Dodaj do ulubionych

Do Mskaiq - pytanie o diagnozę

07.06.06, 11:48
Mskaiq, co prawda ignorujesz moje pytania, ale może jednak będziesz tak miły i
odpowiesz: czy Twoje choroby, o których pisałeś, czyli depresję, schizofrenię
i nerwicę, stwierdził u Ciebie lekarz? Miałeś postawioną formalną diagnozę?
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 12:10
      aleś się uczepiła,
      dalabyś już spokój, przecież znasz odpowiedź.
      • miriam11 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 12:19
        lucyna_n napisała:

> aleś się uczepiła,
        > dalabyś już spokój, przecież znasz odpowiedź.

Ale ja naprawdę chcę usłyszeć odpowiedź Antka. Tyle że on mnie pewnie podejrzewa
        o niecne, złośliwe zamiary i dlatego konsekwentnie olewa to pytanie.
        • suchyxxx Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 12:27
          Antek-fajne imię.Moje wrażenie jest takie że on miał wystawioną diagnozę
          depresji ale z postów wynika że leczył ją sposobami naturalnymi i
          psychoterapią.Może sam jest psychologiem?Mogę się mylić więc wybaczcie mi to
          • suchyxxx Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 12:28
            wiem że nikt mnie na forum nie lubi :/ nie kopcie leżącego pls
            • czekolada_z_orzechami Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 12:31
              nie pisz, że nikt Cię nie lubi:)
        • ollaboga77 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 09.06.06, 19:11
          więc Miriam nie dziw się, że facet Cie omija z daleka.
          Albo się popraw.... ukoz no wiesz;) A tak serio wystarczy zaporoponowac zgodę i
          zacznij Antka szanować to tyle pa!
          • miriam11 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 09.06.06, 19:42
            Nie będę się korzyć ani proponować zgody. A już szanować kogoś, kto wmawia nam
            tutaj swoje choroby - no wybacz, ale nie.
            • lucyna_n Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 09.06.06, 19:46
              każdemu czlowieku należy się szacunek, a Antek ma przynajmniej dobre chęci.
              Myślę że jego rady pomogły wielu nerwikom, nie mścij się tak za to że w nie uwierzyłaś, sama sobie jesteś
              winna za taką naiwność. jak wiadomo życie za głupotę nalicza karniaki.
              • miriam11 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 09.06.06, 19:48
                :-) te karniaki mi się podobają...
                A co do szacunku: moja mama mawiała: na szacunek to sobie trzeba zasłużyć.
                Nikomu nie bronię Maska szanować, ja nie zamierzam. Poza tym, dobrymi
                chęciami.... (wiesz jak to dalej idzie).
            • ollaboga77 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 11.06.06, 00:03
              no dobra miriam skoro tyle wiesz o Masku to opowiedz nam .... napewno wiele
              osób poznałoby Maska skoro wzbudza tyle emocji.......
    • euforyk fAnKlUb mAsKa 07.06.06, 12:53
      miriam, po raz kolejny witaj w naszym ulubionym wątku!!!!!

- -

a czy ty poruszyłeś już dziś kwestie maska?
      • miriam11 Re: fAnKlUb mAsKa 07.06.06, 12:54
        Euforyk, jaką masz śliczną sygnaturkę :-)
    • miriam11 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 14:51
      Ponieważ Mskaiq ignoruje pytanie.... coraz bliżej jestem ujawnienia prawdy o
      tym, kim on naprawdę jest i co robi na forum. Prawdopodobnie kiedyś nie
      wytrzymam i to napiszę.
      • suchyxxx Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 15:55
        a wiesz kim on jest? powiedz nam albo mi na privie bo jak poznam prawdziwe
        oblicze Maska to już będę mógł spokojnie odejść z forum i nic mnie nie będzie tu
        trzymało
        • miriam11 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 15:57
          suchyxxx napisał:

> a wiesz kim on jest? powiedz nam albo mi na privie bo jak poznam prawdziwe
          > oblicze Maska to już będę mógł spokojnie odejść z forum i nic mnie nie będzie t
          > u
          > trzymało
          Wiem kim on jest, ale właśnie napisała do mnie Loo i uświadomiła mi, że nie
          powinnam tu na forum tego wrzucać.
          • sneeper Re: do o pewnego czasu 07.06.06, 16:03
            dopisze_zamiast na forum wejdziesz na farme, a tam gnaty zwalone,

• lucyna_n Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 16:16
            weź się uspokój, bo wezmą Cie za histeryczkę.
            • sneeper Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 16:26
              w szpitalu bylo mi b a r d z o ...zle
              i w dodatku zostaly po tym trwale slady
              coraz gorsze z biegiem "leczenia"
              nawet jak cos dobrego z tego powstaje
              stwierdzam -nie warto bylo ,ale co ?
              -leczyc, "nie wiedziec",wyklocac sie o swoje ?
              --

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=42953094&v=2&s=0
            • miriam11 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 16:29
              No już dobrze, dobrze. Po prostu czasem wk..nie na Maska sięga zenitu. Już będę
              grzeczna.
            • miriam11 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 16:32
              AAAAAA, ratunku, Mask pojawił się na forum Psychologia, gdzie przy okazji
              dyskusji o przemocy psychicznej (vide artykuł z Dużego Formatu) twierdzi, że
              takowej przemocy podlega. Nie mogę, czy jest coś, czego Mask nie doświadczył
              osobiście????
              • lucyna_n Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 17:28
                jak to nie doświadcza, a nagonki na niego na tym forum?
                • miriam11 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 17:30
                  lucyna_n napisała:

> jak to nie doświadcza, a nagonki na niego na tym forum?
                  No wiesz, my depresyjni i przemoc psychiczna? ;-)
                  • suchyxxx Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 17:47
                    może doświadcza tej przemocy w pracy bądź w domu? Szkoda że nie chcesz napisać
                    kim on jest z zawodu i co robi.Przecie jakby był psychologiem to przecież nie
                    jest żaden wstyd...chyba że nie mo,żesz powiedzieć bo jest dilerem albo księdzem?
                    • suchyxxx Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 17:51
                      albo policjantem-ale co z tego kim on jest że nie możesz powiedzieć? Nie
                      rozumiem ludzi co się wstydzą powiedzieć gdzie pracują i kim są z
                      wykształcenia-poprostu nie pojmuję dlaczego Mask tak nie chce powiedzieć.Nawet
                      jak pracuje w szpitalu psychiatrycznym jako psychiatra bądź psycholog to co w
                      tym okropnego że nie może zdradzić kim jest.Chyba wpuszczacie nas w balony a
                      Mask jest zwykłą osobą która przypomina psychologa? Nic z tergo nie rozumiem i
                      dlaczego Mask się wstydzisz powiedzieć?Każdy tutaj mówi kim jest żeby się poznać
                      a Ty jedyny nie powiesz...i co się stanie jak forum dowie si gdzie pracujesz? i
                      dlaczego 2 osoby wiedzą kim jesteś a reszta nie? Czy my nie mamy prawa wiedzieć
                      czegoś o Tobie? Masz nas za wariatów i nie chcesz powiedzieć?Sory za moją
                      dociekliwość ale naprawdę korona Ci nie spadnie jak powiesz
                      • suchyxxx Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 17:53
                        czy na forum panuje polityka PIS-u? bo odnoszę wrażenie że wszystko zatajacie
                        tylko nie rozumiem w czym zatajenie może pomóc? Może jesteś politykiem?
                        • sneeper Re: taka formula 07.06.06, 18:10
                          nie ten zawod ,tez sie ucze
                          ale czemu rodzice
                          przez 20.... lat nie
                          przeczytali ani slowa
                          o leczeniu, nawet z
                          poradnika dla rodzin, nawet jak podsuwalem im to pod nos
                        • miriam11 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 18:10
                          Suchy, nie miotaj się już tak, Mask jest informatykiem. I to akurat nie tę
                          informację zamierzałam ukrywać :-)))
                          • sneeper Re: to az nad to 07.06.06, 18:14
                            poogladaj sobie "informatyke "w TV ,
                            • suchyxxx Re: to az nad to 07.06.06, 20:37
                              informatykiem i aż tak się zna na emocjach i ogólnie umyśle? Skąd on to wie?
                              Informatycy to nie psycholodzy a on jest w tym dobry-jakto możliwe?Toż normalnie
                              skrzesła nie spadłem omal jak dowiedziałem się kim z zawodu jest Mask.Skąd on
                              tyle wie o psychologi? Normalnie szok:)
                              • sneeper Re: to az nad to 07.06.06, 20:57
                                pewnie nie docenia 1.techniki 2.jakiejkolwiek religii ,przykladowo
                                • suchyxxx Re: to az nad to 07.06.06, 21:35
                                  ja nie doceniam czy Mask? Bo ja doceniam religię i technikę jak najbardziej:)
    • dance_macabre Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 21:54
      Bejbe, dajesz popalić, nieźle :)))
      • anatemka Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 07.06.06, 22:13
        dance_macabre napisał:

> Bejbe, dajesz popalić, nieźle :)))

raczej tworzy bzdurne wątki.
        Sprawy prywatne to sie raczej na priv załatwia.
        • miriam11 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 08.06.06, 07:24
          anatemka napisała:

> raczej tworzy bzdurne wątki.
          > Sprawy prywatne to sie raczej na priv załatwia.

Anatemko, jeśli ktoś nas tutaj wszystkich poucza, a zarazem twierdzi, że się
          zna, bo przechodził te wszystkie choroby, to chyba nie jest sprawą prywatną, czy
          zdiagnozował je sobie sam, czy to była opinia lekarza...
          • dance_macabre Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 09.06.06, 23:41
            Baardzo mi się podoba ten wątek :)))
    • mskaiq Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 11.06.06, 07:37
      Nieodpisuje Miriam11 na Twoje posty bo kiedy odpialem na jeden z Twoich postow
      poprosilas zebym nie pisal do Ciebie.
      Poza tym odpisuje tylko wtedy kiedy wierze ze to co pisze moze pomoc. To czy
      mam diagnoze lekarska nie pomoze Tobie.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • jolecka-22 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 11.06.06, 12:44
        Chcecie żeby Mskaiq przedstwaił wam zaśw. lekarskie?
      • euforyk Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 11.06.06, 14:12
        mskaiq napisał:

> Nieodpisuje Miriam11 na Twoje posty bo kiedy odpialem na jeden z Twoich postow
        > poprosilas zebym nie pisal do Ciebie.
        > Poza tym odpisuje tylko wtedy kiedy wierze ze to co pisze moze pomoc. To czy
        > mam diagnoze lekarska nie pomoze Tobie.
        > Serdeczne pozdrowienia.

