Dodaj do ulubionych

Hydroxyzyna

04.11.05, 12:17
Bardzo prosze powiedzcie mi jakie braliscie dawki hydroxyzyny i ile razy
dziennie.Ja mam stopniowo zwiekszac az dojde do dawki 4 razy dziennie po
75mg,jestem troche przerazony tak duza dawka.Jak sie po nim czuliscie?? Czy
czuliscie sie spokojniejsi.Ja na razie jestem tylko senny i nie czuje
rzadnego uspokojenia.
Obserwuj wątek
    • suchyxxx Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 12:59
      75mgx4?? Przecież to czysta głupota!!!Mi wystarczyło 10mg 3xdziennie.Ten lek
      uspokaja i działa bardziej nasennie.Nie działa przeciwlękowo i nie uspokaja aż
      tak nerwów i obaw tylko pomaga zasnąć.Ja po 2 tygodniach brania dawki 3x10mg
      chodziłem jak trup i spałem non stop.) przytomnosci i ciśnienie opadało tak że
      hej.Nie bierz tylu bo naprawdę za parę dni będzies nieprzytomna i woóle
      zje..a.Kto ci tak kazał?Jak psychiatra to jakiś debil idź do innego.
    • logon1 Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 13:21
      Dziwne ale na ulotce jest napisane aby stosowac 50-100mg 4razy dziennie.Boje
      sie takiej dawki.Dlaczego oni podali tak wysoka dawke.
      • madzialea Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 13:28
        witaj radzę ci poszukać innego lekarza. Z 10 lat temu miałam depresje z uczuciem
        niepokoju i lekarka kazała mi brać hydroksyzyne i to jeszcze wtedy było w
        postaci syropu - fakt był taki że cały czas spałam i nic nie robiłam. to starej
        generacji lek więc jak chcesz się wyleczyć to zapytaj się o cos innego.
        Przepraszam cie ale nie wiedziałam że coś takiego jeszcze wypisują...
        • logon1 Hydroxyzyna 04.11.05, 14:48
          Zmienie lekarza, a jaki lek byscie mi polecili ktory uspakaja a nie uzaleznia??
          • suchyxxx Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 14:56
            Zależy na co cierpisz.Jeżeli jest to nerwica z lękami albo stany depresyjne to
            polecam jakiś lek antydepresyjny.Wbrew nazwy te leki także dobrze pomagają w
            nerwicy a napewno lepiej niż hydroxyzyna.Hydroxyzyna może po dłuższym czasie
            uzależnić.Polecam jakies leki ssri np. seroxat od 10mg-20 rano codziennie.Działa
            po jakims miesiącu dobrze przeciwlękowo i stabilizuje nastrój i nerwy-człowiek
            staje się łagodny i spokojniejszy.Hydroxyzyna z tego co wiem nie leczy a jedynie
            doraźnie czyli brana czasami pomaga w nerwach ale strachu nie likwiduje.Jeżeli
            będziesz brał seroxat to przez 1 tydzień polecam brać na wieczór hydroxyzynę
            25mg.Potem już tylko seroxat.Polecam
            • logon1 Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 16:30
              Nie mam depresji, tylko jestem ciagle nerwowy i potrzebuje jakiegos leku ktory
              by dzialal uspakajaco(prosze o polecenie jakiegos leku nowej generacji,ktory by
              nie powodowal sennosci) i zeby nie byl uzalezniajacy.
          • oslos Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 18:25
            wszytskie praktycznie uzalezniaja!hydroksyzyna ma to do siebie ,ze jest bezpieczna.
    • sylwia_a_s Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 20:12
      na tym forum wypisywane sa czasem czyste absurdy!!!

ja powiem Ci co wiem od lekarzy na temat hydroxyzyny oraz jakie sa moje
      doswiadczenia z tym lekiem

wiec po pierwsze - lek zapisano mi dlatego, ze NIE uzaleznia i jak na jakies
      lekkie klopoty nerwowe jest slabym, dobrze dzialajacym lekarstwem. Nie ma sensu,
      zebys od razy siegal/a po antydepresanty itp. (na to zawsze jest czas)
      Hydroxyzyne stosuje sie w syropach do tej pory, a to ze wzgledu na to, ze dzieci
      pastylek nie polkna, a syrop tak.
      Uwazam, ze cos z tym dawkowaniem moze byc nie tak, ale moge sie tez mylic- moze
      75 mg masz rozlozyc na cala dobe ??? (to jest bardziej normalne) tzn. 25 mg
      rano, 25 mg po poludniu i 25 mg wieczorem (bo wlasnie hydroxyzyna w pastylkach
      dostepna jest w dawkach 10 mg lub 25 mg). 75 mg w lekkim pobudzeniu to i tak
      duzo. Zdecydowanie skonsultuj sie z lekarzem i zapytaj czy masz brac 75 mg na
      dobe czy 75 mg cztery razy dziennie... Jesli lekarz potwierdzi druga opcje, to
      moze faktycznie zapytaj innego...

Pozdrawiam i zycze dobrego samopoczucia :-)
      • sylwia_a_s Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 20:15
        dodam, ze ja hydroxyzyne bralam 3 razy dziennie po 10 mg a pozniej 2 razy
        dziennie po 25 mg.

takze zdecydowane roznice miedzy Twoim a moim dawkowaniem
      • madzialea Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 20:17
        Jeżeli masz nerwice albo stany lękowe to polecam Spamilan.
        Jest to lek nieuzależniający.
        Nie powoduje senności i ogólnie uspokaja i powoduje że człowiek mniej się denerwuje.
        Efekty niestety dopiero po 2 tyg stosowania.
        Nie jest to lek działający natychmiastowo
    • logon1 Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 20:46
      Lekarz zalecil 4razy dziennie po 75mg,w tej chili biore 2 razy dziennie po 25mg
      i nie czuje sie wogle spokojniejszy,a oprocz spamilanu jaki byscie jeszcze lek
      polecili??.Zastanawia mnie jeszcze dlaczego na ulotce jest napisane aby brac 4
      razy dziennie po 50-100mg,przeciez to końska dawka.
      • madzialea Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 20:50
        co do spamilanu brałam 3 razy dziennie po 5 mg i po dwóch tygodniach wybuchy
        nerwicowe się skończyły całkowicie.
      • oslos Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 20:51
        tak, jest napisane tylko.a to leka antyhistaminowy-bedzie chciala ci sie duzo
        pic i jesc.Moze jakies ziolowe?Albo slabe neuroleptyki?
        • madzialea Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 20:54
          zależy wszystko od tego jak mocne masz objawy nerwicy.
          Zależy również jaki zawód wykonujesz bo nie wszystkie leki są bez efektów
          ubocznych - wiekszość powoduje senność i dekoncentracje.
          Ziołowe są dobre. mi osobiście pomaga na silne zdenerwowanie - takie w
          sytuacjach stresowych Nerwosol w postaci płynnej - jest wtedy niezastąpiony.
          • suchyxxx Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 21:08
            Jeżeli chodzi o uspokajacze to hydroxyzyna tylko!!!Ona najsłabiej uzależnia i od
            niej wogóle ciężko się uzależnić.Jednak może powodowac uzależnienie!!!!!!!Na
            ulotce jest napisane eby nie stosować dłużej niż 3-4 miesiące bo istnieje ryzyko
            uzależnienia!!!Ktoś napisał wcześniej że nie uzależnia a to bzdury bo uzależnia
            tylko że najsłabiej ze wszystkich dostępnym uspokajaczy.Spamilan dobry jeżeli
            hydroxyzyna nie pomaga a tak wogóle to leki antydepresyjne a zwłaszcza seroxat
            10-20mg wcale nie jest jakims gównem w które nie należy się pchać!!Leki
            antydepresyjne są bezpieczniejsze niż hydroxyzyna bo działają naprawdę dobrze po
            jakiś 3 tygodniach(w tym uspokajają) i nie ma ryzyka uzaleznienia wcale!!!Wiem
            bo sam brałem przez 2 lata i zrobiłem przerwę na 2 miesiące i to bez trudu więc
            te leki antydepresyjne nie uzależniają a hydroxyzyna może uzależnić!!!Nie pchaj
            się w żadne xanaxy czy lorafeny bo moim zdaniem wszystkie te uspokajacze są
            zgubne i to bardzo.Spamilan jedyny nie uzależnia i pomaga w nerwach a takto to
            polecam brać antydepresyjny lek ale w minimalnej dawce a napewno nie będzie
            źle.Sam biorę seroxat 10mg i jest świetnie i wcale nie denerwuję się.Dodatkowo
            uspokajacze oprócz ryzyka uzależnienia pogarszają nastrój po długim braniu i
            obniżają ciśnienie i powodują że jesteśmy senni cały czas i wyglądamy jak
            zombie.Sam zdecydujesz czy chcesz być jak trup i chodząca mumia (biorąc prochy
            uspokajające) czy czuć się na siłach,normalnie i uspokojony po antydepresatach z
            grupy ssri w małych dawkach...
            • madzialea Re: Hydroxyzyna 04.11.05, 21:14
              dokładnie zgadzam się z poprzednim postem.
              Mam pytanie czy depresja jest wyleczalna? (a co do Hydroxyzyny to lekarka
              poleciała mi go w stanach ataku nerwowego i rzeczywiście podziałało, bralam
              tylko jak miałam potrzebe.)
              Pół roku temu się wyleczyłam z depresji ale ona znowu powróciła( nieproszona).
              Powróciłam do leczenia lexapro ale zawsze mam lęk że nie wyjde z tego stanu.
    • logon1 Re: Hydroxyzyna 05.11.05, 15:55
      Bylem u lekarza i zamienil mi hydroxyzine na lek o nazwie thioridazin w dawce 3
      razy dziennie po 10mg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka