Dodaj do ulubionych

doxepin a ciąża

26.06.06, 14:38
czy któraś z was zaszła w ciążę po braniu doxepiny (lub innego leku
antydepresyjnego) i czy to jakos wpłynęło na dziecko. Bardzo chcę mieć
dziecko a na razie biore doxepin i mam zamiar w niedługim czasie po
odstawieniu zajsć w ciązę, a przynajmniej rozpocząć starania. Ciekawi mnie
też samopoczucie osób będących w ciąży a chorujących wcześniej na depresję.
Czy depresja sie nie nasila?
Obserwuj wątek
    • gabi981 Re: doxepin a ciąża 26.06.06, 15:27
      Witaj,nie poradzę Tobie zbyt wiele, jedynie moge podać tobie rękę.Mam 30lat,
      jedno udane dziecko w trakcie nerwice lękową i marzenie na drugie zdrowe
      dziecko.Mam już poniżej watek "nerwica lękowa,cital,a mrze o dziecku".Wiesz co,
      mam nadzieje że uda nam się zrealizowac szczesliwie nasze plany.Głowa do góry.
      Marcierzyństwo to bardzo silny instynkt:)Powodzenia
    • lucyna_n Re: doxepin a ciąża 26.06.06, 16:19
      doxepiny nie wolno stosować w ciąży ponieważ może powodować uszkodzenie płodu. Lek utrzymuje się
      w organizmie co najmniej 2 tygodnie, ale nie wiem ile powinnaś odczekać od odtawienia leku do zajścia w
      ciążę, lekarze z reguły mówią że minimum 3 miesiące.
      • gabi981 Re: doxepin a ciąża 27.06.06, 08:59
        Odnosnie odstawienia przed ciążą leku... Ja biorę cital,moj lekarz zapewnia
        mnie ze nie musze długo zwlekac po odstawieniu poniewaz lek szybko wchłania
        organizm i nawet późniejsze odstawianie w mniejszych ilościach potwierdza
        krótkie działanie.Aczkolwiek dla bezpieczeństwa uwazam że te 1,5 misiaca należy
        poczekać.
        • kachaa17 Re: doxepin a ciąża 27.06.06, 11:32
          moja pani psychiatra powiedziała mi, ze właściwie to zaraz po odstawieniu leku
          mogę zajsć w ciążę, bo ten lek szybko wychodzi z organizmu, ale bezpiecznie
          jest odczekać jeden cykl. Ale myślałam, ze ktoś moze ma takie doswiadczenie za
          sobą i sie podzieli swoja hostorią
          • jolecka-22 Re: doxepin a ciąża 27.06.06, 12:19
            Moja znajoma przyjęła opakowanie doxepinu niewiedząc że jest już w ciąży.
            Bardzo sie bała jaki to będzie miało wpływ na dziecko, ale wszystko jest ok.
            maluszek sie dobrze rozwija.
            • lucyna_n Re: doxepin a ciąża 27.06.06, 12:31
              prawda jest taka że można żyć jak najzdrowiej a i tak dziecko może urodzić się chore, a dziecko
              alkoholiczki czy narkomanki może urodzić się zdrowe. Taki świat.
              Pewności nie ma nigdy, a i logiki w tym żadnej.
              • gabi981 Re: doxepin a ciąża 27.06.06, 13:24
                Niby tak... Ciężko doszukiwac się sprawiedliwości. Ale w tak istotnym temacie
                jak planowanie ciąży na ile to możliwe trzeba zachowac ostrożność.A co z tego
                wyjdzie, życie pokaze.Bądzmy dobrej myśli!!!
                • kachaa17 Re: doxepin a ciąża 28.06.06, 08:24
                  no właśnie. Mimo wszytsko ostrożności nigdy za wiele. Dzięki za odzew

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka