xyq 02.07.06, 17:08 miałem w rękach książkę Santorskiego "Wsłuchując się w Prozac". Zerknąłem na wstęp i pierwszy rozdział. Zachęcające. Podobno nawet osobowość zmienia. A u psychiatry powiedzieli mi, że wycofano i że są inne leki. Czemuż tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sneeper Re: czemu wycofali Prozac ??? 02.07.06, 17:20 byx napisal -czemu wycofali, -to nie jest w sumie smieszne, ja tez sie tego nazarłem,a jak pieknie wyglądam DUSZA towarzystwa... a jak sie cofa :) Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: co się cofa? 02.07.06, 17:43 moze ten psakudny nastrój,byk toby to dłużej wytrzymał a MUsi wytrzymac czy chce czy nie chce,jak nie ucieknie Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: co się cofa? 02.07.06, 19:20 a wycofali? jest jeszcze fluoksetyna u nas w Polsce odpowiednik prozacu tylko tańszy ale to to samo Odpowiedz Link Zgłoś
rzeznia_nr_5 Co ty pierd****** smętny gościu?? 02.07.06, 19:36 xyq napisał: > miałem w rękach książkę Santorskiego "Wsłuchując się w Prozac". > Książkę napisał Peter Krammer o ile mnie pamięc nie myli.Santorski....hehehe Nakwyżej jego wydawnictwo mogło to wydać. > psychiatry powiedzieli mi, że wycofano i że są inne leki. Czemuż tak? Bo sam Prozac by Eli Lilly się nie sprzedawał.Jest w ..uj odpowiedników tego polskich i zagranicznych.Fluoksetyny nigdzie nie wycofywano.Pewnie chciał ci zapisać coś za co odpłacą mu repy i dlatego ci wcisnął takiego gładkiego kita. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Co ty pierd****** smętny gościu?? 02.07.06, 22:01 i dobrze ze wycofali bo myslalam ze po tym gownie sie przekrece Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Co ty pierd****** smętny gościu?? 02.07.06, 22:19 ja nigdy nie brałem fluoksetyny i nawet nie sugerował mi tego lekarz-wolał już seroxat żebym ja brał niż prozac.Nie wiem czy to takie dobre ale energi dodaje.Ja po seroxacie myślałem że się przekręcę:) Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Co ty pierd****** smętny gościu?? 02.07.06, 22:23 suchyxxx napisał: > ja nigdy nie brałem fluoksetyny i nawet nie sugerował mi tego lekarz-wolał już > seroxat żebym ja brał niż prozac.Nie wiem czy to takie dobre ale energi > dodaje.Ja po seroxacie myślałem że się przekręcę:) dluuugo chwaliles seroxat i nie przypominam sobie zebys mowil ze sie po nim przekrecasz no chyba ze odleciales jak ja po prozaku:zero sil,ciemnosc w oczach,ciagle zimne poty,nie dalo sie wstac z lozka bo od razu uczucie omdlenia a do tego wszystkiego tak duzy lęk ze nie da sie go opisac.nie wspomne juz ze nie dalo sie ani jesc ani pic dwa leki doprowadzily mnie do takiego stanu i to po kilku dniach brania:prozac i lexapro a kysz Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: czemu wycofali Prozac ??? 02.07.06, 22:24 a po cipramilu i teraz po seroxacie to az sie chce życ Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Prawdziwy psychiatra prozac szanuje 02.07.06, 23:07 prozac jest bardzo wazny dla pacjenta i dla lekarza psychiatry , bez prozacu nie ma psychiatrii humanitarnej Odpowiedz Link Zgłoś
fixi3 Re: czemu wycofali Prozac ??? 03.07.06, 03:09 Wycofano, bo producent ukrył pewną istotną dla pacjenta wadę leku : w USA po odstawce tego leku wielu pacjentów popełniło samobójstwa... Pozatym to "rasowy" psychotrop, który mocno uzależnia :( Ja brałam go dawno temu, przez 2 m-ce, potem odstawiłam - i miałam "próbę", niestety... Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: czemu wycofali Prozac ??? 03.07.06, 11:47 jakieś bzdety wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeoko Re: czemu wycofali Prozac ??? 03.07.06, 14:46 > Pozatym to "rasowy" psychotrop, który mocno uzależnia :( ;D Odpowiedz Link Zgłoś
f_16 Re: czemu wycofali Prozac ??? 03.07.06, 07:51 Ale pieprzycie wg wszystkich żródeł prozac albo odpowiedniki tzw fluoksetyna jest najczęściej sprzedawanycm z tymoleptyków ma ok 50 % w obrocie na rynku. Czyli co drugi sprzedawany tymoleptyk to prozac a co trzeci psychotrop to prozac. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: czemu wycofali Prozac ??? 03.07.06, 09:56 i prozac łatwo odstawić bo ma długi okres półtrwania i nie czuje się objawów odstawiennych specjalnie. seroxat-czerwony diabeł efectin-czarny szatan cital-słodka ciocia/wójek asentra-biała wdowa prozac-zielona polana Odpowiedz Link Zgłoś