Gość: ina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 10:24 Prosze o wypowiedź kobietyy, które zażywały środki hormonalne majace wywołać miesiączkę i spowodowały one u nich depresję. Jakie to były środkie? Czy po odstawieniu nastąpił odwrót choroby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ina Re: depresja a środki hormonalne IP: *.aktivist.pl 12.02.03, 15:15 czy nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć na to pytanie??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: depresja a środki hormonalne IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 19:01 Hej Ina, ja od 3 lat mam problemy z okresem, bralam szereg srodkow na wywolanie go, no i skutek-od pazdziernika jade na Bioxetinie, antydepresancie. Wiec chyba jest jakis zwiazek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: depresja a środki hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.03, 23:47 dzieki za odpowiedż, ja biore od 3 miesiecy luteine i popadam w corazgorsza depresję, zresztą na ulotce jest ostrzeżenie. Nadodatek okres raz jest a raz go nie ma wiec bedę musiala zmienić środki hormonalne na inne. Boję sie że to będzie gwóżdż do trumny:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: depresja a środki hormonalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.03, 15:19 czesc, ja bralam przez kilka miesiecy jakies tabletki w pierwszej polowie cyklu, ale czulam sie po nich fatalnie, potem luteine, bylo lepiej, ale bralam to krotko, teraz biore zwykle tabletki antykoncepcyjne i przez kilka miesiecy na poczatku byla znaczna poprawa nastroju Odpowiedz Link Zgłoś
matyldakowalska Re: depresja a środki hormonalne 10.03.03, 15:48 biore pigulki antykoncepc. czuje sie fatalnie Odpowiedz Link Zgłoś
copy_2 Re: depresja a środki hormonalne 12.03.03, 21:08 Moja córka (21 lat) leczyla przez 2 lata lęki napadowe Anafranilem, z powodzeniem zreszta. Po odstawieniu lekow czula sie juz dobrze (co trwalo ok. pol roku), a w miedzyczasie zaczęła brać srodki antykoncepcyjne (Marvelon). Po czterech miesiacach brania tych środków lęki wróciły, a jeszcze doszła normalna depresja. Zaczęła brać Coaxil, ze względu na mniejsze skutki uboczne niż przy Anafranilu, ale sytuacja się nie zmieniła, a wręcz pogarszała, odstawiła więc Marvelon. Nie upłynął miesiąc, a samopoczucie poprawiło się radykalnie, w tej chwili odstawia też Coaxil i jest OK. Nie wiem czy tak działają wzystkie środki hormonalne, czy to kwestia złego doboru? Odpowiedz Link Zgłoś
evia Re: depresja a środki hormonalne 15.03.03, 20:10 Też sie nad tym zastanawiam. A czy ktoś bral jakieś hormony na przysadke mózgowa, zeby wywołać okres. Jaki miały one wpływ na orgaznizm - przbranie na wadze, depresja etc. Odpowiedz Link Zgłoś