kolego nie badz taki dretwy i zasadniczy. może jakiś streching do tych pompek? a
        moze jakis kurs jak komunikowac sie z ludzmi? a moze jednak setka z rana?
      • miriam11 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 11.06.06, 14:14
        Widzisz Mskaiq, tak uparcie pytam o tę diagnozę, ponieważ uważam, że jest
        istotne, czy naprawdę chorowałeś i udało Ci się pokonać te choroby Twoją metodą,
        którą tu propagujesz, czy też tylko wydawało Ci się, że chorowałeś. To ma
        fundamentalne znaczenie dla wiarygodności Twoich porad. Przynajmniej dla mnie.
        Osobiście coraz bardziej jestem przekonana, że nigdy nie byłeś chory. Sądzę tak,
        ponieważ wydaje mi się nieprawdopodobne, aby ktoś chorował i na schizofrenię, i
        na depresję i na nerwicę i na CHAD. Poza tym z niektórych Twoich postów wynika,
        że nie masz pojęcia o tych chorobach. To, że teraz też nie odpowiedziałeś na
        pytanie o diagnozę lekarską, tylko mnie w moich przekonaniach utwierdza. I nie
        ma to nic wspólnego z tym, czy ta informacja mi w czymś pomoże, bo ja od Ciebie
        żadnej pomocy nie oczekuję.
    • ooptymistka Miriam11 11.06.06, 16:47
      Gdybyś chciała moje diagnozy to służe wystarczy ksero czy orginały przesłać :-)
      Mskaiq to jest osoba dla której jeszcze tu czasami bywam
      • kierowca.autobusu Re: Miriam11 11.06.06, 16:58
        a co, stwierdzono u Ciebie schizofrenię, nerwicę i depresję?
    • mamusia1999 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę/a ja mysle 11.06.06, 17:16
      ze Mask mial lekki kryzys zyciowy i udalo mu sie go zazegnac. nie ma pojecia (i
      oba nigdy sie to nie zmienilo) jak zle moze byc i wydaje mu sie, ze jemu bylo
      najgorzej - i sie nie dziwie, mnie tez sie wydaje, ze juz gorzej niz mnie bylo
      to byc nie moze, taka slabosc wyobrazni.
      poza wieloma trafnymi uwagami z zakresu szeroko pojetej higieny psychicznej i
      ogolnej czesto czadzi i to groznie (np.na temat schozofrenii)
      jego rady o IGNOROWANIU lekow jeza wlos na glowie. jedyna droga z leku to go
      stwierdzic (bo czasem sie nomen omen maskuje) i zaakceptowac (oj trudno).
      • lucyna_n Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę/a ja mysle 11.06.06, 18:25
        mi to wygląda na wyjście z alkoholizmu , w tym przypadku wszystkie objawy o jakich pisze, wlącznie z
        omamami, jadlowstrętem, bólami , depresją poalkoholową , itd, zaczynają wyglądać logicznie, a metoda
        wyjścia z tego rzeczywiście własciwa i skuteczna. Zdrowy tryb życia, odstawienie używek, szukanie
        oparcia w Bogu, w pomaganiu innym np jako wolontariusz, wybaczenie sobie, itd.
        Jakby się do tego przyznał podziwiałabym go, a tak to tylko staram sie rozumieć że on nie rozumie.
        • suchyxxx Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę/a ja mysle 11.06.06, 21:22
          i masz + ode mnie za Twoje stwierdzenie byłego alkoholizmu Maska.Też uważam że
          koleżanka ma rację bo faktycznie to wygląda jakby Mask kiedyś miał problemy z
          używkami czy alkoholem ale mógłby napisać o tym i nic takiego by się nie
          stało.To co on opisuje w swoich postach przypomina mi AA oraz ich wykłady tzn.
          jak się widzi na fil;mach itp.Może i jest alkoholikiem już zdrowym zresztą ale
          jakby napisał to możliwe że zyskałby wielki podziw forumowiczów.Oczywiście to
          tylko spekulacje Lucyny i moje zresztą też-po jej poście faktycznie można
          stwierdzić że ona pisze prawdę ale nie róbmy z Maska alkoholika bo może nie miał
          nigdy problemów z alkoholem.Może i miał ale tego nie wiemy,może miał problemy z
          narkotykami albo lekami uspokajającymi ale może nie miał.Nie wiemy-chciałbym
          poznać odpowiedź od samego "bohatera" naszych postów
          • looserka Lucyna, Suchy 11.06.06, 21:57

nie spekulujcie, bo się mylicie, więcej "w tym temacie" nie chcę mówić.
            • suchyxxx Re: Lucyna, Suchy 11.06.06, 22:13
              są ludzie i parapety-ja widocznie jestem takim parapetem bo widzę że tylko elita
              forum wie kto to jest mask i skąd tyle wie o psychologii a nikomu nie chce
              powiedzieć.Lucyna nie martw się-nie musimy znać prawdy-jak nie chcą nam nic
              mówić to niech nie mówią ale potem nie dziwią się że darzę ich mniejszą sympatią:(
              • suchyxxx Re: Lucyna, Suchy 11.06.06, 22:15
                czuję się pominięty i niezauważony a tego mi akurat teraz w dołku trzeba
                najbardziej:(
              • lucyna_n Re: Lucyna, Suchy 12.06.06, 09:43
                co Ty się tak do mnie kleisz? moje domysly są moje i wcale nie mam zamiaru kurczowo się ich trzymać.
                Maskowi może być sto innych rzeczy.
            • lucyna_n Re: Lucyna, Suchy 12.06.06, 09:41
              wiem, wiem, domysły są zawsze glupie, ale co robić skoro Mskaiq sam się na nie skazuje, a jest nie od
              wczoraj postacią tak tajemniczą i intrygującą że trudno nie snuć domyslów.
    • mskaiq Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 12.06.06, 00:24
      Nigdy nie bylem alkoholikiem Lucynko chociaz kiedy pojawila sie depresja i
      schizofrenia i kiedy przestalem wierzyc ze tego mozna sie pozbyc uzywalem
      alkoholu aby zapomiec i uciec. Trwalo to jednak krotko, gdzies dwa miesiace,
      moze trzy. Mysle ze przez taka probe ucieczki przechodzi bardzo wielu ludzi z
      depresja.
      Jesli chodzi o brak wiary Miriam11 to kazdy ma prawo wierzyc albo nie wierzyc.
      Mysle ze bardzo wiele Twoich problemow bierze sie z braku wiary, jej brak
      oznacza strach. Kiedy kierujemy sie strachem trudno uwierzyc ze cos jest dla
      nas w tym zyciu.
      Ja wierze, nadal kocham ta sama osobe o ktorej kiedys Ci pisalem i wierze ze
      bedziemy razem pomimo tego ze nie mam zadnego kontaktu od wielu lat.
      Nie mozna zyc bez wiary, nie mozna sie ciagle bac ze ktos nas oszukuje bo zycie
      staje sie nieznosne.
      Zdarzaja sie ludzie ktorzy oszukuja, wiele razy bylem oszukany ale moje zycie
      nie zalezy od tego czy ktos mnie oszuka. Wiem ze za oszustwem stoi strach, a
      wiem co on oznacza i dlatego nigdy nie mam pretensji, wybaczam.
      Wybaczam dlatego ze natychmiast znika problem, gdybym nie wybaczyl powrocilbym
      do strachu. Zaczalbym sie bac ludzi bo moga mnie oszukac a tego nie chce zrobic
      bo swiadomnie pozbylem sie strachu.
      Zastanawiasz sie Suchyxxx skad wiem duzo na temat psychologi, to nie pochodzi z
      ksiazek, to bierze sie z moich przezyc, wszystko co pisze sprawdzilem na
      sobie.
      Serdeczne pozdrowienia.

• miriam11 Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 12.06.06, 07:27
        Próba zalania potokiem papki słownej nt strachu ma się nijak do moejgo pytania.
        Ponowny unik - tym silniejsze moje przekonanie, ze niestety mijasz się z prawdą
        wmawiając ludziom na jakie ciężkie choroby cierpiałeś.
        Ale, jak dla mnie to już tylko bicie piany. Dla mnie pozostaniesz niewiarygodnym
        mitomanem. Kończę temat, twierdź sobie co chcesz, Twoja sprawa. To Ty kiedyś
        spotkasz się z rzeczywistością i to Ty będziesz sobie musiał z nią poradzić.
        • euforyk Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 12.06.06, 10:51
          > To Ty kiedyś spotkasz się z rzeczywistością i to Ty będziesz sobie musiał z
          nią > poradzić.

.... - postraszył internauta internaute
      • lucyna_n Re: Do Mskaiq - pytanie o diagnozę 12.06.06, 09:46
        Oj, no dobrze, przepraszam, nie chcialam Ci przyklejać łatki, ot tak tajemniczy jesteś bardzo, to się
        czlowiek probuje domyślić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka