ren35 17.12.05, 10:25 planuje ciąże biore seroxsat od 6 miesięcy ,boję się że gdy odłoże leki wszystko zacznie się od nowa.przestane radzić sobie ze wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majka733 Re: seroxsat a ciąża 17.12.05, 10:34 hej, glowa do gory. ja tez biore rexetin, a to to samo i mysle o ciązy. rozmawialam z moim psychiatra i powiedzial, ze po odstawieniu, nie ma problemu, zeby zaczac starania. nie mozesz z gory zakladac, ze kiedy odstawisz leki, to wszystko wroci. przeciez bralas je po to, zeby byc zdrowa, nieprawdaz? pomogly innym, pomoga o Tobie. na pewno sie uda. mysl pozytywnie. ktos tam powiedzial: "wszystko, czego sie obawialem, spotkalo mnie...". wiec mysl o dzidziusiu a nie o glupotach. tak bedzie najlepiej. trzymam kciuki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nic-10 Re: seroxsat a ciąża 17.12.05, 12:16 po jakim czasie pomógł Ci seroxat? teraz po tych 6 miec. czujesz sie zdrowa? ja biore lęki juz ponad dwa miesiace jest lepiej ale do pelni wyleczenia duzo brakuje, aja bulo u ciebie? Też myśle o dzidziusiu, ale wiem ze podczas brania antydepresantow nie mozna tzn nie wolno zajsc w ciaze, a ja sie martwie ze bede dlugo brala leki i kiedy ta dzidzia? Odpowiedz Link Zgłoś
mogra1 Re: seroxsat a ciąża 17.12.05, 23:56 Zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży przez około 3-4 tygodnie brałam Seronil i Afobam. W chwili gdy się dowiedziałam odstawiłam z dnia na dzień. Przyznam się że jeszcze wtedy nie wiedziałam że jest coś takiego jak objaw odstawienny. Odstawiłam i już. Nie miałam żadnych oznak odstawienia. W ciąży gdy pojawiały się napady lęku i paniki lekarz pozwolił mi brać Relanium. Niestet dosłownie 2 tygodnie po porodzie lęki wróciły tak silne że myślałam że już po mnie. Uroiłam sobie nawet że rodzina odda mnie do szpitala psychiatrycznego. Szybko poszłam do lekarza i zaczęłam leczenie. Po ok 3 tygodniach lęki się zmiejszyły. Teraz przy Seroxacie są bardzo sporadyczne i lekkie. Synek ma teraz 2,7 lat i ma się całkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ren35 Re: seroxsat a ciąża 18.12.05, 10:21 dziękuję za te słowa.ja teraz wszystko odczuwam inaczej po braniu seroxsatu 5 mies.lecz gdy je odstawiłam to było bardzo zle,w5 dniu nie zażywania leku nie byłam wstanie pracować.obawiałam się co będzie w czasie ciąży dzięki tobie wiem czego mam sięspodziewać życze dużo zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś