Dodaj do ulubionych

Prosze o rady jak radzic sobie z nawrotem depresji

27.12.02, 21:35
Cale lata cierpialem na depresje zanim trafilem do psychiatry, jednego,
drugiego w koncu do szpitala psychiatrycznego. Spedzilem tam 8 tygodni.
Pomoglo, leki, ktore bralem - Bioxetin, Lerivon oraz psychoterapia pomogly.
Wrocilem za szpitala bedac innym czlowiekiem. Przez 3 tygodnie zrobilem tyle
rzeczy, ktore wczesniej odkladalem w nieskonczonosc. Poczulem, ze wreszcie
zyje. Bylo cudownie. Zycie jest piekne, gdy nie ma sie depresji. Teraz, mimo
ze nadal biore leki, czuje, ze depresja wraca. To jest przerazajace uczucie.
Ja tego nie wytrzymam, nie chce cierpiec. Leki, psychoterapia, moze ktos zna
inne sposoby, by to nie wrocilo. Jak sobie pomoc?
Obserwuj wątek
    • Gość: biox Re: Prosze o rady jak radzic sobie z nawrotem dep IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 15:25
      Witaj!
      To dziwne ze bierzesz leki a choroba wraca. Może trzeba zwiekszyc dawki ? Ja
      tez mialam nawrot choroby, ale to byla przerwa w braniu lekow. Myslalam ze to
      juz nie wroci, a jednak. Teraz mam wrazenie ze bioxetinu juz nie odstawie.
      Sama świadomość ze choroba wraca jest przerazajaca. Myslalam ze jestem juz
      wyleczona a tu... Wiem jednak ze bioxetin na mnie dobrze dziala, ale boje sie
      go teraz rzucic. Wiem tez ze po nawrocie choroby czlowiek jest bardzo
      wyczulony na zmiany nastroju. Czasami jest to przejsciowe a ma sie wrazenie ze
      depresja wraca. Moze u Ciebie jest ten sam problem. Moze zle samopoczucie jest
      chwilowe, moze trzeba wiecej cierpliwosci dla siebie. Byc moze za szybko
      zaczales nadrabiac czas i musisz dac sobie wiecej czasu. Zycze pogorszenie
      bylo chwilowe. Trzymaj sie
    • Gość: maja Re: Prosze o rady jak radzic sobie z nawrotem dep IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.02, 15:31
      Jesteś na dobrej drodze, pomogły ci leki i terapia, nawet jeśli na krótko, to
      miałeś to piękne uczucie, że można żyć nie cierpiąc. Takie załamanie może
      powrócić. Być może chodzi o dawkę leku, może należy zmienić lek. NIe czekaj,
      że samo przejdzie. Porozmawiaj z lekarzem, nie poddawaj się i miej zawsze
      nadzieję. Twoja słoneczna strona życia jest już blisko, trzymaj się tego.
    • Gość: klik Re: Prosze o rady jak radzic sobie z nawrotem dep IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.12.02, 08:31
      może życie, którym chciałbyś żyć nie odpowiada temu, które jest Ci
      przeznaczone?, należałoby może coś zmienić w jakimś ideale, z czymś się
      pogodzić?, może ulegasz zbytnio presjom zewnętrznym?, spróbuj z dobrym
      homeopatą, poza tym, nie wiem czy znane Ci są wyciągi z płatków kwiatowych
      Bacha?, na zachodzie dostępne w każdej aptece, nie powodują żadnych zależności
      :)
      • Gość: gosc Re: Prosze o rady jak radzic sobie z nawrotem dep IP: *.ramtel.com.pl 29.12.02, 10:07
        Witam!
        Nawrót depresji to częsty problem. Dotyczy także mnie. Jedyne rozsadne wyjscie
        z tej sytuacji to powrót do tego leku przeciwdepresyjnego, który poprzednio
        przyniósł poprawę. mozna tez spróbowac zmiany na inny lek, ale wierz mi bez
        odpowiedniego wsparcia farmakologicznego nie dasz sobie rady... Nie słuchaj
        tych bzdur o pyłkach kwiatowych itp., skoro lek przeciwdepr. nie działa, to
        sadzisz, że pyłki pomogą? Zyycze Ci dużo optymizmu w Nowym Roku...
        • Gość: klik Re: na temat bzdur o pyłkach IP: *.b.dial.de.ignite.net 30.12.02, 12:57
          • Gość: klik Re: na temat bzdur o pyłkach IP: *.b.dial.de.ignite.net 30.12.02, 13:11
            gościu, nie o pyłki kwiatowe chodzi tylko o esencje z kwiatów drzew
    • donjuan Re: Prosze o rady jak radzic sobie z nawrotem dep 29.12.02, 14:07
      Zastosuj cwiczenia oddechowe Buteyki. Wymagaja one
      cierpliwosci i pracy nad soba ; ale dla zdrowia chyba
      warto sprobowac .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka