24.04.06, 20:47
co myślicie o lorafenie?Czemu mimo ż jest benzodiazepiną to daje aż takie fazy
i tak łatwo jest się uzależnić od niego?Przecież to zwykła benzo a działa
inaczej od innych-dodaje jakiejś euforii i stanu jakiegoś pijactwa i manii a
także luzuje bardzo mocno-czemu to świństwo działa tak dobrze i uzależnia a
xanax już tak nie działa?
Obserwuj wątek
    • tarja30 Re: lorafen 24.04.06, 21:10
      Pamietam jak raz skonczyl mi sie lorafen a lekarka wyjechala bylo to popoludniu
      wiec do rejonowego nie bylo szans isc.Czlowiek czuje sie jak na glodzie i mysli
      tylko o jednym zeby zdobyc ten lek.Nic innego sie nie liczy.Poszlam do
      pierwszego z brzegu lekarza (prywatnie laryngolog)odmowil mi dziwnie na mnie
      patrzac musialam wygladac jak cpunka
      straszne to bylo

Kto ukrywa chorobę, nie znajdzie leku...
    • 85wera Re: lorafen 19.01.15, 01:18
      jestem sama.... i ten strach.....i to że już mogę....próbuje ratunku...za mną już wszystko ..lorafen właśnie mnie zabiją.co noc.od 16 lat!
    • a.g.g.a Re: lorafen 13.02.15, 23:55
      Każda benzodiazepina zawiera inną substancję i choć dzialanie ogólnie mają takie same, czyli p/lękowe i uspokajające, to zdarza się ze dzialanie jest różne. Np Clonazepam oglupia, Xanax usypia, a Lorafen daje moc i fazę.
      Co bardziej niepokojace mam wrażenie ze fascynuje cię takie dzialanie.Droga prosta jak drut do ohydnego w skutkach uzaleznienia, wiem co mowie, a co wazne, faza wiecznie trwać nie będzie. Im dluzej będziesz zażywal Lorafen tym więcej bedziesz potrzebowal by osiagnac efekt, a efektu juz nie bedzie, za to bedzie ch....samopoczucie i mysli samobojcze, ale Lorafen nadal bedziesz brał, by nie doświadczać koszmarnych skutkow odstawiennych.Wiem, ze i tak cie to nie odstraszy,bedziesz musial sie sam sparzyć, a wtedy moze przypomnisz sobie moje slowa, ze czasem warto skorzystać z czyjegos doświadczenia, szczególnie gdy chodzi o życie
    • ekspert_gabclinic Re: lorafen 18.02.15, 19:45
      Witam,
      Lorafen jest benzodizapeiną o pośrednim czasie działania. Jego budowa chemiczna szczególnie nie ròżni się od innych benzodiazepin. Jest to lek o silnym działaniu anksjolitycznym i uspokajającym.Wykazuje również działanie nasennne i umiarkowane działanie miorelaksacyjne i przeciwdrgawkowe. Jest to lek o szybkim początku działania,dlatego też przynosi w dość krótkim czasie efekt w postaci działania przeciw lękowego.Jest to lek użyteczny i skuteczny w codziennym zastosowaniu w lecznictwie psychiatrycznym.Jednak leki z grupy benzodiazepin należy przyjmować jak najkrócej i tylko pod nadzorem lekarza.Przewlekłe stosowanie prowadzi do uzależnienia i rozwoju tolerancji.Osoba przewelekle stosująca benzodiazepiny musi zwiększać dawkę ,poniewaź dochodzi do rozwoju tolerancji. Silne działanie uzależniające wiąże się ze stosunkowo krótkim czasem działania tego leku,co wiąże się z dość gwałtownymi zmianami stężenia leku w organiźmie. Wszystkie benzodiazepiny mogą wywoływać tzw efekt paradoksalny w postaci pobudzenia i odhamowania a nawet wzrostu agresji i zachowań nieprzewidywalnych. Należy pamiętać ,że leki z tej grupy działają jedynie na objawy chorobowe np.niepokój i lęk ,natomiast nie wykazują trwałego działania leczniczego zaburzeń lękowych i depresyjnych.

Pozdrawiam,
      Bogdan Stefanowski
      lekarz psychiatra Gabclinic.com
      • nativeau Re: lorafen 19.02.15, 19:02
        fajnie napisane :)
    • uznam4 Re: lorafen 13.12.15, 14:39
      Witam wszystkich. Jestem w Polsce na długim urlopie i mam problem z przepisaniem recepty na Lorafen.
      Czy mógłby mi ktoś z Was pomóc?
      Mój adres : uznam4@gazeta.pl
      Basia
      • lucyna_n Re: lorafen 14.12.15, 09:12
        Basiu, idź do psychiatry, powiedz że się uzależnilaś od lorafenu i potrzebujesz pomocy. Nie brnij w to dalej, to lorafen powoduje że tak okropnie się czujesz a nie jego brak. To blędne koło.
        • ditta12 Re: lorafen 14.12.15, 10:04
          Na Izbię przyjęć w Szpitalu trzeba poprosić o konsultację z psychiatrą np.i przepisze :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka