Dodaj do ulubionych

depresja a środki hormonalne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 10:24
Prosze o wypowiedź kobietyy, które zażywały środki hormonalne majace wywołać
miesiączkę i spowodowały one u nich depresję. Jakie to były środkie? Czy po
odstawieniu nastąpił odwrót choroby?
Obserwuj wątek
    • Gość: ina Re: depresja a środki hormonalne IP: *.aktivist.pl 12.02.03, 15:15
      czy nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć na to pytanie???????????
      • Gość: sandra Re: depresja a środki hormonalne IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 19:01
        Hej Ina,
        ja od 3 lat mam problemy z okresem, bralam szereg srodkow na wywolanie go, no
        i skutek-od pazdziernika jade na Bioxetinie, antydepresancie.
        Wiec chyba jest jakis zwiazek...
    • Gość: ina Re: depresja a środki hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.03, 23:47
      dzieki za odpowiedż, ja biore od 3 miesiecy luteine i popadam w corazgorsza
      depresję, zresztą na ulotce jest ostrzeżenie. Nadodatek okres raz jest a raz
      go nie ma wiec bedę musiala zmienić środki hormonalne na inne. Boję sie że to
      będzie gwóżdż do trumny:(((
      • Gość: ella Re: depresja a środki hormonalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.03, 15:19
        czesc, ja bralam przez kilka miesiecy jakies tabletki w pierwszej polowie
        cyklu, ale czulam sie po nich fatalnie, potem luteine, bylo lepiej, ale bralam
        to krotko, teraz biore zwykle tabletki antykoncepcyjne i przez kilka miesiecy
        na poczatku byla znaczna poprawa nastroju
        • matyldakowalska Re: depresja a środki hormonalne 10.03.03, 15:48
          biore pigulki antykoncepc. czuje sie fatalnie
    • copy_2 Re: depresja a środki hormonalne 12.03.03, 21:08
      Moja córka (21 lat) leczyla przez 2 lata lęki napadowe Anafranilem, z
      powodzeniem zreszta. Po odstawieniu lekow czula sie juz dobrze (co trwalo ok.
      pol roku), a w miedzyczasie zaczęła brać srodki antykoncepcyjne (Marvelon). Po
      czterech miesiacach brania tych środków lęki wróciły, a jeszcze doszła normalna
      depresja. Zaczęła brać Coaxil, ze względu na mniejsze skutki uboczne niż przy
      Anafranilu, ale sytuacja się nie zmieniła, a wręcz pogarszała, odstawiła więc
      Marvelon. Nie upłynął miesiąc, a samopoczucie poprawiło się radykalnie, w tej
      chwili odstawia też Coaxil i jest OK. Nie wiem czy tak działają wzystkie środki
      hormonalne, czy to kwestia złego doboru?
      • evia Re: depresja a środki hormonalne 15.03.03, 20:10

Też sie nad tym zastanawiam. A czy ktoś bral jakieś hormony na przysadke
        mózgowa, zeby wywołać okres. Jaki miały one wpływ na orgaznizm - przbranie na
        wadze, depresja etc.
    • laws Re: depresja a środki hormonalne 15.03.03, 23:31
      luteina... downhill...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka