przy depresji i łykaniu go z innymi lekami obniża strasznie nastrój i działa okropnie.Brać tylko czasami w razie wielkich nerwów ale nie dłużej niż kilka dni pod rząd.Jeśli ktoś chce mieć spokój i rozluźnienie to niech już bierze hydroxizinum jeśli koniecznie chce bo to nie uzależnia tak strasznie jak xanax.Ale też doraźnie brać.Uspakaja skutecznie a bardzo słabo działa przeciwlękowo w przeciwieństwie do xanaxu.Pozdro i wara od xanaxu i innych takich :P Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Pytanie o Xanax 01.04.05, 14:57 hydro jest z tej samej bajki, jesli idzie o scislosc. juz Ty lepiej Suchy daj spokoj z doradzaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
lou7 Re: Pytanie o Xanax 02.04.05, 12:50 Spustoszenie w organizmie zalezy od tego jak sie przyjmuje Xanax. Przy nieregularnym nie mozna sie uzaleznic; gorszej jak ktos bierze go dwa czy trzy razy dziennie... Odpowiedz Link Zgłoś