Gość: ciekawy IP: *.library.uu.nl 30.03.01, 14:08 czy w lecie(gdy jest duzo slonca)czujemy sie lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dz Re: depresja a pogoda IP: *.pp.rzeszow.pl 30.03.01, 14:39 tak, masz rację i to jest podobno naukowo uzasadnione (cos sie tam w mózgu wydziela pod wpływem słońca).. Mam natomiast inne pytanie-czy zauważyliście nagłe pogorszenia nastroju i "doły" psychiczne przed gwałtowna zmiana pogody ? I jak-ewentualnie-temu zapobiegać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: depresja a pogoda IP: *.mol.uj.edu.pl 30.03.01, 17:20 zdecydowanie tak. mysle ze najgorzej czlowiek reaguje kiedy nadchodzi niz, wieje halny oraz przy gwaltownych skokach cisnienia. mnie zwykle boli glowa (silny pulsujacy bol ze az trudno wytrzymac). jesli czlowiek mocno reaguje na pogode (tzw meteoropata)to chyba nic nie pomoze, organizm musi po prostu odreagowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: depresja a pogoda IP: *.cs.bialystok.pl 30.03.01, 18:46 Gość portalu: tadek napisał(a): > zdecydowanie tak. mysle ze najgorzej czlowiek reaguje kiedy nadchodzi niz, > wieje halny oraz przy gwaltownych skokach cisnienia. mnie zwykle boli glowa > (silny pulsujacy bol ze az trudno wytrzymac). jesli czlowiek mocno reaguje na > pogode (tzw meteoropata)to chyba nic nie pomoze, organizm musi po prostu > odreagowac... Depresje takie bole glowy mialam 2-3 doby w tygodniu i jeszcze wiele innych chorob.Trzy lata temu przeszlam na diete optymalna, po miesiacu D.O. pojechalam do Arkadii w Gliwicach, tam lekarz optymalny zlecil mi 10 zabiegow pradow selektywnych.Bole glowy stopniowo w ciagu 2-3 miesiecy lagodnialy i ustapily ZUPELNIE. Dzis jestem zdrowa i szczesliwa, ze mialam okazje poznac diete optymalna.Krystyna. Odpowiedz Link Zgłoś