Dodaj do ulubionych

bioxetin, seks i libido

08.12.06, 11:06
Mam pytanie
czy ktoś z was po bioxetinie miał problemy z libiodo, "dojściem" itd???moja
druga połowa jest załamana, choć ja po b. czuję się ogólnie lepiej:) Czy
rozmawialiście o tym z lekarzem, a może jest jakiś sposób aby to zmienić???

Tak źle i tak niedobrze...
Obserwuj wątek
    • jeszp1 Re: bioxetin, seks i libido 08.12.06, 13:13
      Miałem ten sam problem po bioxetinie. Ale po dłuższym stosowaniu tego leku było
      trochę lepiej. Lekarz, kiedy mu powiedziałem o tym problemie, zapisał mi
      ginkofar (można kupić bez recepty). Jest to lek poprawiający krążenie w całym
      organizmie. Ale nie potrafię zdecydowanie powiedzieć, czy ten lek coś pomógł.
      Może trochę. Z tego względu zmieniono mi bioxetin na coaxil, który wprawdzie
      jest delikatniejszy w działaniu (to sprawa indywidualna), ale nie wpływa
      negatywnie na libido.
    • aga31272 Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 09:22
      biorę bioxetin od 3 tygodni i też zauważyłam takie same problemy jak u ciebie.
      Zastanawiam się nad zmianą. Kiedyś brałam coaxil i było dobrze. Pozdrawiam
    • aurelia_aurita Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 11:15
      to typowe objaw przy wszystkich lekach antydep.
      jak już ktoś wyżej napisał: bierz ginkofar na krążenie.
      • suchyxxx2 Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 11:40
        nieprawda bo ja bior cital i jakoś mogę dojść bez przeszkód:)
    • zoltanek Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 13:42
      Niestety wszystkie leki z grupy SSRI osłabiają libido i wydłużają czas dojścia
      do orgazmu (np. prozac przepisywany jest przez sexuologów na "przedwczesny
      wytrysk"). Często po jakimś czasie to mija.
      Swoją drogą, twoja dziewczyna powinna byc zadowolona, bo możesz dłużej jej
      dogodzić.
      Jeśli problemy seksualne po antydepie są dla was wielkim problemem, porozmawiaj
      o Tym z lekarzem. Istnieje możliwość przejścia na Aurorix - odwracalne MAOi(o
      wiele mniej skutków ubocznych od standardowego MAOi, nie trzeba stosować
      specjalnej diety i nie zamienia w zombie), mający podobną skuteczność do SSRI.
      a niezaburzający funkcji seksualnych.
      Lek antydepresyjny musi być dobrze dobrany. Stosowanie antydepresanta, który
      wywołuje znaczące problemy mija się z celem.
      Ja od wczoraj zacząłem terapie Seroxatem.

hej to dudek from [ztq]

.
      .
      .
      .
      .
      • suchyxxx2 Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 14:13
        nie błagam tylko nie seroxatem-chcesz zamienić się w Euforyjkę?:)
        • zoltanek Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 14:32
          nie mart się, jak tylko zauważe, że mój ryjek wygina się w eufo przestane brać
          ten lek.

a tak na serio, seroxat dobrze tolerowałem, tylko kiedyś dawno temu przerwałem
          terapie miałem nawrót ćpania.

dzięki suchy, pozdrawiam kolege.

p.s musimy kiedyś wyskoczyć razem na piwko. co nie?
          • suchyxxx2 Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 14:52
            no przydałoby się ale najpierw muszę dojśc do siebie po odstawianiu citalu do
            normalnego użytku bo teraz nie czuję się dobrze-tak byle jak i sennie
            • zoltanek Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 14:54
              ja też mam bardzi zły okres, ciężko, źle się czuje pscyhicznie
              ale kiedyś jak obaj będziemy w lepszej formie to się zgadamy
              • suchyxxx2 Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 15:06
                oki tylko żebyś mnie nie pobił bo zaraz jokker się odgrozi że jesteś jego best
                przyjacielem i czekasz na to spotkanie żeby mnie pobić:)
                • suchyxxx2 Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 15:07
                  Ty też Warszawa? jak tak to będzie łatwiej się kiedyś spotkać bo do np.
                  Szczecina nie chce mi się jechać;)
                  • zoltanek Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 15:21
                    jokkera to mam w głębokim poważaniu

pewnie, że jestem z Warszawy, dlatego wpadłem na taki pomysł. Może
                    zorganizujemy większe spotkanie warszawskie.
                    Najpierw jednak musze dość do równowagi, bo (nie chce się użalać), ale nie jest
                    ze mną najlepiej.

• zoltanek Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 15:25
                      a, właśnie. pójdziesz w końcu do innego lekarza. może CHAD to nie jest dobra
                      diagnoza?
                      po drugie powinieneś polecić się lekarza w sprawie Citalu, bo widzę, że
                      nie dajesz sobie rady z zejściem z niego. Może powinieneś dostać jakieś
                      benzodiazepiny, a może Cital jest Ci po prostu potrzebny, Suchy, musisz iść do
                      lekarza i zadać mu te wszystkie pytania.

pozdrawiam
                      • neme_s Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 15:30
                        pisze pytania na kartce,
                        nagrywam sobie na dyktafon ,
                        przychodze do lekarza, wlaczam dyktafon
                        w czasie kiedy ide do recepcji przyniesc swoja kartoteke lekarz slucha
                        dyktafonu,...
                        przychodze klade przed nim kartoteke , lekarz wpisuje lekarstwo na podstawie
                        nagrania z tasmy
                        biore , odnosze , dyktafon w kieszen, do widzenia
                        • suchyxxx2 Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 15:59
                          tak ja wiem że cital będę brał i jest mi potrzebny-już go nie odstawię nigdy a
                          może dopiero za kilka lat-zobaczymy jak choroba przebiegnie ale gadałem z
                          lekarzem przez telefon wczoraj i powiedział żebym wrócił do całej tabletki 20mg
                          i skoro dostaję nawrotu depresji mimo kilkumiesięcznej remisji to świadczy to o
                          chad jednak i dlatego cital jednak powinienem brać.depakinę też mi zostawił w
                          dawce 600mg i kazał cierpliwie czekać.W sumie dzisiaj mi ciut lepiej i mam
                          nadzieję że cital zaczyna działać po tym odstawieniu.Na wizycie 19 stycznia
                          dopiero on ze mną pogada a narazie mam brać tyle co kazał.Widać to był atak
                          chad-prowokator to odstawienie leku antydepresyjnego-efekt? wystąpienie bieguna
                          depresyjnego.Podobno w chad nie zaleca się brania leków antydepresyjnych z
                          powodu możliwości wystąpienia manii jednak okazuje się że u mnie się to nie
                          sprawdza a nawet muszę brać lek żeby nie było nawrotu depresji a stabilizator
                          pełni rolę ochronną przed manią,lek antydepresyjny przed depresję i teraz tkwię
                          tak pomiędzy i tak ma być
                          • neme_s Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 16:02
                            zamiast depakiny - survector

• suchyxxx2 Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 16:13
                              w zasadzie neuroleptyki też się bierze w tej chorobie ale jednak stabilizator to
                              podstawa.tylko nie rozumiem czemu lekarz mi nie da stabilizatora i
                              antydepresanta w 1 czyli lamitrinu? jego zdaniem to nowy lek ale
                              nieprzetestowany i on woli starą depakinę tylko przez tą depakinę muszę jeszcze
                              brać cital a takto lżej by było wątrobie z lamitrinem no ale trudno...
                              • suchyxxx2 Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 16:14
                                aha to lek antydepresyjny ten survector-ale po co mi jak cital nowszy i nie
                                powoduje prawie objawów ubocznych a survector to w końcu tlpd
                                • suchyxxx2 Re: bioxetin, seks i libido 21.12.06, 16:17
                                  a no i znowu mówił ktoś nie do mnie tylko do założyciela wątku-tak survector
                                  powoduje spontaniczne orgazmy - tak piszą;ddd
                                  • neme_s Re: bioxetin, seks i libido 22.12.06, 19:32
                                    jest rozrywkowa nazwa

w pierwszych dniach leczenia zwieksza naped psychoruchowy i normalizuje
                                    zaburzenia snu ,skutki sa widoczne w pierwszym tygodniu , czas wchlaniania jest
                                    podobny do benzodiazepin i wynosi okolo kwadransa, zespol odstawienny /
                                    przypisuje sie sklonnoswc do powodowania uzaleznien/
                                    zespol odstawienny trwa 2 dni

dawka toksyczna jest 20 ray wieksza od terapeutycznej / przyjalem 2 pudelka
                                    preparatu i nic mi nie bylo...poszedlem do szkoly , wypilem kawe i lyknalem
                                    dodatkowo clomipramine bo tez mialem zlecona. Lek zostal UKRADZIONY Z EUROPY
                                    PRZEZ ZJADACZY SUPLEMENTOW I " SYNOW SILOWNI ", moze byc przydatny we wojsku,
                                    podnosi wydajnosc intelektualna nie powodujac uzaleznienia.
                                    Ze swojej strony zwroce uwage, ze rzekome uzaleznienia wlasnie sa spowodowane
                                    blednym podawaniem neuroleptyku w czasie leczenia survectorem, ktorego mechanizm
                                    polegajacy na hamowaniu wychwytu zwrotnego dopaminy jest dokladnie odwrotny do
                                    mechanizmu lekow neuroleptycznych ..... dlatego jedyny dopuszczalny neuroleptyk
                                    w takiej terapi laczonej to ATYPOwy neuroleptyk.
                                    --
                                    Vigilor na Cyberii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka