Dodaj do ulubionych

stimuloton - jaka dawka?

17.11.05, 20:37
Biore siodmy dzien Stimuloton i jest znaczna poprawa. Przez pierwsze cztery
dni po pol tabletki, nastepne cztery mam brac 1 a potem dwie. Czy musze
zwiekszac dawke do 2 skoro sie dobrze czuje? Jaka jest roznica w przyjmowaniu
tabletki rano a wieczorem. Mi lekarz zalecil wieczorem.
Obserwuj wątek
    • axe2006 Re: stimuloton - jaka dawka? 17.11.05, 20:49
      Radze stosowac sie do zalecen lekarza, jednak pod warunkiem ze jest dobrym
      fachowcem.
      Mnie stimuloton troche usypia, stad rowniez biore go na noc, chodzi o to aby nie
      uposledzal Twojej percepcji. Mimo, że dziala w ten sposob, moze jednak powodowac
      plytki sen, ale nie u mnie i chyba nie u Ciebie.
      Mam pytanie: czy czasem drgają Ci miesnie przy tym leku?
      Nie polecam picia kawy i alkoholu.
    • slavek33 Re: stimuloton - jaka dawka? 18.11.05, 09:03
      Twój lekarz po prostu w tej chwili ustala dawkę terapeutyczyną. Zaczełaś od
      mniejszej i chodziło o to jakie wywoła w Tobie reakcje skoro jest OK to kazał
      Ci zwiększyć. A co do brania wieczorem to już ktoś tu napisał i potwierdzam -
      Chodzi o to, że stimuloton może w jakiś sposób utrudniać normalne
      funkcjonowanie - powodować senność lub rozkojarzenie. Ja gdy przyjmowałem ten
      lek miałem podobnie - Start od mniejszej dawki póżniej zwiększanie aż do dawki
      która była uznana za tą prawidłową i była. Była tak skuteczna, że wszystko
      praktycznie ustąpiło, doszedłem do wniosku, ze to tylko takie było załamanie i
      teraz już sobie poradze ... i sobie nie poradziłem. Teraz czekam aż mój lekarz
      się pojawi i będę mógł znów zacząć leczenie. Dlatego przy okazji przestrzegam
      Cię przed euforią odzyskania równowagi bo tak naprawde ona jest bardzo słaba i
      leczenie trzeba doprowadzić do końca. Istnieje nawet możliwość, że jakąś
      niewielką dawkę będzie trzeba przyjmowac mimo dobrago samopoczucia latami albo
      i do końca swych dni (no choć może do końca tych dni daleka droga i wynajdą
      jakąś szczepionke na depresje:))
    • anatemka Re: stimuloton - jaka dawka? 18.11.05, 11:12
      ja biorę stimuloton 50mg 1raz dziennie. Rano, bo wieczorem biorę leki nasenne.
      • ddddddddddddd Re: stimuloton - jaka dawka? 19.11.05, 20:48
        ja biore stimuloton od pięciu dni.przez 4 dni miałam brac po połówce tabletki
        (50mg) ale czułam sie bardzo słabo,waliło mi strasznie serce i ciagle kręciło
        mi sie w głowie-wiec w czwartym dniu wzieąlam tylko pół polowy.I to pomogło-
        dolegliwosci prawie znikneły.zamierzam pobrac taka dawke jeszcze przez 7 dni a
        potem znów po połówce a potem moze zaczne brac po tabletce tak jak mi zalecił
        doktor.Przyznaje ze troche sie przestraszyłam tymi objawami zwarzywszy ze
        pierwszy raz biore lek antydepresyjny.jednak mam nadzieje ze zacznie on działac
        pozytywnie a nie jak dotad negatywnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka