laworder 14.05.06, 23:41 Kto dostaje Convulex? czy tez Wam wychodza włosy? Na co lekarze zwykle zmieniaja jak sie mówi o takich działaniach ubocznych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bialeoko Re: Convulex a włosy 15.05.06, 00:34 noo, u mnie nieco więcej 'wyłazi' np przy myciu czy czesaniu (ale ja cóż, akurat mam ich na łbie cholernie mnóstwo i na razie nie martwię się, albo właściwie już mi nie zależy, wisi mi to wszystko - swoją drogą mogłyby tak z nóg wypadać albo...) ponoć, jeśli to ten cel, o który przeważnie chodzi, w zamian może być lit albo karbamazepina - też mają swoiste skutki uboczne Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Convulex a włosy 15.05.06, 07:32 Jeśli Convulex i Depakine Chrono to mniej więcej to samo, to ja dostaję no i właśnie wczoraj zauważyłam zakola... koszmar, wyglądam jak 40-letni facet :-( To jest mój trzeci stabilizator, najpierw brałam tegretol (karbamazepina), ale tyłam wściekle i miałam wybroczyny, potem była próba z Lamotrixem, która skończyła się gorączką 40 stopni i rzyganiem, została tylko Depakine i poza tymi zakolami jestem zadowolona - nie tyję natomiast faktycznie już mała dawka mnie stabilizuje. Litu nie mogę brać, bo mam chorą tarczycę, a wtedy podobno nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś