Dodaj do ulubionych

Przechodze z cipramilu na lexapro

08.12.05, 19:20

To to samo tylko troche ulepszone:)Kurcze po nim wyzdrowieję
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Przechodze z cipramilu na lexapro 08.12.05, 22:37
      ulepszone jak ulepszone, z pewnością droższe.
      • tarja30 U nas jest tanszy:) 08.12.05, 23:02

cipramil ok 120zl lexapro 97zl
    • jako_70856 Porównajmy ceny leków CITALOPRAM 08.12.05, 23:18
      ja kupiłem CITAL 20mg 30tab 54,68zł na receptę oczywiście

Podajcie innne ceny leków bazujących na Citalopramie
      • tarja30 Re: Porównajmy ceny leków CITALOPRAM 08.12.05, 23:25

cipramil ok.120zl ale kilka razy kupilam po 90zl
        lexapro 89-97zl
        • insignificant Re: Porównajmy ceny leków CITALOPRAM 08.12.05, 23:35
          niekończąca się krucjata lekowa
          • tarja30 Re: Porównajmy ceny leków CITALOPRAM 08.12.05, 23:38
            insignificant napisał:

> niekończąca się krucjata lekowa

wiara czyni cuda:)
            • jako_70856 Czy ta zmiana ma jakiś sens 09.12.05, 00:36
              Ja nie wierzę że zmiana leku bazującego na tej samej substancji leczniczej
              przyniesie zwrot w leczeniu. Wydaje mi się, że rozważanie, który lek brać
              bazujący na citalopramie to tylko kwestia gustu/ceny/różnicy w efektach
              ubocznych. Jeżeli jest inaczej to chyba nie starczy człowiekowi bez ogromnego
              szczęścia życia na znalezienie właściwego leku. Jeżeli się mylę to niech ktoś
              mnie poprawi
              • tarja30 Re: Czy ta zmiana ma jakiś sens 09.12.05, 00:53

jest roznica...lekarz nawet mowil jaka tylko wylecialo mi z glowy.Na pewno cos
                w skladzie jest ulepszone
    • jako_70856 Re: Przechodze z cipramilu na lexapro 09.12.05, 17:11
      Tak, lekarze widzą różnicę. W gabinetach wiszą plakaty reklamujące seroxat i
      inne drogie leki i chyba dlatego tak chętnie wypisują recepty na nie, a nie na
      tańsze odpowiedniki bazujące na tej samej substancji leczącej.
      • morela12 Re: Przechodze z cipramilu na lexapro 11.12.05, 05:03
        tarja30
        Zaczęłaś zazywać ten nowy lek? jak się po nim czujesz?pozdrawiam
        • tarja30 Re: Przechodze z cipramilu na lexapro 12.12.05, 23:37

Jeszcze nie zaczelam.Musze wykonczyc opakowanie cipramilu;)zostalo mi jeszcze 3
          tabletki.Ktos wyzej wspomnial o tanszych odpowiednikach i za nic tego nie
          popre.Juz kiedys bralam polski odpowiednik prozacu heh bardzo madry lekarz
          psychiatra (pisze min.artykuly do kilku gazet)jak tylko uslyszal co biore kazal
          wyrzucic to do smieci...i dziekuje mu za to.To samo dotyczy cen powtarzam
          CIPRAMIL jest drozszy od LEXAPRO wiec co chodzi o kase czy troske o pacjenta???
          akurat mam super lekarza i wiem ze zalezy mu na moim wyzdrowieniu.Z kazdym
          problemem moge dzwonic,przyjezdzac i zawsze znajdzie czas...sa jeszcze spoko
          lekarze.Ja sie ciesze ze zmiany leku i wierze ze mi pomoze a takie teksty typu
          ze robia to bo im sie oplaca bo reklama biore za zlosliwosc i przykro mi ale
          mojej wiary tym nie zachwialiscie
          • morela12 Re: Przechodze z cipramilu na lexapro 13.12.05, 05:31
            tarja30

Zgadzam się z twoją wypowiedzią. Ja też zażywałam odpowiednik Cipramilu -
            Aurex. Ja zminenil mi lek na Cipramil to wyłumaczył mi ,że jednak jest róznica
            między tymi lekami. Ja tez ufam mojemu leklarzowi i wierze, że zalezy mu na
            wyleczeniu mnie a nie na pieniadzach. Ja zmniejszam teraz Cipramil do 20 mg i
            zwiekszam zalaste do 10 mg, zobaczę jak sie bedę czuła. Trzymam za Ciebie
            kciuki na pewno będzie dobrze po Lexapro. Daj znać jak sie po nim czujesz,
            pozdrawiam serdecznie
            • tarja30 do morela12 13.12.05, 12:24

Witaj:)
              Dlaczego zmniejszasz dawke cipramilu?czujesz sie juz dobrze?
              Ja zawsze bralam tylko jedna dawke 20mg rano.
              Pozdrawiam:)
              • morela12 Re: do morela12 13.12.05, 17:32

tarja30
                Lekarz kazał mi zmniejszyc do 20 mg chyba ze względu na to wczesne budzenie,
                zobaczę co będziej dalej, pozdrawiam

• insignificant Re: do morela12 13.12.05, 21:12
                  co ma wiara do leku? jesli masz wiarę to zastosuj psychoterapię rzeklem.leki to
                  tylko wspomagacze.
                  • tarja30 Re: do morela12 13.12.05, 21:56

Dlaczego przed braniem cipramilu czulam sie o wiele gorzej????Co wg.Ciebie mi
                    pomoglo???wspomagaczami mozna nazwac uspokajacze bo pomagaja na chwile.
                    Nie masz racji a pleciesz...
    • tarja30 i jeszcze jedno 13.12.05, 22:03

kiedys biegalam do psychoterapeuty,leczylam sie nawet homeopatycznie i co???
      nic...leki zawsze beda dzialaly lepiej jak sie w to uwierzy ja siegajac po
      pierwszy w zyciu antydepresant wierzylam i pomogl mi.Po urodzeniu dziecka przez
      rok nie wiedzialam co to agorafobia biegalam na zakupy i spacery z
      dzieckiem,chodzilam na koncerty i nie czulam lęku smialam sie nawet z niego
      probowalam wywolac jak bylam w tlumie ludzi i nic...leki to wspomagacze heh
      psychoterapia to wspomagacz.
      • insignificant Re: i jeszcze jedno 13.12.05, 22:05
        wlasnie,że jest na odwrót
        • tarja30 Re: i jeszcze jedno 13.12.05, 22:06

Mow co chcesz...ja probowalam tego i tego i pomogly mi leki
          • insignificant Re: i jeszcze jedno 13.12.05, 22:09
            moze nie natrafilas na odpowiednią osobę.tak samo z lekami jest :)
      • insignificant Re: i jeszcze jedno 13.12.05, 22:05
        no ale jak Ci pomoglo to swietnie,moze masz na jakims innym tle depresje
        • tarja30 Re: i jeszcze jedno 13.12.05, 22:16

kazdy ma na jakims tle depresje (chociaz mi depresja kojarzy sie ze
          smutkiem,spaniem,brakiem checi do zycia)u mnie jest inaczej bo mam chec do
          zycia,nie jestem smutna osoba a wrecz przeciwnie duzo sie smieje.U mnie
          problemem jest lęk,napady paniki w miejscach publicznych.Owszem byly ciezkie
          chwile w moim zyciu(mialam zaledwie 19 lat jak moj 1 synek zmarl w 3 dobie
          zycia)takie przezycia pozostawiaja slad na cale zycie.W moim przypadku sa to
          wlasnie lęki rzed tlumami,gwarnymi ulicami,sklepami.I bez pomocy psychoterapety
          wiem dlaczego to mam otoz po smierci dziecka wydawalo mi sie ze wszyscy patrza
          na mnie albo z litoscia albo unikaja albo to i tamto...i wiem teraz ze nie
          wydawalo mi sie ale tak poprostu bylo i dltaego odsunelam sie od ludzi a to
          doprowadzilo mnie wlasnie do lękow (agorafobii)
          • insignificant Re: i jeszcze jedno 13.12.05, 22:18
            rozumiem,cieszę się,ze pomógł Ci lek.pewnie tak jest,ze nie kazdemu pomaga to
            samo ale warto mysle skorzystac ze wszystkiego w celu pozbycia się tych objawow
            przykrych.kazdy ma rozne sposoby na to.trzeba znalezc odpowiedni po prostu
            ,pozdrawiam i życze duzo zdrowia
      • insignificant Re: i jeszcze jedno 13.12.05, 22:08
        probowałas wywołać ? lol a niby skad te 'ataki' sie wzieły,z ksieżyca?
        psychoterapia wlasnie polega na zmianie myslenia i wiara tutaj jest istotna,to
        nie jest ból głowy.kiedyś się o tym przekonasz.leki doraznie sie zazywa zeby
        miec powera na dzialanie,terapia pomaga w zmianie myslenia,nie nawracaniu
        depresji ktora ma to do siebie,ze moze powrocic po odstawieniu leków,nie chce mi
        sie pisac zreszta,choose wisely.
        • tarja30 Re: i jeszcze jedno 13.12.05, 22:18

Kiedy niby sie przekonam???choruje juz od 10 lat i chyba nie raz sie
          przekonalam
        • tarja30 Re: i jeszcze jedno 13.12.05, 22:21

wg ciebie psychoterapeuta nauczy mnie zmiany myslania???a to ciekawe musialby
          wymazac mi z pamieci smierc dziecka? jak juz wyzej napisalam z tym musze zyc
          i zyje.Kazdy przypadek jest inn.Owszem sa sprawy na ktore mozna zmienic sposob
          myslenia ale w tym przypadku tak nie jest.Oczywiscie pogodzilam sie z tym co
          bylo.
          • tarja30 Re: i jeszcze jedno 13.12.05, 22:25

Sa ludzie chorzy na depresje ktorym pomaga terapia bo szukaja przyczyny
            depresji i potem z tym walcza ale moj przypadek jest inny bo przyczyne znam a
            walczyc moge sama lub z ludzmi ktorzy przezyli to co ja bo tylko oni sa w
            stanie pojac co to smierc dziecka a nie psychoterapeuta
            • insignificant Re: i jeszcze jedno 13.12.05, 22:59
              wsparcie jest bardzo ważne
              • tarja30 Re: i jeszcze jedno 14.12.05, 00:25

myslisz ze wsparcie otrzymam od kogos kto nie przeszedl tego co ja?zeby
                wesprzec trzeba zrozumiec a zrozumie tylko ten co przeszedl to samo
                • insignificant Re: i jeszcze jedno 14.12.05, 10:00
                  nie sądze
                • tarja30 Re: i jeszcze jedno 14.12.05, 12:01

I ok mysl co chcesz.Ja psychoterapete przerabialam i to nie jednego.
                  • tarja30 Re: i jeszcze jedno 14.12.05, 12:03

Ty musisz zrozumiec jedno:kazdy przypadek jest inny i nie mozna ot tak
                    ogolnikowo pisac do kazdego ze to czy tamto jest lepsze bo tak nie jest.Kazdy
                    przypadek jest inny,kazdy ma inne przezycia i kazdego pacjenta traktuje sie
                    indywidualnie
                    • insignificant Re: i jeszcze jedno 14.12.05, 15:21
                      wiem ale przeciez nie kazdy musi przezyc to samo zeby moc pomoc drugiej
                      osobie.sa ludzie ktorzy naprawde chca pomoc,a przynajmniej próbuja.nie mozna
                      generalizować :)
                      • tarja30 Re: i jeszcze jedno 14.12.05, 16:22

Ja moge bo do tej pory nie trafilam na takiego ktory by zrozumial
    • mcphisto Re: Przechodze z cipramilu na lexapro 14.12.05, 15:27
      Lexapro to bardzo dobry lek :) Dosyć szybko wyleczył mnie z huśtawki nastrojów.
      • nic-10 Re: Przechodze z cipramilu na lexapro 14.12.05, 15:31
        co znaczy dosyć szybko?
        ja biorę go juz dwa miesiące i są dni lepsze i gorsze, ile go brałeś i kiedy Ci
        tak naprawde pomógł???
        pozdrawiam
        • mcphisto Re: Przechodze z cipramilu na lexapro 14.12.05, 15:53
          pomógł po około trzech miesiącach
          brałem go razem z Tegretolem
          odstawiłem dość nierozważnie, bo kiedy poczułem, że jest już lepiej
          zlikwidowałem też masę czynników zewnętrznych, które były przyczyną mojego
          stanu, to też na pewno miało wpływ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka