Dodaj do ulubionych

fluoksetyna 10mg

30.05.06, 19:56
po jakim czasie i ile z was po przyjmowaniu fluoksetyny w dawce 10mg raz
dziennie zaobserwowalo brak apetytu?
Obserwuj wątek
    • zoltanek Re: fluoksetyna 10mg 30.05.06, 20:06
      to daweczka za malutka. i naprawde, naprawde serio mówie. brak apetytu się
      konstruuje gdy dawke 40-60mg się zapodaje zmajstruje
      • make_it Re: fluoksetyna 10mg 30.05.06, 20:17
        Czekam na dalsze opinie i glosy... bardzo by mi zalezalo na tym zmniejszeniu
        go... ostatnimi czasy przytylam sporo i depresja ma tez z tym zwiazek :(((
        • zoltanek Re: fluoksetyna 10mg 30.05.06, 20:21
          W przypadku depresji za dawkę efektywną uznaje się już 10-20mg, gdyż taka ilość
          flu zapewnia działanie antydepresyjne przy znikomych efektach ubocznych(np.
          utraty apetytu). Dawkę 40-60 stosuje się w przypadku bulimi, bo utrata apetytu
          (a co za tym idzie napadą wilczego głodu) jest w tej przypadłości konieczna. I
          już, wątpie by 10mg zauważanie zmniejszyło łaknienie.
          • ajjj1 Re: fluoksetyna 10mg 30.05.06, 21:59
            aha dziekuje za odpowiedz :* dzis pierwszy dzien brania lekow a sama boje sie
            zwiekszac dawke mam 18 lat dopiero. Co o tym sadzicie?
            • eizo1 Re: fluoksetyna 10mg 30.05.06, 22:13
              moja koleżanka potrafiła wciągnąć 4g amfy na dobe
              a ja wypijałem z kumplami 0,7 i po piwo chodziłem
              w twoim wieku
              jak złowiek jest młody to może wszystko

nie chce pisać po jakiej iliści alk ostatnio żygałem
              bo śmiechu narobie
              • ajjj1 Re: fluoksetyna 10mg 30.05.06, 22:29
                ;p :) nie no spoko ale ja dalej czekam na konkretne odpowiedzi :)
                • eizo1 Re: fluoksetyna 10mg 30.05.06, 22:46
                  ja by zaczął od przeczytania ulotki
                  lek jeszcze nie działa
                  siępl.wikipedia.org/wiki/Fluoksetyna
                  • ajjj1 Re: fluoksetyna 10mg 31.05.06, 15:05
                    Wyciągam znow watek. Juz drugi dzien biore i czekam na poprawe. Apetyt niestety
                    mam...;/
                    • ajjj1 Re: fluoksetyna 10mg 31.05.06, 18:49
                      nikt?
                      • eizo1 Re: fluoksetyna 10mg 31.05.06, 21:38
                        wiesz co
                        • eizo1 Re: fluoksetyna 10mg 31.05.06, 22:02
                          lubisz skupiać a sobie uwage co
                          w tydzień i tak nie schudniesz
                      • bialeoko Re: fluoksetyna 10mg 31.05.06, 22:07
                        no ale apetyt to objaw zdrowia :)))
                        tak serio, to rzeczywiście ta dawka za mała na to może być.
                        pobiegaj sobie, poćwicz; to 'też' odchudza, i może zapomnisz o lodówce,
                        apetycie i innych takich.
                        • ajjj1 Re: fluoksetyna 10mg 31.05.06, 22:34
                          :) Co wy myslicie ze nie cwiczylam? nie stosowalam diet i te pe?
                          Nie no serio to ze mna jest tak ze...
                          1- nie mam bulimii tylko jakies zaburzenia jedzenia. Wilczy apetyt chyba to
                          mozna nazwac. Nie znacie mnie to nie wiecie ze probowalam naprawde wszystkiego,
                          zreszta ze skutkiem. Schudlam 15kg potem 6 potem 8. A do bulimii porownuje to
                          bo podobnie jak w niej jak sie wezme za jedzenie to nie moge przestac. Jest tak
                          od ok4 miesiecy..a moze i wczesniej. Tylko ze wczesniej wage utrzymywalam bo
                          cwiczylam i natepne dni po takim obfitym dniu poscilam. Teraz kiedy mnie ta
                          depresja dopadla(podejrzewam ze przez te napady tez w duzym stopniu) nie mam
                          sily na cwiczenia ani na niejedzenie... probowalam jednak sie przemoc i
                          tanczylam ale czulam sie jak zdychajacy kon bity batem i na lozko padalam... i
                          sie tworzylo bledne kolo... smutna... jadlam...nie mialam
                          sily...tylam...jadlam...przytylam...wstydzilam sie z domu
                          wyjsc...jadlam...niemialam sily cwiczyc...tylam...depresja coraz
                          wieksza...doszly bole jelit...objawy takie jak w jelicie nadwrazliwym...jeszcze
                          wieksza depresja....jeszcze wieksze jedzenie...jeszcze grubsza....pogorszona
                          sytuacja w szkole, z powodu bolow wiecej nieobecnosci...odcinanie sie od
                          przyjaciol...wieksza depresja...coraz wiecej czasu spedzonego w domu z powodu
                          biegunek... jeszcze wieksza depresja i jeszcze wiecej ciala...wizyta u
                          psychiatry (przedwczoraj)...nadzjeja na poprawe....apetyt dalej mam duzy...po
                          roku szkolnym wybieram sie na kolonoskopie, mam nadzieje ze wykaze tam cos
                          niegroznego na co sa jakies tabletki i nie bedzie bolalo wiecej i nie bedzie
                          biegunek :(((((( moje 2 marzenia:
                          -byc zdrowa, nie miec biegunek
                          -schudnac 15kg i nie tyc juz wiecej
                          to sa dwie przyczyny mojego stanu psychicznego :(
                          • ajjj1 Re: fluoksetyna 10mg 31.05.06, 22:35
                            przepraszam za blad -zaburzenia łaknienia a nie jedzenia
                            • sneeper Re: napalm 31.05.06, 22:41
                              ja mam to znowu czytac ?
                              -nie ma miejsc, nie wiem co mozna zrobic...
                              -aaa tak n,..no w takim razie to na dostawce,
                              wie pan jakie mamy warunki, i w dodatku wlasnie mamy pozar w szpitalu,
                              ale niech uz zostanie.
                              Siostro !
                              • sneeper Re: napalm 31.05.06, 22:45
                                dlaczego na psychiatri tylko neuroleptyki podaja do dupy ?
                                • sneeper Re: prosze sie nie wyrywac ,na prawde ! 31.05.06, 22:52
                                  - uspokoj sie bo zawolam doktora, tzrymajcie ja ,k...
                                  • sneeper Re: spooko czas na maly blues 31.05.06, 22:58
                                    no doktorze dziewucha nalozku (a niech sie drze...przywiazalismy
                                    na innych salach chyba spia , czekoladke doktorze?
                          • eizo1 Re: fluoksetyna 10mg 31.05.06, 23:09
                            męczysz sie kilka miesięcy albo kilka lat
                            a teraz dwa dni bo rozpoczęciu leczenia oczekujesz
                            efektów?
                          • bialeoko Re: fluoksetyna 10mg 31.05.06, 23:18
                            to może po prostu nie jest to problem _tylko_ apetytu, bo on skądś się bierze,
                            z jakiegoś powodu. same leki to za mało, i tu stara śpiewka, że może by trzeba
                            z psychologiem pogadać...
                            znam jeden jedyny przypadek (w ogóle) osoby, która leczyła się na bulimię (no
                            wiem, to nie to co Ty) i lekarz dał jej effectin, i kazali jej jeść to żarcie
                            jak już musi, ale nie zwrcać, tylko potem sobie przeanalizować, jak się po tym
                            czuła. I pracować nad sobą w sensie: ważniejsza sylwetka, czy codzienne
                            normalne życie...
                            Przytyła z 10 czy 15 kilo, zostało jej, ale zaakceptowała się i z tego co
                            wiem, 2 lata jest całkiem szczęśliwa, nie ma nawrotów (tak mówi i tak wygląda)
                            • ajjj1 Re: fluoksetyna 10mg 01.06.06, 12:26
                              Trzeba zaczac tez samemu dzialac po razy tysieczny.... a moze rocznice
                              zaczyania dzis mam? I moze tak jubileuszowo by tak zaczac i skonczyc wreszcie w
                              znacznieu skonczyc pomyslnie?
                              Mysle ze analizowanie kazdego posilku i jedzenie wg ustalonych wczesniej regol
                              to jest to...
                              --
                              Co mnie żywi zabija mnie
                              • sneeper Re: fluoksetyna 10mg 01.06.06, 17:12
                                wez cos slodkiego z szafki
                                • sneeper Re: pusto ? 01.06.06, 17:13
                                  na odwiedziny przyniosa
                                  • sneeper Re: co mowisz ? 01.06.06, 17:16
                                    co ? -jakby mnie nie przywiazali to by mi ...
                                    no pewnie, jak tacy glodni chodza
                                    • ajjj1 Re: co mowisz ? 01.06.06, 21:53
                                      ponawiam pytanie o fluoksytyne o brak apetytu przy dawce 10mg:)
                                      • bradz Re: co mowisz ? 02.06.06, 13:12
                                        Po 4 tygodniach 1x 20 mg zaczęłam chudnąć ok 0,8 tygodniowo. Bo w ogole nie
                                        chciało mi się jeść. A ponieważ przez ostatni rok przytyłam potwornie, więc ten
                                        objaw uboczny jest dla mnie zachwycający !!! Zmienily mi sie tez, ni stąd ni
                                        zowąd, upodobania żywieniowe i sposob jedzenia (dawnie pochłaniałam w 3 min,
                                        teraz nie umiem jesć szybko). No i wygladam jak czlowiek, uśmiechnieta i chudsza
    • ilquad Re: fluoksetyna 10mg 02.06.06, 00:12
      20 mg Braku apetytu nie było. Niestety.
      • ajjj1 Re: fluoksetyna 10mg 02.06.06, 13:31
        Odchudzam sie od jutra :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka