unachica3 11.03.06, 12:26 Proszę o radę. Chce zajść w ciążę od kilku miesięcy. Leczę sie na depresję od 7 lat clonazepam, seronil. Czy to ma wpływ na zajście w ciążę, przebieg, zdrowie dziecka? To dla mnie b. ważne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anatemka Re: clonazepam 7 lat a ciąża 11.03.06, 13:40 a psychiatra co ci powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: clonazepam 7 lat a ciąża 11.03.06, 14:32 ok.3-6 tyg trzeba poczekac od odstawienia lekow do zajscia w ciaze ale co lekarz to inna opinia Odpowiedz Link Zgłoś
jeszp1 Re: clonazepam 7 lat a ciąża 11.03.06, 21:59 Po 7 latach brania clonazepamu jesteś z pewnością bardzo uzależniona od tego leku. Potencjał uzależniający clonazepamu jest wielokrotnie większy niż alkoholu. Myślę, że najpierw powinnaś wyjść z uzależnienia a potem planować ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
unachica3 Re: clonazepam 7 lat a ciąża 12.03.06, 00:53 Ale czy to niebezpieczne dla dziecka? Biore 1 tabletkę 2 mg dziennie. Przez 3 miesiące ostatnio nie brałam, miałam inne leki. Potem lekarz wrócił mi clonazepam. Mówi, że uzależnienie jest jak ktoś bierze 5 tabletek dziennie. Mam silną wolę, mogę odstawić. Ale to będzie kosztem mojego złego samopoczucia. Jeżeli tylko będę się czuła w depresji tak dobrze jak teraz na tych lekach ( w tym clon), jestem gotowa brać je do końca życia. Próba całkowitego odstawienia leków skończyła się dla mnie załamaniem i próbą sam. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: clonazepam 7 lat a ciąża 12.03.06, 14:30 w ciąży nie powinno się brać tych leków. Odpowiedz Link Zgłoś
ixus Re: clonazepam 7 lat a ciąża 14.03.06, 08:52 1 dziennie? Ale chyba podzielona. Clonazepam wprawdzie dlugo sie rozklada, ale 8 godzin po wzieciu dawki juz praktycznie nie dziala. Robilas sobie kiedys EEG? Problem jest chyba w tym, ze dziecko przez 9 miesiecy tez sie uzalezni i jak urodzisz, to moga byc jaja. (efekt odstawienny), a clonazepam ma bardzo duzy potencjal. Nie zwiekszylas dawki przez te kilka lat? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: clonazepam 7 lat a ciąża 12.03.06, 10:24 www.przychodnia.pl/el/leki/leki.php3?lek=544 Odpowiedz Link Zgłoś