Dodaj do ulubionych

seroxsat a ciąża

17.12.05, 10:25
planuje ciąże biore seroxsat od 6 miesięcy ,boję się że gdy odłoże leki
wszystko zacznie się od nowa.przestane radzić sobie ze wszystkim!!!
Obserwuj wątek
    • majka733 Re: seroxsat a ciąża 17.12.05, 10:34
      hej, glowa do gory. ja tez biore rexetin, a to to samo i mysle o ciązy.
      rozmawialam z moim psychiatra i powiedzial, ze po odstawieniu, nie ma problemu,
      zeby zaczac starania. nie mozesz z gory zakladac, ze kiedy odstawisz leki, to
      wszystko wroci. przeciez bralas je po to, zeby byc zdrowa, nieprawdaz? pomogly
      innym, pomoga o Tobie. na pewno sie uda. mysl pozytywnie. ktos tam
      powiedzial: "wszystko, czego sie obawialem, spotkalo mnie...". wiec mysl o
      dzidziusiu a nie o glupotach. tak bedzie najlepiej. trzymam kciuki. pozdrawiam
    • nic-10 Re: seroxsat a ciąża 17.12.05, 12:16
      po jakim czasie pomógł Ci seroxat? teraz po tych 6 miec. czujesz sie zdrowa?
      ja biore lęki juz ponad dwa miesiace jest lepiej ale do pelni wyleczenia duzo
      brakuje, aja bulo u ciebie?
      Też myśle o dzidziusiu, ale wiem ze podczas brania antydepresantow nie mozna
      tzn nie wolno zajsc w ciaze, a ja sie martwie ze bede dlugo brala leki i kiedy
      ta dzidzia?
    • mogra1 Re: seroxsat a ciąża 17.12.05, 23:56
      Zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży przez około 3-4 tygodnie brałam
      Seronil i Afobam. W chwili gdy się dowiedziałam odstawiłam z dnia na dzień.
      Przyznam się że jeszcze wtedy nie wiedziałam że jest coś takiego jak objaw
      odstawienny. Odstawiłam i już. Nie miałam żadnych oznak odstawienia. W ciąży
      gdy pojawiały się napady lęku i paniki lekarz pozwolił mi brać Relanium.
      Niestet dosłownie 2 tygodnie po porodzie lęki wróciły tak silne że myślałam że
      już po mnie. Uroiłam sobie nawet że rodzina odda mnie do szpitala
      psychiatrycznego. Szybko poszłam do lekarza i zaczęłam leczenie. Po ok 3
      tygodniach lęki się zmiejszyły. Teraz przy Seroxacie są bardzo sporadyczne i
      lekkie. Synek ma teraz 2,7 lat i ma się całkiem dobrze.
      • ren35 Re: seroxsat a ciąża 18.12.05, 10:21
        dziękuję za te słowa.ja teraz wszystko odczuwam inaczej po braniu seroxsatu 5
        mies.lecz gdy je odstawiłam to było bardzo zle,w5 dniu nie zażywania leku nie
        byłam wstanie pracować.obawiałam się co będzie w czasie ciąży dzięki tobie wiem
        czego mam sięspodziewać życze dużo zdrowia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka